Sfeervol en gezellig: kerst in Frankfurt

Kerst is een magische tijd, maar vooral in Frankfurt bloeit deze magie helemaal op: er hangt een warme gloed over de geplaveide straten en de hele stad lijkt samen te komen om feest te vieren. Frankfurt heeft ook nog eens een van de leukste en mooiste kerstmarkten in Europa: de straten vullen met blijmoedigheid, gezellig fonkelende lichtjes en een overvloed aan verwarmende delicatessen.

Ontdek de leukste plekjes waar u in uw huurauto in Frankfurt deze winter naartoe rijdt.De kerstmarkt van Frankfurt

Om een van de oudste en mooiste kerstmarkten in Duitsland te bezoeken, gaat u richting het historische Paulsplatz. De markt opent eind november en is al sinds 1393 actief. Meer dan 240 kleurrijke kraampjes vullen het plein met traditionele Duitse kerstversieringen, blikken speelgoed, glühwein en een echte Duitse curryworst. Midden op het plein pronkt een kerstboom van dertig meter lang die natuurlijk fantastisch versierd is met duizenden lichtjes. Met de authentieke vakwerkhuizen op de achtergrond, hoort u overal op straat het gezang van bekende kerstliederen, kerkklokken en zelfs een carrousel is aanwezig. Hoewel de kerstmarkt vooral op het plein plaatsvindt, staan er bij de oevers van de rivier de Main meer kraampjes om langs te slenteren. De winkels zijn in december vaak tot 21.00 uur geopend, waardoor u dus genoeg tijd heeft om uw kerstinkopen te doen. En wilt u van een afstand even genieten van de gezellige kerstmarkt, bezoek dan de rooftop bar Galeria Kaufhof waarvandaan u een mooi uitzicht heeft op zowel de stad als een gedeelte van de kerstmarkt.

Pink Christmas Frankfurt

Pink Christmas Frankfurt is een nieuwe aanvulling op de kerstviering van Frankfurt. Deze roze kerstmarkt staat op de Friedrich-Stolze-Platz en is geliefd bij de LGBT-gemeenschap. Compleet met een roze boom die een perfect achtergrond vormt voor een vrolijke selfie, vullen de geur van verse soep, huisgemaakte peperkoeken en warme chocolademelk de straten.

Stap op de Ebbelwei Express

De Ebbelwei Express rijdt het hele jaar door, maar tijdens de kerstdagen is deze rit betoverend. Deze kleurrijke tram neemt u mee langs de hoogtepunten van Frankrijk terwijl u geniet van heerlijke pretzels, appelsap en muziek. Een podcast geeft u meer informatie tijdens de reis over wat u allemaal ziet. De rit duurt een uur: genoeg tijd dus om ook nog even het Hessen dialect te leren tijdens deze magische reis langs de oudste dierentuin van Frankfurt, de wolkenkrabber van het Platz der Republik, Römerberg en de gezellige straten van Sachsenhausen.

Wandel binnen bij het Alte OperDe straten van Frankfurt worden in december koud. Met temperaturen die zakken tot 0˚C is de warmte en gezelligheid van het operahuis Alte Oper een aangename verwelkoming. Het gebouw was oorspronkelijk in 1880 gebouwd, maar vervolgens verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog. Nadat het ruim dertig jaar vervallen bleef, besloot de lokale bevolking geld in te zamelen om het pand te restaureren. Dit gemeenschapsgevoel bloeit weer helemaal op bij het warme licht dat de Alte Oper verlicht. Tijdens de feestdagen wordt dit alleen maar versterkt dankzij de fonkelende lichtjes en indrukwekkende kerstbomen. Het hele jaar door geniet u van de magische voorstellingen die het operahuis organiseert, maar tijdens de kerstdagen is deze betovering net wat sterker tijdens het jaarlijkse kerstconcert.

Wandel door de Palmengarten

Als u denkt aan gezellig feestdagen, dan is een botanische tuin waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt. Maar de Palmengarten wordt in deze periode omgetoverd tot een prachtig winterlandschap. Tijdens de middag slentert u hier heerlijk tussen de kleurrijke winterplanten, de mooie poinsettia’s en cyclamen. Ideaal om alvast voorzichtig in de kerstsferen te komen. De echte magie komt echter pas tot leven als de zon ondergaat en de lichtjes hun werk doen. Maak ’s avonds een mooie wandeling door de tuin om de aanzichten en geluiden van de winterse lichtshow te bewonderen en zie de fauna glinsteren glanzen onder een indrukwekkend kleurenspectrum.

Het gelui van de klokken

Ga op kerstavond richting de Römerberg om naar het luiden van de klokken te luisteren. Tijdens dit half uur trekken duizenden bezoekers en de lokale bevolking naar het plein om de vijftig klokken van tien verschillende kerken in harmonie te horen. Struin door de binnenstad met de unieke geluiden van iedere klok op de achtergrond. Natuurlijk kunt u een van de gezellige restaurants binnenstappen voor een warme chocolademelk of, als u niet meer rijdt, een traditionele glühwein. Als u tijdens de feestdagen niet in Frankfurt bent, dan zijn er nog drie andere gelegenheden waar u het geluid van de klokken kunt horen: tijdens het begin van de Advent op 1 december, de dag voor Pasen en de dag voor Pinksteren.