Maak een reis naar het verleden – Ontdek het middeleeuwse Barcelona

Voor velen is de naam Barcelona een synoniem voor voetbal, de architectuur van Gaudi en lekker eten. Velen die deze wereldstad bezoeken zullen wandelingen maken langs de brede boulevards of over de warme zand van het strand, maar er is meer. Voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur heeft de stad een unieke combinatie van het moderne en het oude. Dit is terug te vinden in de prachtige architectuur van Gaudi en de bekende Barri Gotic.

In Barcelona is een van ‘s werelds best bewaard gebleven middeleeuwse steden te vinden. De vele eeuwenoude gebouwen staan langs een ingewikkeld netwerk van kleine straatjes. Het kan behoorlijk verwarrend zijn. Om je een handje op weg te helpen zullen we in deze top 5 laten zien wat de allerbeste plekken van het middeleeuwse Barcelona laten zien.

- Kathedraal van Barcelona

Voor een middeleeuwse stad is de kathedraal het kloppend hart. Dit geld ook zeker voor Barcelona. De Kathedraal van Barcelona, die in het midden van de 15e eeuw was afgemaakt, is een prachtig voorbeeld van gotische architectuur. De waaiergewelven en bewerkte koorgestoelte zijn echt een verbluffend zicht.

- Palau Reial Major

Dit gebouw heeft een lange geschiedenis; Het werd in de eerste instantie gebruikt als verblijfplaats van de graven van Barcelona en later als paleis voor de koningen van Aragon. Achter de immense muren van dit imposante gebouw ligt een onverwachte schat verscholen. Het altaarstuk dat zich in de Kapel van Santa Àgata bevindt is oogverblindend mooi.

-Santa Maria del Mar

Deze imposante kerk veel weg van waar fort of kasteel, maar als je eenmaal binnenstapt, zie je het verschil. De ruimte wordt gevuld door het gekleurde dat door de glas in lood ramen binnenstroomt. Dit geeft het interieur een magisch uiterlijk.

- Het Klooster van Pedralbes

Velen zien dit complex als een van de beste voorbeelden van gotische bouwkunst in Barcelona. Daarnaast huist het bovendien ook nog kunst van de 13e tot de 20e eeuw. Alles aan het gebouw is dan ook een lust voor het oog. U kunt er genieten van de fresco’s in het Sint Michaels Kapel of door de eeuwenoude gangen van het klooster wandelen.

- Castel de Castellet

Als u een auto huurt kunt u buiten Barcelona veel middeleeuwse architectuur ontdekken. Dit kasteel bevindt zich maar in het kleine dorpje, Castellet i la Gornal, maar het heeft een cruciale rol gespeeld. Het hield namelijk jarenlang de Moren buiten Barcelona. Veel van het kasteel was in de vroeg 20ste eeuw ingestort, maar de Torre Mestra is nog intact gebleven.

Barcelona is zeker een bestemming voor liefhebbers van geschiedenis, cultuur en architectuur. Van kloosters tot paleizen, een reis naar Barcelona is net een reis door het verleden.