SaveSave

Italië: Stop. Voordat u er bent.

Page author

door Hertz - 13 juli 2017

Waarom zou je vakantie vieren op één bestemming als je zo veel meer kunt zien met een huurauto van Hertz?

Onze producten en diensten geven jou de volledige controle, zodat jij kunt genieten van een zorgeloze trip en van tevoren alle bewonderenswaardige tussenstops kunt inplannen.

Deze zomer willen we je inspireren om te genieten van de reis, niet alleen van de bestemming. We hebben samengewerkt met de reisdeskundigen van Culture Trip, de website voor lifestyle en cultuur, om enkele van de beste tussenstops in kaart te brengen voor autoreizen in Europa.

Hieronder vind je enkele van onze beste tussenstops van Italië:

Vinci – Toscane, Italië

Stop net over de helft tussen Pisa en Florence om de geboorteplaats van een van de beroemdste kunstenaars in de geschiedenis te ontdekken. Vinci is een klein, typisch schilderachtig Toscaans stadje, dat beroemd is geworden door de 15e-eeuwse inwoner Leonardo da Vinci, een van de grondleggers van de Renaissance.

Het stadje ligt tussen de uitlopers van de Apennijnen en wordt omringd door olijfgaarden en wijngaarden. Bezoekers kunnen genieten van prachtige uitzichten over de vallei vanaf het hoofdplein, en Leonardo's huis en een museum dat is gewijd aan zijn leven en werk bezoeken.

Op basis van zijn gedetailleerde aantekeningen heeft het Museo Leonardiano modellen op ware grootte gemaakt van Leonardo's uitvindingen, van fietsen, auto's en vliegmachines tot een duikpak en wapens, die ver voor hun uiteindelijke ontwikkeling in de eeuwen daarna door da Vinci zijn uitgevonden. Er is een vergelijkbaar museum in het centrum van Florence, maar dit museum ligt maar 35 minuten buiten de stad, dus waarom zou je deze prachtige uitvindingen niet vlakbij het huis van het genie zelf bewonderen? Geniet daarna van de authentieke Toscaanse keuken in restaurants zoals La Toretta, met menu's die rijk gevuld zijn met lokale ingrediënten.

Vinci – Toscane, Italië © stefano_marinar/Shutterstock

Civita Di Bagnoregio – Viterbo, Italië

Civita Di Bagnoregio kan alleen bereikt worden via een voetgangersbrug die hoog boven de vallei uitsteekt, dus parkeer de auto om deze magische plek te ontdekken. Dit is een van de oudste en mooiste heuvelstadjes van Italië en een onvergetelijke plek om te stoppen als je onderweg bent naar Rome.

Het stadje ligt 120 kilometer ten noorden van Rome en telt slechts 10 inwoners. De hoofdingang is een enorme stenen passage die 2500 jaar geleden is uitgesneden door de Etrusken en in de 12e eeuw is gedecoreerd met een Romaanse boog.

Het zeer hoog aangeschreven restaurant Alma Civita is gelegen boven steile kliffen met uitzichten over diepe valleien. Hier kunt u heerlijk eten en wijn drinken, en de chef-koks werken uitsluitend met lokale producten. Het eten wordt op prachtige wijze gepresenteerd en is een smaakvolle en moderne herinterpretatie van traditionele regionale gerechten. Het restaurant wordt gerund door de familie Rocchi, die al eeuwen in deze regio woont en zich specialiseert in verse, met de hand gemaakte pasta en broden. De focaccia met zwart zout en rozemarijn wil je niet missen!

Het hoofd van de regio noemde het stadje “een van de mooiste plekken ter wereld” en momenteel komt het in aanmerking om opgenomen te worden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, de culturele organisatie van de VN. Het stadje is gebouwd op vulkanisch as en wordt bedreigd door landverschuivingen, dus bezoek dit “Juweel op de heuvel” in al haar glorie nu het nog kan!

Civita Di Bagnoregio – Viterbo, Italië © canadastock/Shutterstock

Sperlonga – Latina, Italië

Sperlonga ligt ongeveer halverwege Rome en Napels en is een prachtig kuststadje in Zuid-Lazio dat zeker het stoppen waard is. Witgepleisterde huizen staan vlak op elkaar gebouwd op een steile landtong, en de vele stenen trappen brengen je naar verscheidene onverwachtse terrassen met uitzicht over zee.

Onder het stadje liggen twee halvemaanvormige gouden zandstranden, die regelmatig bekroond worden met de prestigieuze titel ‘Bandiera blu d’Europa’ (Europese blauwe vlag) voor de prachtige, schone zee en de heerlijke stranden die zich kilometers uitstrekken.

Keizer Tiberius, die regeerde van 14 tot 37 na Christus, bezat in zijn regeringsperiode villa's in deze regio. Een van deze villa's staat bekend als de ‘Grot van Tiberius’. Hier hield de Keizer zich schuil en ontsnapte hij ternauwernood aan de dood toen het plafond van zijn villa begon in te storten. Bezoekers kunnen nu de ruïnes van de verblijfplaats van deze beruchte Romeinse Keizer verkennen.

Ga voor een lekkere maaltijd naar Gli Archi, waar het eten seizoensgebonden is en typisch Mediterraan. Gli Archi blinkt uit in eenvoud en authenticiteit, en pastagerechten zijn het paradepaardje. Alles is bereid met verse, lokale zeevruchten.

Sperlonga – Latina, Italië © fischers/Shutterstock

Waar je deze zomer ook naar toe rijdt, #goviahertz

Page author

Artikel door Hertz

70 Posts