Verenigd Koninkrijk: Stop. Voordat u er bent.

Waarom zou je vakantie vieren op één bestemming als je zo veel meer kunt zien met een huurauto van Hertz?

Onze producten en diensten geven jou de volledige controle, zodat jij kunt genieten van een zorgeloze trip en van tevoren alle bewonderenswaardige tussenstops kunt inplannen.

Deze zomer willen we je inspireren om te genieten van de reis, niet alleen van de bestemming. We hebben samengewerkt met de reisdeskundigen van Culture Trip, de website voor lifestyle en cultuur, om enkele van de beste tussenstops in kaart te brengen voor autoreizen in Europa.

Hieronder vind je enkele van onze beste tussenstops van Engeland:

Lansallos – Polperro, Engeland

Als je door Cornwall in de richting van St. Ives rijdt, raden we je aan om weg te blijven bij de toeristische hoofdattracties en te stoppen in het pittoreske dorpje Lansallos aan de zuidkust, op korte rijafstand ten westen van Polperro. Het dorpje is minuscuul maar de adembenemende omgeving en het verborgen zandstrand met uitnodigend blauw water wil je niet missen.

Iets verder landinwaarts scheiden de zachte, glooiende heuvels de kust van het boerenland en de holle weg bij Lansallos Cove. Omdat het strand niet veel bekendheid geniet, komen er niet veel mensen. Vlakbij Lansallos Beach ligt een kleine baai die bekend staat als Parsons Cove. Deze baai kan bereikt worden via het kustpad. Aan de oostkant van het strand vloeit een kleine waterval die bekend staat als Reed Water.

Voor het avondeten raden we je aan om de kustroute te volgen naar Fowey Hall, een luxe, gezinsvriendelijk hotel in het idyllische havenstadje Fowey. Hun seizoensgerechten bevatten alleen de beste lokale ingrediënten, met verse vis die gevangen wordt door de vissers van Fowey, aangevuld met typische ingrediënten van Cornwall zoals zeekraal van de stranden en kruiden uit de tuin van het restaurant.

Lansallos – Polperro, Engeland © Shahar Shabtai/Shutterstock

Puzzlewood – Coleford, Engeland

Puzzlewood is een magisch bos dat meer dan 5 hectares beslaat in de Forest of Dean. Stop tussen Cheltenham en Newport om de paden van dit prachtige oerbos te verkennen in diepe geulen door met mos bedekte rotsen, over houten bruggen en door fantastische, met bomen begroeide rotsformaties. Dit bos is grotendeels onaangetast gebleven sinds de 19e eeuw, en het is geen wonder dat J.R.R. Tolkien zijn inspiratie voor de bossen van Midden-Aarde in The Lord of the Rings waarschijnlijk hier heeft opgedaan.

Terwijl er voor kinderen genoeg te doen is, kunnen volwassenen uitkijken naar Forest House, een gebouw met een interessante geschiedenis. Het oudste gedeelte van Forest House dateert uit 1797, en het gebouw is nu een familierestaurant en gastverblijf in het historische stadje Coleford, in het hart van de Forest of Dean. Het huis ligt vlakbij het dorpje Symonds Yat in Wye Valley, in een omgeving met prachtig natuurschoon, en biedt luxe accommodatie en hoogwaardige avondmaaltijden – de ideale plek voor een tussenstop.

Puzzlewood – Coleford, Engeland © GuyBerresfordPhotography/Shutterstock

Portmeirion – Penrhyndeudraeth, Wales

YHet zou niet gek zijn als je even zou geloven dat je gestopt bent in een pittoresk Italiaans stadje in plaats van een dorp in Noord-Wales – en dat is precies wat Portmeirion zo aantrekkelijk maakt. Portmeirion ligt op de route van Aberystwyth naar Anglesey. Architect Sir Clough Williams-Ellis kocht dit uitgestrekte landgoed in 1925 als een "verwaarloosde wildernis" en wijdde het grootste gedeelte van zijn leven toe aan de transformatie van het landgoed tot een uitgebreid, op Italië geïnspireerd fantasiedorp. De gebouwen hebben uiteenlopende architecturale stijlen, waaronder arts-and-crafts, klassiek en barok. Elk gebouw is geverfd in mooie pastelkleuren en heeft zijn eigen charme.

Naast de iconische architectuur, prachtige vergezichten en uitgestrekte bostuinen zijn er verscheidene stijlvolle hotels, een spa en een aantal bekroonde restaurants te vinden in Portmeirion. Tijdens het hoofdseizoen (eind maart tot eind oktober) kun je meer over dit unieke dorp te weten komen met gratis rondleidingen, te voet en met de trein. Stop bij het bezoekerscentrum van Portmeirion voor meer informatie.

Je kunt lekker eten in Hotel Portmeirion waar ze lunch, middagthee en een avondmaal serveren. De bekroonde chef-kok Mark Threadgill gebruikt hoofdzakelijk regionale producten en ontwikkelt continu nieuwe gerechten om de gasten te verrassen. Alsof dat nog niet genoeg is, kun je ook nog genieten van het prachtige uitzicht over het estuarium.

Portmeirion – Penrhyndeudraeth, Wales © Radek Sturgolewski/Shutterstock

Shieldaig - Wester Ross, Schotland

Shieldaig is in 1800 opgericht om zeevaarders te trainen voor de oorlog tegen Napoleon en is een prachtig dorp in Wester Ross, in het noordwesten van de Hooglanden. Shieldaig ligt aan het adembenemende Loch Shieldaig met de dramatische Torridon Mountains op de achtergrond, wat het plaatsje een zeer fotogenieke plek maakt om te pauzeren en te genieten van de uitzichten als je onderweg bent van Fort William naar Inverness.

Het prachtige Shieldaig Island is bedekt met dagzomende rotsen, zeewier, struikgewas en Caledonische dennen, en wordt beheerd door de National Trust for Scotland. De beste manier om het dorp te bekijken is op de autoroute vanuit Applecross, die langs de kust meandert voordat Shieldaig in al haar glorie zichtbaar wordt met talloze verstrooide witgepleisterde cottages.

Om de lokale keuken te proeven raden we Shieldaigs lokale Bar and Coastal Kitchen Restaurant aan, met een schitterende ligging aan het Loch in het centrum van het dorp. Hier kun je verse lokale zeevruchten proeven die elke dag rechtstreeks vanuit de boot naar de keuken gebracht worden, al genietend van het uitzicht over het Loch en Shieldaig Island. Als je de bar op een zaterdag bezoekt, kun je genieten van live traditionele volksmuziek.

Shieldaig - Wester Ross, Schotland © Dave Head/Shutterstock

Waar je deze zomer ook naar toe rijdt, #goviahertz