De Ring of Kerry: de parel van Ierland

Page author

door Raoul - 12 March 2015

De Ring of Kerry is een 179 km lange rondwandeling op het schiereiland Iveragh in het graafschap Kerry in het zuidwesten van Ierland. De weg slingert tussen de schilderachtige meren, weelderige watervallen, grimmige zeegezichten en de eeuwenoude ruïnes. Hoewel u de Ring of Kerry in een dag zou kunnen rijden, vraagt de tijdloosheid van het landschap om uitgebreider ontdekt te worden.

Uw reis begint en eindigt in Killarney, die dient als toeristische spil voor de Ring of Kerry. Killarney staat bekend om zijn beroemde meren, welke je kunt zien vanaf de Ladies View buiten de stad. Of ga naar de waterval van Torc, die met z’n 20 meter hoogte ook een schitterend uitzicht biedt over het meer. En vergeet vooral Ross Castle niet, dit gerenoveerde kasteel is open voor het publiek en biedt wandelroutes en bootexcursies.

Neem vanuit Killarney de N72 in westelijke richting naar Killorglin, een charmant stadje aan de rivier de Laune. Elk jaar in augustus vindt in Killorglin de 400-jarige Puck Fair plaats, de oudste traditionele beurs in van Ierland. In Killorglin gaat de weg over in de N70 die u in westelijke richting blijft volgen naar Glenbeigh met zijn beroemde Bog Village, welke bestaat uit zes traditionele, landelijke Ierse woningen met rieten daken. En breng zeker een bezoek aan Rossbeigh Beach, een van de populairste zandstranden van Kerry.

Als u uw reis vervolgt, wordt u getrakteerd op schitterend uitzicht over de Baai van Dingle en komt u bij de havenstad Cahersiveen. In Cahersiveen kunt u aan boord voor een uitstapje naar het vissersdorp Portmagee of de veerboot nemen naar het eiland Valentia, dat ook te bereiken is via een brug. Het eiland Valentia heeft verrassend weelderige, tropische vegetatie dat gevoed wordt door de golfstroom die de punt van het schiereiland verwarmt.

Als u eenmaal Cahersiveen en haar betoverende omgeving heeft verkend, ga dan in zuidelijke richting naar Waterville. Een plaats met prachtige zeegezichten en uitzicht op Ballinskelligs Bay. Een geweldige plek om te vissen en golfen. Als u uw weg vervolgt naar Caherdaniel, dan zult u door de Coomakista Pas reizen met een aantal van de mooiste uitzichten van het schiereiland Iveragh.

In Caherdaniel moet u zeker het met ronde stenen gebouwd fort bezoeken. Het fort is 2500 jaar geleden, in de IJzertijd, gebouwd en het is opmerkelijk dat het landschap en de uitzichten niet tot nauwelijks veranderd zijn. Het Derrynane House is ook een bezoek waard, dit is het huis van Daniel O'Connell, een van de belangrijkste politieke figuren van Ierland.

Ga vanuit Caherdaniel naar het oosten richting Sneem, een kleurrijk dorp waarvan de naam ‘knoop’ betekent. Wandel er eens lekker doorheen en geniet van de schilderachtige pleinen en charmante straatjes. De laatste bestemming op de Ring of Kerry is Kenmare, een van Ierlands erfgoed steden en wereldberoemd om zijn kant. Om terug te keren naar Killarney, neemt u de N71; een lange en bochtige weg door Molls Gap, die een prachtig uitzicht biedt over Macgillycuddy's Reeks en de omliggende meren in Killarney National Park.

De route loopt in een cirkel, dus u kunt deze in beide richtingen volgen. Maar houdt er rekening mee dat de tourbussen in de richting rijden die we hier omschreven hebben. Welke kant u ook op gaat, u wordt zeker getrakteerd op een van de meest adembenemende landschappen van Ierland.

VOLG en beantwoord de vraag om te winnen.

Om een gratis huurdag voucher te winnen, ga naar Facebook of Twitter.Facebook:
Reageer op onze Facebook-post met een antwoord op de volgende vraag: Welke van deze bloemen is gekoppeld aan Ierland?
Klaver
Roos
Tulp
Madeliefje

Vergeet niet om onze gids te delen met je vrienden om te beginnen met het plannen van uw reis!

Twitter:

Retweet en maak kans een gratis huurdag voucher

De wedstrijd start op 18 maart 2015 en eindigt op 8 april 2015, en zal worden aangekondigd op social media. De algemene voorwaarden vindt u hieronder.

Algemene voorwaarden
- De actieis geldig in de volgende landen: Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje en Italië. Er zal er één winnaar zijn van een gratis voucher voor een verhuur dag in elk land
- De gratis voucher omvat de huurprijs, CDW, TP en onbeperkt aantal kilometers voor de huur van één dag. Uw huurkosten zullen worden aangepast op de verhuurlocatie op vertoon van deze bon
- Verloting vindt plaats op 5 januari 2015. Hertz zal alle redelijke pogingen doen om contact te maken met de winnaar. Indien de winnaar niet reageert binnen drie (3) dagen, of indien er onvoldoende contact informatie is geleverd om contact te kunnen op nemen met de winnaar, de prijs zal worden verbeurd
- De beslissing van de organisator is definitief hierover kan niet worden gecorrespondeerd
- De voucher geldt voor compacte auto groepen op zowel dag- als weektarief zonder vooruitbetaling. (Inclusive non prepaid retailrates) voor een huur van 2 dagen of meer. Reserveringen dienen minimaal 24 uur van tevoren worden gemaakt
- De voucher kan worden ingewisseld bij de deelnemende locaties in Europa, de Verenigde Staten en Canada en is mogelijk niet van toepassing op binnenlandse verhuur in bepaalde landen.
- De voucher kan niet worden gecombineerd met een CDP nummer en het betreffende PC-nummer moet worden vermeld bij de boeking (EU verhuur: 129710, US verhuur: 130572)
- De voucher dient vooraf of aan het einde van de huur te worden ingeleverd, Hertz zal het tarief aanpassen en één vrije dag in mindering brengen als deze voucher wordt ingewisseld zoals vereist.
- Op alle huren zijn de algemene voorwaarden van Hertz van toepassing
- De actie loopt van 18 maart 2015 en eindigt op 8 april 2015
- De actie is alleen geldig voor personen vanaf 21 jaar
- De prijs kan niet uitgekeerd worden in contant geld en kan niet worden verkocht
- Om in aanmerking te komen voor de loting, dienen online-klanten #HertzDrives in te voeren.
-
Door deel te nemen aan de loting, verleendt u toestemming aan Hertz Europe om foto’s te plaatsen op social media platforms voor uitsluitend promotionele doeleinden.
-
De actie is op geen enkele wijze gesponsord, onderschreven, beheerd of geassocieerd met Facebook en Twitter.
-
Hertz behoudt zich het recht voor om de actie op te schorten, te annuleren of te wijzigen de promotie en / of te herzien deze voorwaarden op elk gewenst moment zonder voorafgaande kennisgeving en door te blijven om deel te nemen aan deze promotie na een dergelijke herziening van deze voorwaarden deelnemers worden geacht te hebben ingestemd met een van deze nieuwe of gewijzigde voorwaarden