Musea in Maastricht

Page author

door Raoul - 07 August 2015

Maastricht staat al jaren bekend als een van Nederlands meest romantische steden. Het is dan ook niet raar dat de stad vele bezoekers trekt. Maastricht is daarnaast ook één van de oudste steden van Nederland. Dit is duidelijk te zien als je een wandeling door de historische binnenstad maakt. Kerken, stadsmuren, monumentale koopmanshuizen en grote pleinen die naadloos samengevoegd worden met een uitgebreid en gevarieerd aanbod winkels. Maastricht is ook een stad van culinaire hoogtepunten. Er zijn gezellige lunchrooms, Michelin-sterren restaurants, wijngaarden en een breed scala aan uitstekende regionale producten en gerechten. Mocht je de stad of de omgeving nog verder willen verkennen is het aan te raden een auto te huren.

Kunstliefhebbers mogen direct door naar het Bonnefantenmuseum. Hier is een grote collectie oude en hedendaagse kunst te bewonderen. Zelfs het gebouw, ontworpen door de Italiaanse architect Aldo Rossi, is een kunstwerk. Deze wordt ’s avonds prachtig verlicht, zodat deze schittert in de skyline van de stad. De kunstwerken worden vaak afgewisseld, omdat er regelmatig nieuwe tentoonstellingen worden georganiseerd. Na al het rondlopen, kan je neerstrijken in het museum café, Ipanema voor een heerlijke lunch.

Voor antiekliefhebbers is het mogelijk om bij Antiekhandel van Eyck hun slag te slaan. Hier wordt er antiek en kunst verkocht en ingekocht, midden in het centrum van de stad. Mocht je van spullen af willen, dan kunt ze hier ook laten taxeren of inkopen. De kans is groot dat je de winkel niet kunt verlaten zonder een kleinigheidje.

Het Drukkunstmuseum legt het drukproces vanaf het jaar 1860 uit. De originele handpersmachines en andere gereedschappen staan hier nog te tentoongesteld. Dit geeft je een goed beeld van vroeger. Er is ook de Glaser Collectie waar je de hedendaagse objecten kunt bekijken.

In het Natuurhistorisch Museum Maastricht is het mogelijk een reis te maken vanaf het steenkolentijdperk tot aan de dag van vandaag. Er zijn ook dieren als hellingbossen, kalkgraslanden en grindgaten te bezichtigen. De expositie verteld hoe de mensen en de natuur elkaar beïnvloeden. Wie durft kan in het insectarium de bijenkast met levende bijen bekijken.

Kortom; het is de bedoeling om in Maastricht te kunnen genieten van de fijnere dingen in het leven en met de grote hoeveelheid keus aan musea in de stad moet dit zeker goed komen.