Ontdek de leukste wijken van Seattle

Aan de Grote Oceaan en omringd door rivieren, meren en bossen ligt Seattle, een wereldstad met een enorm divers en rijk verleden. Wat uw interesses ook zijn, de stad zal vast wel eens uw aandacht hebben getrokken. Emerald City is de thuisbasis van grote namen zoals Boeing, Starbucks en Microsoft, terwijl grunge-rockers de stad kennen van bands zoals Pearl Jam en Nirvana. De stad vormt het decor voor films en series zoals Grey’s Anatomy, Frasier en Sleepless in Seattle waardoor u tijdens een tour door de stad vast wel plekken herkent. Seattle is een levendige stad met unieke eigenschappen, maar welke wijken zijn nu het leukst om te bezoeken? We zetten er vier op een rijtje:


Druk je individualiteit uit in Capitol Hill

Capitol Hill is dé wijk waar alle soorten bewoners en toeristen naartoe komen. Het is dan ook een heerlijke plek om mensen te bekijken. Het straatbeeld is hier kleurrijk, niet op zijn minst omdat dit de LGBTQ-hub is van de stad. U ziet hier dus werkelijk alle kleuren van de regenboog op straat zoals bij de Rainbow Crosswalk, maar ook bij de schitterende muurschilderingen in Haïtiaanse- en Mexicaanse stijl. Een van de mooiste parken hier is het Volunteer Park waar het Seattle Asian Art Museum staat: een klein museum met een fantastische collectie. Hier vindt u ook de Volunteer Park Conservatory en de begraafplaats van Bruce Lee en zijn zoon. Naast kunst, juwelen en antieke meubels kunt u in deze wijk ook heerlijk kleurrijke gerechten eten bij het Vietnamees-Franse Stateside, het Italiaanse Cascina Spinasse of het door het Midden-Oosten geïnspireerde Mamnoon.

Breng een statig bezoek aan Queen Anne

Queen Anne is een wijk die vernoemd is naar de stijl van de meeste huizen op de heuvel. Het is een grote wijk waar veel van de bezienswaardigheden van Seattle staan. Hier bezoekt u het Seattle Center waar de Pacific Science Center, Museum of Pop Culture, Space Needle, and Chihuly Garden & Glass onder vallen. Sportliefhebbers kunnen terecht bij The Key Arena, het basketbalteam van Seattle, en Memorial Stadium waar het vrouwenvoetbalteam speelt. Als u na het rondkijken toe bent aan een lekker bakje koffie, ga dan langs bij El Diablo voor een Mexicaanse Chocolate Mocha en een traditioneel Cubaanse broodje. Peso is heerlijk om met vrienden een avondje uit eten te gaan voor een lekkere biefstuk, terwijl How to Cook a Wolf een enorm sfeervol en rustiek Italiaans restaurant is.Struin door Downtown Seattle

Downtown Seattle is waar u de glazen wolkenkrabbers, historische stenen gebouwen en moderne boetiekwinkels vindt. Hier winkelt u bij oude hoedenwinkels, en kunt u tevens terecht voor designer cocktailjurken en handtassen. Stop hier bij het Westgate Center voor een kop koffie, bezoek een show in het Avenue Theater of rijdt naar Pike Place Market waar de Gum Wall staat, een muur waar u uw kauwgom kunt achterlaten. Maakt u zich geen zorgen, vanaf hier wordt het eten alleen maar verser. Hier vindt u namelijk verse en lokale producten die heerlijk gevarieerd zijn. In de lente en zomer is er een boerenmarkt. Naast eten is hier ook een leuke markt met speelgoed, muziekinstrumenten en handgemaakte producten. U kunt hier wat eten in het restaurant en regelmatig worden hier evenementen gehouden.

Dit zijn lang niet alle leuke wijken die er in de stad te vinden zijn. Het is daarom verstandig om een auto te huren in Seattle, zodat u gemakkelijk en snel van wijk naar wijk kunt rijden om het meeste te halen uit uw bezoek aan deze kleurvolle en bruisende wereldstad.