Natuur in Eindhoven

Eindhoven is een grote, belangrijke stad in de provincie Noord-Brabant. Eén van de redenen waarom de stad graag bezocht wordt is vanwege het hoge percentage aan groen in de omgeving. Het is zelfs zo dat van al de grote steden in Nederland Eindhoven het hoogste percentage groen heeft in de stad. Dit zorgt voor een prima dynamiek voor de bewoners en bezoekers. Wie wil genieten van de prachtige natuur kan deze vier stadsparken bezoeken. Huur een dagje een auto om ze met gemak allemaal te bezoeken.

Stadswandelpark

Het Stadswandelpark is in 1921 ontworpen en bestaat niet alleen uit afwisselende natuur, maar beschikt over een beeldentuin en prachtige gazons met een uitzicht op het water. Je kunt ook picknicken en wandelen in het park wanneer je maar wilt. Er is ook de mogelijkheid om het radiomonument, de Sterrenwachttoren en de Van Doorne muziekkiosk te bezichtigen.

Genneper Parken

Dit park is gedurende het hele jaar ideaal om te bezoeken. Dit komt voornamelijk door de sport en recreatie mogelijkheden in het park. Er kan gezwommen worden bij het Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep en er kan zelfs geschaatst worden in het IJsportcentrum Eindhoven. Er zijn ook eetgelegenheden aanwezig en in het Eindhoven Museum kan je meer leren over het verleden van de stad.

Philips de Jongh Wandelpark

Dit park maakt deel uit van het Brainport Park. In 1920 is het park door de familie Philips aan de gemeente Eindhoven geschonken. Het bijzondere is dat tot op de dag van vandaag het park nog steeds deels wordt onderhouden door de familie. De ontwerpers zijn geïnspireerd door verschillende Engelse parken. In 2009 is het park flink onder handen genomen, maar dode bomen en dergelijken zijn wel blijven zitten om de groei van planten en diersoorten te waarborgen. Men komt er om zich te laten inspireren, verwonderen en/of om er gewoon te genieten.

Henri Dunantpark

Ten noorden van Eindhoven ligt het 22 hectare grote park. Deze is ontworpen rond 1971 door een opdracht van de gemeente. Dit moest een wat intiemer park worden. Er zijn verschillende wandelpaden in het park, waardoor je kunt kiezen om op verschillende manieren te lopen.

Eindhoven biedt de perfecte balans tussen de drukke stedelijke en de wat rustigere groene gebieden voor mensen die een bezoek brengen aan de Nederlandse stad.