San Diego: vijf hoogtepunten die u echt moet ontdekken

San Diego straalt een rustige zelfverzekerdheid uit die de stad absoluut niet misstaat. In tegenstelling tot de felle lichten en het glamoureuze leven in Los Angeles, hangt in San Diego een ontspannen sfeer van met elkaar verweven gemeenschappen. Het is een stad waar een culturele stedentrip gemakkelijk samensmelt met een zonovergoten strandvakantie: de ideale manier om hun eigen claim van ‘de mooiste stad van Amerika’ waar te maken. In deze gids ontdekken we wat deze haven, rijk aan geschiedenis en cultuur, ons te bieden heeft.

Stap op de Star of IndiaHet Maritieme Museum in de North Harbor heeft een uitgebreide collectie aan schepen en tentoonstellingen. Maar het absolute hoogtepunt is toch wel de Star of India. Het schip is in 1863 gebouwd in Ramsey op het eiland Man. Zijn eerste reis verliep niet geheel soepel: zo was het betrokken bij een botsing en vond er muiterij op het schip plaats. Gelukkig zijn de tijden veranderd. Nadat het schip 21 keer de wereld is rondgegaan en 22 reizen door Alaska heeft gemaakt, ligt het sinds 1926 aangemeerd in San Diego. Het schip vaart nog maar één keer per jaar en laat mensen een stapje terug in de tijd doen. U kunt hier de vertrekken van de kapitein bezoeken en leren hoe matrozen de zeilen hezen om het schip door de zeven wateren te leiden.

Dineer in Seaport Village

De beste visrestaurants vindt u in Seafood Village. Heeft u trek in iets anders, dan zijn er ook genoeg restaurants waar u andere lekkernijen kunt bestellen. Voor een goed ontbijt gaat u naar Buster’s Beach house en Longboard Bar waar u uitkijkt over de haven terwijl u geniet van lekkere visgerechten zoals de populaire krab benedictus. Ga voor de lunch ook voor een visgerecht bij het Harbor House Restaurant dat ook bij de lokale bevolking enorm geliefd is. Hier bieden ze een indrukwekkend menu van oesters, mosselen en garnalencocktails.

Ontspan op Pacific Beach
Pacific Beach is ook een grote favoriet onder de lokale bevolking en biedt zijn bezoekers een warme en zanderige verwelkoming. U vindt dit stuk strand tussen de Crystal Pier en Pacific Beach Drive. U kunt hier heerlijk zonnen, vissen en surfen, maar ook yoga op het strand is hier een populaire bezigheid; een ideale plek voor plezier en om te ontspannen. Bovendien zijn er genoeg charmante winkeltjes en restaurants zodat u de hele dag op Pacific Beach kunt verblijven.

Het talent van San Diego

De Embarcadero haven staat vol met straatartiesten. Ontdek wat de toekomst voor u in petto heeft bij een van de waarzeggers, laat uw karikatuur tekenen en verwonder u hoe die artiest toch die goocheltruc uitvoert. Een aantal van de bekendste artiesten zijn de veteraan uit de marine met zijn goedgebekte papegaaien en een artiest die unieke creaties maakt met stenen.

Maak een cruise door de grote havenBezoekers aan San Diego kijken graag uit over de haven, maar vanaf het water heeft u juist een mooi uitzicht over de skyline van de stad. Op een van de cruises glijdt u onder de iconische Coronado Bridge waardoor u de wolkenkrabber, het zand, de cultuur en de keuken vanaf een heel ander punt bekijkt.

Geniet van uw bezoek aan deze belangrijke havenstad met een huurauto van Hertz in San Diego.