Spookachtig Praag: de griezeligste hoogtepunten

Praag heeft een grimmig verleden: verhalen over dolende geesten en gekwelde zielen doen zich hier graag de ronde en vooral bij de Karelsbrug blijft u liever uit de buurt. En toch gaan we graag op onderzoek uit om deze duistere kant van Praag te leren kennen: we roepen geesten op, gaan op spokenjacht in gitzwarte ondergrondse ruimtes en misschien vangen we zelfs een glimp op van de oude bewaarder van de Sint-Pieterskerk in Na Poříčí.

Durft u de geestenwereld van Praag te betreden? Lees dan snel verder.Sta oog in oog met het geestenrijk in het Spookmuseum

Praag is een van de oudste steden van Europa en heeft een enorm rijke geschiedenis. Natuurlijk mogen we de doorzichtige inwoners van Praag niet vergeten en daarom is aan hen zelfs een museum aan toegewijd. Maar dit is niet zomaar een museum over sprookjesachtige spoken; het is juist gebaseerd op authentieke getuigenverslagen en legendes van de stad. Hier laat u het zonlicht achter u om in de kelder de moorddadige verhalen van deze anderzijds mooie stad te achterhalen. En blijf wanneer u ondergronds bent vooral uit de buurt van donkere hoekjes: hier verblijven de meest bekende geesten van Praag.

Duik de ondergrondse gangen van Praag in

Praag staat bekend om haar verrassende architectuur, maar niet alle rijkdommen springen direct in het oog. Soms moet u hiervoor de donkere trappen afdalen naar de romaanse en gotische ondergrondse gangen. In de ondergrondse tour van Praag wandelt u door kamers, gangen en kelders die eeuwenoude geheimen bewaren. Zo leert u over executies die jaren geleden werden uitgevoerd, ontdekt u het verborgen laboratorium van de alchemist en ziet u de middeleeuwse martel- en executiemiddelen in de koude kelders onder de grond.

Ontmoet de geest van Na Poříčí
Honderden jaren geleden speelde een doodgraver graag een kaartspel met zijn vrienden. Toen de Zwarte Dood zijn vrienden van hem afnam, zette hij hun levenloze lichamen in een crypte om de tafel. Een duivelse geest hoorde zijn wens om nog eenmaal met zijn vrienden te kunnen spelen…hij zou er zelfs zijn ziel voor geven. Zijn wens kwam uit en de luidruchtige groep speelde tot om middernacht de lichamen weer levenloos neervielen. Behalve de lachende duivel die de doodgraver vervloekte om voor altijd rond de kerk te dwalen. Het gerucht is dat de man hier nog altijd ronddwaalt, op zoek naar een waardige tegenstander om zijn ziel te bevrijden. Als de man u benadert, neemt u de uitdaging dan aan?

De Karelsbrug over de Moldau

Deze gotische brug is zo mooi dat zelfs de geesten hier niet meer weg willen. Of mogen. De Waanzinnige Barbier met zijn kappersmes en de Man van Vuur met zijn zak goud dwalen hier rond. Loopt u deze ongure figuren liever niet tegen het lijf, stap dan in uw huurauto en bewonder de brug vanaf een afstand.                                                                     

Praag is een leuke stad met een rijke geschiedenis. Maar let op: maakt u een praatje met een mens, of een van de onrustige zielen die de stad nooit heeft mogen verlaten?