Frankrijk: Stop. Voordat u er bent.

Waarom zou je vakantie vieren op één bestemming als je zo veel meer kunt zien met een huurauto van Hertz?

Onze producten en diensten geven jou de volledige controle, zodat jij kunt genieten van een zorgeloze trip en van tevoren alle bewonderenswaardige tussenstops kunt inplannen.

Deze zomer willen we je inspireren om te genieten van de reis, niet alleen van de bestemming. We hebben samengewerkt met de reisdeskundigen van Culture Trip, de website voor lifestyle en cultuur, om enkele van de beste tussenstops in kaart te brengen voor autoreizen in Europa.

Hieronder vind je enkele van onze beste tussenstops van Frankrijk:

Kaysersberg – Alsace, Frankrijk

Neem vanaf Straatsburg 40 minuten lang de E25 richting het zuiden naar de Elzas en je zult het stadje Kaysersberg tegenkomen. Dit dorp is in een stemming uitgeroepen tot het favoriete Franse dorp van 2017, en wordt over het algemeen beschouwd als een van de meest indrukwekkende stadjes van de Elzas. Dit geldt met name voor het middeleeuwse centrum van het stadje, dat omgeven wordt door veel mooie geverfde vakwerkhuizen uit de Renaissance en alleen toegankelijk is voor voetgangers. In de winter staat het stadje bekend om haar uitnodigende kerstmarkt, en het hele jaar door om haar gezellige plaatselijke bewoners, wat het een ideale plaats maakt voor een tussenstop.

Kaysersberg ligt in een zeer pittoreske omgeving, in een vallei die wordt omgeven door wijngaarden en beboste heuvels die boven het stadje uitsteken. Het stadje ligt onder het wakend oog van de ruïnes van een prachtige ronde kasteeltoren. Het uitzicht vanaf de toren is een panorama van de stad, de Weiss-vallei, wijngaarden, de vlakte van de Elzas en zelfs de rand van het Zwarte Woud in Duitsland.

Voor een slaapplek of diner kun je terecht bij het unieke Hotel-Restaurant Chez Roger Hassenforder. Hier kun je lokale gerechten proeven zoals een stoofpot van wild zwijn en Fondue du chasseur (jagersfondue) en genieten van de heerlijke wijnen van de Elzas.

Kaysersberg – Alsace, Frankrijk © CroMary/Shutterstock

Dune du Pilat - Bassin d'Arcachon, Frankrijk

Stop een uur ten zuiden van Bordeaux als je onderweg bent naar Bayonne om de Dune du Pilat te ontdekken. Met een breedte van 500 meter, lengte van bijna drie kilometer en een hoogte van 107 meter is dit het hoogste zandduin van Europa. Het duin ligt in La Teste-de-Buch, in de streek van de Arcachon-baai en kan het hele jaar door bezocht worden. Honden zijn er ook toegestaan.

Je kunt het duin beklimmen in het mulle zand of de 154 houten treden nemen die gebouwd zijn op de steilere landzijde van het duin, en genieten van het adembenemende landschap. Op de weg naar beneden kun je de treden nemen of, zoals velen, van het duin afrennen. Voor waaghalzen is de snelste weg naar beneden om te surfen op een bodyboard!

Beloon je inspanningen met een maaltijd in de prachtige eetzaal van Hôtel Restaurant La Co(o)rniche en geniet van een van hun geweldige visgerechten terwijl je van het rustgevende uitzicht over de oceaan geniet.

Dune du Pilat - Bassin d'Arcachon, Frankrijk © underworld/Shutterstock

Roc-aux-Sorciers - Angles-sur-l'Anglin, Frankrijk

Stop ongeveer twee uur landinwaarts van La Rochelle onderweg naar Bourges om het magische Angles-sur-l'Anglin te ontdekken, een van “de mooiste dorpen van Frankrijk". In het dorp bevindt zich ook een zeer speciaal en zeldzaam werelderfgoed. De 15.000 jaar oude rotsgravures bij Roc-aux-Sorciers zijn in 1927 ontdekt door Lucien Rousseau en behoren tot de vroegste exemplaren van prehistorische kunst in Frankrijk. Hoewel de grotten niet toegankelijk zijn voor het publiek, is er een geweldig interpretatief bezoekerscentrum waar je dit unieke wonder kunt verkennen. De rotsgravures worden gezien als een van de belangrijkste locaties met Paleolithische kunst.

Ga naar Café de la Place voor wat koffie en een hapje op hun heerlijke patio, of neem een avondmaaltijd in Le gout des mets voor eenvoudige maar creatieve gerechten met verse lokale ingrediënten, en geniet van het uitzicht van het indrukwekkende Château d'Angles sur l'Anglin.

Dit kasteel is verbouwd in de 12e en 15e eeuw en was een strategisch verdedigingspunt op het snijpunt van de drie regio's Poitou, Berry en Touraine. Er zijn rondleidingen over de geschiedenis van het dorp, die elke vrijdag om 3 uur beginnen in het toeristenbureau.

Roc-aux-Sorciers - Angles-sur-l'Anglin, Frankrijk © Frederic49/Shutterstock

Waar je deze zomer ook naar toe rijdt, #goviahertz