Ontdek de Evergreen State

Gelegen in het noorden van Amerika ligt de Evergreen State, ofwel de staat Washington. De staat is vernoemd naar de eerste president van de Verenigde Staten, terwijl het zijn bijnaam te danken heeft aan de regenwouden, halfwoestijnen en bergketens die u hier vindt. Als u tijdens uw vakantie graag door mooie natuur rijdt, dan is de staat Wasington een uitstekende optie. Hiernaast vormt het een ideale uitvalsbasis om bruisende steden zoals Seattle te bezoeken, of richting de grens met Canada te rijden.

Aangezien de Evergreen zo populair is onder de natuurgenieters, nemen we u mee naar een aantal schitterende natuurgebieden:

Windy Ridge

Windy Ridge is een schitterende natuurroute in het Nationaal Park Gifford Pinchot. Het maakt deel uit van de vulkanische berg St. Helens. Windy Ridge is een uitzichtpunt dat op ongeveer 6,5 km van de krater afligt. U kunt het gemakkelijk met de huurauto bereiken en vanaf hier heeft u ook een mooi uitzicht over Spirit Lake. Hier krijgt u een duidelijk beeld van wat een uitgebarsten vulkaan kan aanrichten en hoe de natuur zich vervolgens herstelt.

Mount Rainier National Park

Dit natuurgebied is in 1899 uitgeroepen als Nationaal Park en was hiermee het vijfde Nationaal Park in Amerika. Mount Rainier is een actieve vulkaan die constant in de gaten wordt gehouden vanwege zijn actieve geschiedenis, potentiёle uitbarsting en ligging in de buurt van grote steden. Voornamelijk is het een schitterend gebied dat een lange indruk op u zal maken. Het is een paradijs voor bergbeklimmers, liefhebbers van wilde dieren en natuurfotografen.  

Diablo Lake

Diable Lake is een reservoir in het noorden van de Cascade Mountains in het noordelijke gedeelte van de staat. U kunt hier een pad van bijna 12 km volgen langs interessante landschappen, rotsachtige velden en de rivier Skagit. Vanaf halverwege het pad kijkt u neer op het turquoise water van Lake Diablo dat schitterend omringd wordt door de bergen en de groene begroeiing.

Cape Flattery

Dit is werkelijk een van de mooiste natuurgebieden die u in de Verenigde Staten zult tegenkomen. Van dramatische uitzichten op zee, tot smalle afdalende paden en een uitzichtpunt die u alleen kunt bereiken door een erg stijle, maar korte trap af te dalen. Vanaf hier heeft u uitzicht op het eiland Tatoosh met zijn eenzame vuurtoren. In het noorden liggen de rotsen van het Cape Flattery-rif, terwijl in het zuiden de Kessiso Rocks liggen. Het is een ideale plek voor het wildleven en hier ziet u vaak verschillende vogelsoorten, maar ook walvissen en otters.

Een van de redenen om de staat Washington te bezoeken, is vanwege de bijzonder gevarieerde natuur. Door de staat lopen twee bergketens, de Pacific Coast Range en de Cascade Range, maar ook halfwoestijnen, regenwouden en zelfs actieve vulkanen. Het is een gebied waar u heerlijk kunt deelnemen aan verschillende buitenactiviteiten.

Naast verschillende landschappen, zijn hier ook verschillende klimaattypen. In het grootste deel van de staat zijn de zomers relatief droog en de winters nat. De temperaturen zijn het hele jaar gematigd waardoor de staat in iedere maand leuk is om te bezoeken. Stap de huurauto in en neem de regenlaarzen of stevige wandelschoenen gewoon mee.