Ontdek Valencia – Architectuur van een handelsstad

Valencia is een levendige stad met een lange en rijke geschiedenis. Deze rijke geschiedenis zal al opvallen bij het eerste aanblik op de stad. Je ogen zullen gestreeld worden door gotische bogen en prachtige glas in lood ramen. Aan architecturale charme zal het zeker niet ontbreken tijdens een bezoek aan de Valencia. Naast historische architectuur vindt u in Valencia ook fantastische traditionele gerechten en een interessante lokale cultuur, waar vele bezoekers voor terugkeren.

La Lonja de la Seda is een van de meest karakteristieke gebouwen van de stad en ook een van de beroemdste gotische monumenten in heel Europa. De schoonheid van het gebouw wordt al door velen erkent, waardoor het ook de werelderfgoedlijst van UNESCO heeft bereikt. La Lonja kan gevonden worden in het centrum vlak bij de Mercado Central. Het gehele gebouw neemt maar liefst 1.990 vierkante meter in beslag. Er werd tussen 1483 en 1548 aan het gebouw gewerkt, waardoor er verschillende stijlen en invloeden in terug zijn te vinden. Het werd vroeger voornamelijk gebruikt om zijde te verhandelen en er was een gevangenis voor degenen die hun schulden niet konden betalen. Dit is de plek om te zijn als je een stukje geschiedenis van Valencia wilt ervaren.

Even verderop is de Mercado Central te vinden. Deze overdekte markt werd in 1920 gebouwd in een zeer modernistische stijl en het is nu nog steeds één van de grootste markten van Europa. Je kunt hier de vele exotische waren bewonderen, zonder last te hebben van de soms wat felle zon. Je zou een bezoek aan het centrum kunnen beginnen met een reis door het verleden in La Lonja de la Seda en vervolgens een lekker hapje eten in de Mercado Central.

Het zou zeker een fout zijn om te denken dat het centrum van Valencia de enige plek is in de regio om mooie architectuur te bewonderen. Je zou bijvoorbeeld een auto kunnen huren om de overblijfselen van Castillo de Sagunto bekijken. Dit is ongeveer een half uur rijden vanaf het centrum van Valencia. Het gigantische kasteel, gelegen in de heuvels van Sagunto, biedt prachtige uitzichtpunten.

Valencia is een levendige stad waar bezoekers van vele aspecten kunnen genieten. Neem dan ook de tijd als je hier op vakantie gaat, want er is meer dan genoeg te zien en te ervaren.