Ontdek de vele gezichten van Nice

Nice is een prachtige Franse stad vol geschiedenis en cultuur. De historische stad heeft een hoop prachtige bouwwerken voortgebracht, zoals de Promenade des Anglais, de Chapelle de la Miséricorde en de oude stad. Deze staan voor de meeste bezoekers bovenaan de must-see lijst. Maar naast de al bekende attracties is er nog veel meer te beleven. Wij willen je deze minder bekende bezienswaardigheden laten zien, zodat jouw reis naar Nice een geweldige en unieke ervaring wordt.

Onze reis begint al vlak bij het centrum van de stad. in het Bospark Mont Boron. Naast genieten van de rust en natuur van het park, gaan vele lokalen hier vooral naartoe om het uitzicht te bewonderen. Aan de westkant heeft u een verbluffend uitzicht over straal witte gebouwen van Nice. Het uitzicht vanaf de oostkant stelt ook zeker niet teleur; u kunt dan uitkijken over de Cap Ferrat en Villefranche.

Ook buiten de stad is er veel te zien en te doen. Het dorp Eze is de volgende stop op onze reis. Het wordt door velen gezien als het mooiste dorp van de Côte d'Azur. U kunt eindeloos door de smalle straatjes wandelen en genieten van de goed bewaarde middeleeuwse gebouwen. Daarnaast is het uitzicht over de Middellandse Zee werkelijk spectaculair. De witte zandstranden niet ver er vandaan geven ook de mogelijkheid tot ontspanning in de zon.

De lokale Fragonard is niet ver van het centrum van Eze. Dit is een parfummuseum gericht is op het bekende merk Fragonard, opgericht in 1782. Het museum verzorgd gratis rondleidingen waarbij u leert over het proces van parfum maken. U kunt dan natuurlijk ook een aantal geurtjes proberen en kopen.

Door een auto te huren in Nice kunt u binnen anderhalf uur in de stad Saint-Raphaël zijn. Het gevarieerde landschap van het gebied zorgt ervoor dat er veel te doen is. U kunt bijvoorbeeld reizen naar het nabijgelegen Frejus om de indrukwekkende Romeinse ruïnes te bezichtigen. Deze zijn niet even goed bewaard gebleven als die van Arles of Orange, maar het maakt zeker een leuk uitstapje.

U kunt ook de natuur opzoeken door een wandeling te maken in het natuurgebied om het Esterelmassief. De Cap Dramont die zich daarin bevindt zijn een aantal historische gebouwen te vinden zoals 16e eeuwse wachttoren. U heeft dan ook een prachtig uitzicht over l’Ile d’Or, een eiland dat niet alleen mooi is, maar ook een zeer interessante geschiedenis heeft.

Zoals je kunt zien wordt een vakantie aan de Côte d'Azur al snel gevuld door allerlei activiteiten en uitstapjes. Het is onmogelijk om niet te genieten van de bruisende, historische steden of de schitterende, veelzijdige natuur.