Ontdek Den Haag

In Den Haag is veel te doen en zien, waardoor het de perfecte plek is om te beginnen met het verkennen van Nederland. De stad huist het parlement en het koningshuis, waardoor het bekend staat als de politieke kern van Nederland. In Den Haag is het altijd druk met evenementen en activiteiten, dus er is altijd wat te doen. Daarnaast kan je er genieten van brede boulevards en prachtige herenhuizen. Ontdek met ons hoe Den Haag het beste beleefd kan worden.

De Haagse Binnenstad is een echte belevenis. Er zijn geen grachten, maar daar wordt het niet minder door. De vele winkelstraten en passages zijn geweldig. Daar valt naast het shoppen ook nog eens lekker eten te vinden. Voor liefhebbers van architectuur is de Binnenstad een lust voor het oog. Naast indrukwekkende gebouwen zoals het Binnenhof en Paleis Noordeinde zijn er ook een hoop gezellige pleintjes en cafés die een bezoek zeker waard zijn.

Als je graag meer cultuur opzoekt dan is het Mauritshuis een echte aanrader. In dit museum vind je een enorme collectie Nederlandse en Vlaamse meesterwerken uit de Gouden Eeuw. Publiekslievelingen zijn Het Puttertje van FabritiusenVermeersMeisje met de parel.

De Haagse markt is een trekpleister voor bezoekers en bewoners. De multiculturele achtergrond van Den Haag heeft ervoor gezorgd dat hier producten uit alle wereldhoeken zijn samengekomen. Begin wel vroeg, want het kan later op de dag ontzettend druk worden.

Mis ook zeker niet het strand van Scheveningen. Naast het feit dat je er geweldige wandelingen kunt maken staat het bekend om zijn boulevard. Daar zijn veel restaurants en een aantal van de leukste cafés in Nederland. Het mag zeker niet gemist worden.

Den Haag is bovendien de perfecte startplek voor een reis door Nederland. Een klein eindje verderop is Delft te vinden. Hier valt te genieten van een groot aantal evenementen, prachtige architectuur en geweldige markten zoals de Grote Markt en de Beestenmarkt. Houdt wel rekening dat Delft een echte studentenstad is. Er valt veel plezier te beleven, maar het kan er wel hard aantoegaan.

Een langere reis is ook mogelijk door een auto te huren. Zo kan je een bezoekje brengen aan Naarden, wat een klein uurtje verder ligt. Bewonder daar een van Europa’s best bewaarde vestingsteden en leer meer in het Nederlands Vestigingsmuseum. De stad ligt bovendien ook in het groene Gooi dat vol mooie fiets, wandel en vaarroutes ligt.

Veel mensen denken aan Den Haag als een stad voor politici, maar niets is verder van de waarheid. Er valt veel te beleven en te doen en het is er ook nog eens ontzettend gezellig. Als je onze aanraders bezoekt tijdens een reisje Den Haag dan zal het zeker geslaagd zijn.