SaveSave

Reizen van Madrid, het Spaanse hart

Page author

door Raoul - 02 december 2014

In Madrid is de kern van alles dat Spaans is – passievol en levendig, artistiek en vol geschiedenis. Het is ook geografisch het middelpunt van dit prachtig, zuid Europees land. Daarom is Madrid het perfecte startpunt voor een reis om heel Spanje te verkennen.

Om deze reden komen er dagelijks honderdduizenden mensen op de Spaanse hoofdstad af. Het is ook de reden dat wij onze nieuwste Hertz locatie bij Puerta de Atocha treinstation hebben gevestigd.

Dit was een bewuste keus om op deze wijze ons merk af te stellen op wat jij wilt en om het makkelijker te maken voor jou om spontaan een auto te kunnen huren waar en wanneer jij wilt. Om jouw nieuwe verworven vrijheid te vieren hebben we een lijst samengesteld van een paar van de beste road trips van Spanje. Hiermee vieren we ook gelijk de opening van onze nieuwe locatie.

We zouden je naar de Portugese grens kunnen sturen in het westen, naar de befaamde stranden van de Costa Blanca in het zuiden, naar het verleidelijke Barcelona in het oosten of naar de groene heuvels van het Baskenland in het noorden. Spanje zit vol avonturen en verrassingen.

Maar je hoeft niet ver van Madrid te gaan voor een onvergetelijke ervaring.

Van Madrid naar… Toledo

Op maar 70km (55 min) afstand ligt de Stad der Drie Culturen. Hier hebben jarenlang Christenen, Moslims en Joden vreedzaam samengeleefd, waardoor de stad een unieke uitstraling heeft gekregen. De fascinerende collectie religieuze gebouwen, die te danken zijn aan de multiculturele middeleeuwse samenleving, heeft ervoor gezorgd dat Toledo een plaats heeft gekregen in de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Van Madrid naar… Cuenca

Als je 165km (1 uur 40 min) naar het zuidoosten rijdt kom je bij de prachtig bewaard gebleven ommuurde stad van Cuenca. Het was gebouwd als vestingstad door de Moren en staat bekend om zijn overhangende huizen die hoog boven de rivier de Huencar hangen. De stad huist bovendien ook nog de eerste gotische kathedraal die in Spanje gebouwd is.

Van Madrid naar… Serranía de Cuenca

Voor natuurliefhebbers is Cuenca dé toegangspoort naar het gelijknamige nationale park. In dit bergachtige natuurgebied vind je rivieren, watervallen en zelfs wilde beren.

Van Madrid naar… Salamanca

De fraaie gebouwen van Salamanca, die merendeels gebouwd zijn tijdens de bloeitijd van de Spaanse renaissance, zijn het mooist in het licht van de avondzon. Hierdoor hebben de zandstenen gebouwen een prachtige gouden gloed. De stad, die op 215km afstand (2 uur) van Madrid ligt, huist de oudste universiteit van Spanje. De vele jonge mensen die er daardoor wonen geven Salamanca zijn eigen unieke en levendige sfeer.

Van Madrid naar… Sierra Morena

Als je niet genoeg kunt krijgen van de frisse berglucht is de 300km (3 uur en 15 min) rit naar het zuiden het meer dan waard. In het nationale park Sierra Morena kijk je je ogen uit naar herten, everzwijnen en met geluk ook een aantal wolven en lynxen. De Despeñaperros is vooral een mooi gebied. Het bezoekerscentrum van het park helpt bij het uitstippelen van de perfecte wandelroute. Er zijn geen bussen die reizen naar dit geweldig gebied, waardoor een auto nodig is om het meeste uit je bezoek te halen.

Van Madrid naar… Zaragoza

De pittoreske stad Zaragoza ligt in Aragon, in noord Spanje. Na een rit van 315km (3 uur) in noordoostelijke richting kunt u genieten van een schitterend uitzicht van de kathedraal El Pilar aan de Ebro. Het is bovendien een bruisende stad met een overvloed aan restaurants, cafés en een geweldig nachtleven.

Page author

Artikel door Raoul

72 Posts