Ontdek de geschiedenis van Amsterdam

Als je denkt aan geschiedenis dan denk je al snel Amsterdam. De stad is het middelpunt geweest van veel belangrijke gebeurtenissen die hun sporen hebben achtergelaten. Laten we beginnen met de prachtige architectuur van Amsterdam; met name de gebouwen die in de Gouden Eeuw werden gebouwd toen Amsterdam nog de rijkste stad ter wereld was. Te midden van de prachtige 16e eeuwse gebouwen zijn ook een aantal opvallende monumenten ter herinnering aan oorlogen en tragedies die die nooit vergeten mogen worden. Amsterdam ademt geschiedenis en in deze blogpost zullen we u meer over deze plekken vertellen.

Het leukste aan Amsterdam is dat je de geschiedenis kunt herbeleven alsof je er op dat moment bij was. Een verblijf in het Grand Hotel Amrâth geeft haar bezoekers pas echt het gevoel alsof ze een tijdreis hebben gemaakt. Het prachtige interieur en de sfeer zullen u versteld doen staan. Het vijf sterren hotel is een prima plek om uit te rusten na een dagje Amsterdam te hebben afgestruind. Huur een auto en rij naar De Rijp toe, zodat u de straten met de traditionele kleine huizen kunt bezoeken in de historische omgeving. Het dorp ligt tussen Alkmaar en Amsterdam in en wordt door velen één van de mooiste dorpen van Nederland genoemd.

In het Amsterdam Museum is er een breed scala aan tentoonstellingen waar bezoekers meer over het begin van de stad tot aan de IJzeren eeuw kunnen leren. Voor jong en oud is het een leerzame en leuke ervaring. Het museum is van 10 tot 5 geopend en dagelijks worden er groepsrondleidingen aangeboden. Voor iets recentere geschiedenis is het bekende Anne Frank Huis een aanrader. Een bezoek is zeer speciaal, want u kunt er de plek bekijken waar Anne Frank al die tijd verborgen zat.

Het oudste gebouw in Amsterdam is de Oude Kerk dat zich op het Oudekerksplein in het centrum bevindt. U kunt een kaartje kopen en de kerk betreden om de prachtige kunstwerken en orgels te bekijken. Met de Urban Augmenten Reality App van het Nederlandse Architectuur Instituut is het nu ook mogelijk om gebouwen van buitenaf al te ontdekken. Zelfs gebouwen die nu niet meer bestaan of nooit zijn afgemaakt worden op de app vertoond. Dat is natuurlijk iets wat u niet kunt zien tijdens een city tour.

Een weekend in Amsterdam voelt als snel aan alsof u een aantal eeuwen terug in de tijd bent gegaan.