Romantische uitjes in eigen land

Valentijnsdag is een mooi excuus om jouw geliefde eens extra te verwennen. Dit kan natuurlijk altijd met rozen of met chocolade, maar, als je echt wilt dat Cupido’s pijlen zijn doel raken, is een romantisch uitje het antwoord. Je kunt dan met jouw geliefde wandelen langs de Seine of een gondel nemen door de grachten van Venetië, maar het kan ook dichter bij huis. Nederland zit vol prachtige plekjes om samen te ontdekken. We hebben een paar van de beste op een rijtje gezet, zodat jij en jouw geliefde een romantisch avontuur kunnen beleven.

- Proeverij 274, Amsterdam

Hier aan de Prinsengracht in Amsterdam is de ideale dinersetting te vinden. Jullie kunnen hier samen genieten van de lekkerste met goed uitgekozen wijnen erbij. Het interieur van de Proeverij 274 is gemaakt om de romantiek te inspireren; mooie houten tafels, zeer comfortabele stoelen, vele kaarsen en een indrukwekkende mozaïeken vloer geeft het gezellige, warme sfeer. Na het diner kunnen jullie ook een romantische wandeling maken langs de Amsterdamse grachten naar de nabijgelegen Westerkerk of het Vondelpark.

- Hortus Botanicus, Amsterdam

Onze hoofdstad zit vol romantische plekjes om te bewonderen. Voor je naar de Proeverij gaat kan je door Amsterdam wandelen en deze prachtige gezichten bewonderen. Eén van deze is één van de oudste botanische tuinen ter wereld. In deze intieme tuinen kunnen jullie helemaal tot rust komen en al wandelend de prachtige collectie bijzondere planten van de Hortus bewonderen. Het is ook mogelijk om te luchen in deze exotische omgeving. De kou en de geluiden van buiten zijn dan tijdelijk verdwenen en jullie kunnen dan samen genieten in de oase van rust.

- Het Vrijthof, Maastricht

De charmante stad Maastricht is een van de meest romantische steden van het land. Het is dan ook geen slecht idee om door de stad heen te wandelen. Een van de toplocaties van de stad is het Vrijthof. Dit plein in de binnenstad is de grootste en het bekendste in Maastricht. Loop langs alle monumenten, zoals de kerkentweeling of ga met je geliefde langs een aantal van de gezellige cafés die zich om het plein te vinden.

- Château St. Gerlach, Maastricht

Een steenworp van onze vorige romantische bestemming, Maastricht, ligt het schitterende Château St. Gerlach. De kamers zijn van topkwaliteit en het restaurant serveert voortreffelijk eten in een prachtige setting. Er is ook een spa & wellness aanwezig waar jullie je kunnen laten verwennen. Hier kunnen jullie samen genieten van de sauna, het zwembad en het Turkse stoombad. Het is ook een optie om een wandeling te maken door het prachtige landschap.

- Kasteel Engelenburg, Arnhem

Het luxe hotel is een zeer romantische locatie. Er zijn zelfs speciale arrangementen voor koppels die jullie niets meer te wensen over laten. Wil je echt speciaal dineren? Dan kan dit hier onder de sterren in het 19e eeuwse Serre restaurant. In het oosten van het land is er nog meer te doen. Het Kasteel Rozendaal en het Kasteel Biljoen zijn maar een paar van de oude kastelen om langs te gaan. Voor natuurliefhebbers is het een optie om naar het nationale park De Hoge Veluwe toe te rijden.