Parken en musea in en om Tilburg

De levendige stad Tilburg staat bekent om haar prachtige bezienswaardigheden, geschiedenis en cultureel erfgoed. De traditionele attracties zijn natuurlijk zeer interessant, maar je kunt er ook bijzondere parken en tuinen in de omgeving vinden waar je in alle rust door de natuur kunt wandelen. Er zijn er een aantal die gemakkelijk te bereiken zijn met de auto, waardoor je er ook meerdere op één dag kunt bezoeken. Wij hebben er in deze blogpost een aantal op een rijtje gezet.

Nationaal Park Loonse & Drunense Duinen

Hier ga je heen voor de rust en natuur. Het hoeft niet alleen in de zomer een hotspot te zijn, want in de koudere maanden kan je hier heerlijk uitwaaien en wandelen. Geen wandelpersoon? Dan is er altijd de optie om een heerlijke fietstocht te maken en tussendoor te stoppen om te genieten van het uitzicht. Het park is gemakkelijk met de auto te bereiken vanuit het Tilburgse centrum. Reken maar op een half uur rijden voor de bestemming bereikt is.

Safaripark Beekse Bergen

Het is er misschien iets minder rustig, maar er is wel ongelooflijk veel moois te zien. In het Safaripark kan je een wandel, bus, boot en auto safaritocht maken tussen allerlei exotische dieren. Je komt langs giraffen en zebra's en ze van een klein afstandje bewonderen. Met een beetje geluk komen ze een stukje dichterbij, wat voor mooie foto momenten zorgt. Er zijn nog veel meer dieren en je kunt ook naar geplande shows gaan voor wat actie. Ook zin om wat te leren? Volg dan een fotoworkshop in het park.

Natuurmuseum Brabant

Om meer over de natuur te weten te komen kan dit museum goed van pas komen. Op dit moment is er een tentoonstelling over de IJstijd, maar deze worden regelmatig gewisseld. Zo is er altijd wat nieuws te leren. Naast de huidige tentoonstelling over de IJstijd, zijn er nog een aantal tijdelijke voorstellingen om van te genieten tijdens je bezoek.

Wilhelminapark

Tot slot is er nog het Wilhelminapark waar gerust gewandeld kan worden. Het is er zeer rustige en een fijne plek om te picknicken in de warmere maanden, maar is ook geschikt voor een heerlijke herfstwandeling.

De omgeving in en rondom Tilburg is werkelijk waar prachtig en dan ook een bezoek waard voor op zijn minst de natuurliefhebbers.