Schatten van het Gooi

In het hart van Nederland is altijd meer dan genoeg te beleven. Zo kan je in Utrecht of Amsterdam terecht voor een dagje shoppen of voor de vele historische bezienswaardigheden die er te vinden zijn. Daarnaast kan je ook de kleinere omliggende steden bezoeken. Zo zijn de gemeenten Bussum, Blaricum, Huizen, Hilversum, Laren, Naarden en ’s-Graveland in het Gooi, bekend om zijn mooie huizen en dure auto’s, zeker een bezoek waard.

Laren staat bekend als een centrum voor de kunsten. Dit is goed zichtbaar in het Singer Museum & Theater. Zij organiseren allerlei kunstzinnige evenementen zoals het Singer Special event, voor Singer supporters. Interessante sprekers komen deze avond bijeen om het te hebben over kunst en geschiedenis in het interieur van Villa de Wilde Zwanen. De beste designers zullen gezamenlijk een droomhuis inrichten op een originele, kwalitatieve en duurzame wijze, daarnaast is het ook van belang dat het veel kunst bevat. De meeste ontwerpen zien er al veelbelovend uit en terwijl je deze bezichtigd kan je met de designers in gesprek gaan en wellicht geïnspireerd worden.

De tentoonstelling van Lex Goes zit iets verderop in Laren in het Rosa Spier Huis. Er staan hier prachtige schilderijen en tekeningen van de kunstenaar, die een passie heeft voor dynamisch schilderen. Het leuke aan de tentoonstelling is dat je expressief wordt begroet met kleurrijke zonnebloemen, bomen, irissen, vissen en schelpen. De kunstenaar zal kort uiteenzetten hoe zijn werk is ontstaan alsof hij het werk voorstelt. De tentoonstelling is iedere weekdag van 10:00 tot 16:00 te bezichtigen.

Het is een leuk idee om een auto te huren tijdens uw verblijf en zo door te rijden naar de Botanische tuin Pinetum Blijdenstein in Hilversum. Je kunt hier een rondleiding aanvragen en de prachtige planten, die soms nog afstammen uit de oertijd, bekijken. Hier vindt je ongetwijfeld een hoop planten die je nog nooit eerder hebt gezien.

Kortom, is het Gooi een prachtige plek om een weekendje of zelfs wat langer om te vertoeven en om even te genieten van het landschap en de vele bezienswaardigheden.