Een historische reis door Nord-Pas-de-Calais

Nord-Pas-de-Calais grenst in het noordoosten aan België, in het noorden aan de Noordzee en aan het noordwesten aan het Engels Kanaal. Op een heldere dag kunt u zelfs de Engelse kust vanuit verschillende plekken langs de route zien. Door de ligging – in de nabijheid van Engeland - is Nord-Pas-de-Calais van groot strategisch belang geweest zijn voor de legers van Europa en trekt het nu vele geschiedenisliefhebbers. Op deze 250 kilometer lange route vindt u alles wat de noordelijke van Frankrijk te bieden heeft: prachtige landschappen, zeegezichten en historische bezienswaardigheden. En alles in een lager tempo dan de andere toeristische bestemmingen in Frankrijk.

Uw reis begint in Arras, een charmant stadje dat dateert uit de Gallo-Romeinse tijd, zo’n 2.000 jaar geleden. In 1492 maakte het deel uit van het Spaanse Nederland en dankt veel van zijn architectonische invloeden aan deze periode. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd er in Arras fel gevochten en is nu de thuisbasis van de indrukwekkende National Vimy Memorial ter nagedachtenis aan de leden van de Canadian Expeditionary Force die tijdens de oorlog werden gedood. Kunstliefhebbers zullen de historische Abdij van Arras zeker niet willen missen waarin het Museum voor Schone Kunsten is gevestigd. Dit museum bevat werken van Pierre Brueghel de Jonge en een portret van Pierre de Montesquiou, graaf d'Artagnan, de bron van inspiratie voor Alexander Dumas’ De Graaf van Monte Cristo.

Vanuit Arras neemt u de snelweg A1 in noordelijke richting naar Lille, de hoofdstad van de regio. Lille is gelegen aan de Deule in de buurt van de grens met België. Lille is de vierde grootste stad van Frankrijk en heeft een grote studentenpopulatie. Na aanzienlijke renovatie- en restauratieprojecten, staat het nu in heel Frankrijk bekend om zijn prachtige stadscentrum. Met haar levendige cultuur en de rijkdom van musea en galeries is er altijd genoeg te zien en te doen.

Vervolg uw reis in noordwestelijke richting via de E42 naar Duinkerken, een kleine stad in het noordwestelijke puntje van Frankrijk langs de Vlaamse kust. Naast een bezoek aan deze belangrijke zeehaven kunt u niet om het Oorlogsmuseum van Duinkerken heen, evenals het oorlogsmonument ‘Town Cemetery's’. In het hart van Duinkerken vindt u 600 hectare prachtige duinen en 15 kilometer aan strand die zorgen voor een prachtig decor voor uw avontuur.

De volgende bestemming is Calais, de toegangspoort tot Frankrijk. Dit is waar de Kanaaltunnel Frankrijk verbindt met zijn buren in het noorden. Calais is ook de grootste haven van het vasteland van Europa met tal van veerboten. Direct naar het zuiden is de Côte d'Opale, die acht kilometer zandstrand omvat. Daar domineren twee grote rotsen het landschap: Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez, van waar je met mooi weer de krijtrotsen van Dover kunt zien.

Onze volgende stop is de grootste vissershaven van heel Frankrijk. Als u van vis houdt, dan zult u zeker genieten in Boulogne-sur-Mer. Ondanks bombardementen in beide wereldoorlogen is het nog steeds de haven die het in de Middeleeuwen was. Tijdens een bezoek aan "Franse vismarkt" kunt u vers gevangen vis aan de marktkraampjes aan de rand van de haven eten, dineren in heerlijke restaurants of zelfs wat verse vis mee naar huis nemen.

De laatste stop op de Nord-Pas-de-Calais route is Le Touquet, een trendy badplaats die populair is bij Parijzenaren die even weg willen uit de grote stad. Le Touquet biedt een breed scala aan cafés, restaurants en nachtclubs, evenals een aantal luxe hotels. De stad zelf is omringd door bossen waar Le Touquet zijn elegante charme aan ontleent. Het is een geweldige plek om te ontspannen na uw reis langs de Côte d'Opale en de regio Nord-Pas-de-Calais!

VOLG en beantwoord de vraag om te winnen.

Om een gratis huurdag voucher te winnen, ga naar Face of Twitter.

Facebook:

Reageer op onze Facebook-post met een antwoord op de volgende vraag: Welke beroemde stad ligt in de regio Nord-Pas-De-Calais?

- Toulon

- Parijs

- Nice

- Lille

Vergeet niet om onze gids te delen met je vrienden om te beginnen met het plannen van uw reis!

Twitter:

Retweet en maak kans een gratis huurdag voucher

De wedstrijd start op 22 juli 2015 en eindigt op 12 augustus 2015, en zal worden aangekondigd op social media. De algemene voorwaarden vindt u hieronder.

Algemene voorwaarden
- De actieis geldig in de volgende landen: Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje en Italië. Er zal er één winnaar zijn van een gratis voucher voor een verhuur dag in elk land
- De gratis voucher omvat de huurprijs, CDW, TP en onbeperkt aantal kilometers voor de huur van één dag. Uw huurkosten zullen worden aangepast op de verhuurlocatie op vertoon van deze bon
- Verloting vindt plaats op 12 augustus 2015. Hertz zal alle redelijke pogingen doen om contact te maken met de winnaar. Indien de winnaar niet reageert binnen drie (3) dagen, of indien er onvoldoende contact informatie is geleverd om contact te kunnen op nemen met de winnaar, de prijs zal worden verbeurd
- De beslissing van de organisator is definitief hierover kan niet worden gecorrespondeerd
- De voucher geldt voor compacte auto groepen op zowel dag- als weektarief zonder vooruitbetaling. (Inclusive non prepaid retailrates) voor een huur van 2 dagen of meer. Reserveringen dienen minimaal 24 uur van tevoren worden gemaakt
- De voucher kan worden ingewisseld bij de deelnemende locaties in Europa, de Verenigde Staten en Canada en is mogelijk niet van toepassing op binnenlandse verhuur in bepaalde landen.
- De voucher kan niet worden gecombineerd met een CDP nummer en het betreffende PC-nummer moet worden vermeld bij de boeking (EU verhuur: 129710, US verhuur: 130572)
- De voucher dient vooraf of aan het einde van de huur te worden ingeleverd, Hertz zal het tarief aanpassen en één vrije dag in mindering brengen als deze voucher wordt ingewisseld zoals vereist.
- Op alle huren zijn de algemene voorwaarden van Hertz van toepassing
- De actie loopt van 22 juli 2015 en eindigt op 12 augustos 2015
- De actie is alleen geldig voor personen vanaf 21 jaar
- De prijs kan niet uitgekeerd worden in contant geld en kan niet worden verkocht
- Om in aanmerking te komen voor de loting, dienen online-klanten #HertzDrives in te voeren.
-
Door deel te nemen aan de loting, verleendt u toestemming aan Hertz Europe om foto’s te plaatsen op social media platforms voor uitsluitend promotionele doeleinden.
-
De actie is op geen enkele wijze gesponsord, onderschreven, beheerd of geassocieerd met Facebook en Twitter.
- Er kan geen postcode worden ingevuld bij enkele reis huurauto's
- Hertz behoudt zich het recht voor om de actie op te schorten, te annuleren of te wijzigen de promotie en / of te herzien deze voorwaarden op elk gewenst moment zonder voorafgaande kennisgeving en door te blijven om deel te nemen aan deze promotie na een dergelijke herziening van deze voorwaarden deelnemers worden geacht te hebben ingestemd met een van deze nieuwe of gewijzigde voorwaarden