Stap terug in de tijd in Breda

Breda is een stad die rijkelijk gevuld is met historische bezienswaardigheden waar men wat van op kan steken. Denk hierbij aan kastelen, kerken en nog veel meer attracties. We hebben de leukste in een top vier gezet, zodat een trip naar Breda voor iedereen gegarandeerd zal slagen.

Breda's Museum

Dit is het punt waar de reis het beste begonnen kan worden. Hier bevindt zich de kunst- en cultuurgeschiedenis van de stad. De kunst en oude foto's geven een goed beeld van vroeger. De beeldende kunst uit de middeleeuwen zorgt ook voor een schitterend gezicht.

Grote Kerk

Na een bezoek aan het museum kan er gewandeld worden naar de prachtige kerk, want deze ligt ook in het centrum op loopafstand. De kerk stamt uit de 15e eeuw en is toentertijd in opdracht van de familie Oranje-Nassau gebouwd. Dit alles komt duidelijk terug in het ontwerp. De Prinsenkapel moet wel een van de bijzondere kenmerken zijn. Het plafond is bekleed met bladgoud en leden van het Koninklijk Huis liggen hier ook begraven.

Kasteel van Breda

Dit kasteel werd rond 1350 gebouwd en diende voor enige tijd als woning voor een edelman. Later is er nogal verbouwd en hier en daar wat aangepast, omdat het gebouw meerdere functies kreeg over de jaren. Het is zelfs een militaire kazerne, maar nu staat het bekend als een instituut voor Militaire doeleinden. Tijdens de Brabantse Kasteeldagen is het gedeeltelijk geopend voor publiek. Wij raden aan rond deze tijd zeker het kasteel te bezoeken.

Begijnhof

Langs het Valkenberg park kan men de historische Begijnhof vinden. De kleine huizen en de kerk geven goed aan hoe de vrouwen in de twaalfde eeuw hier leefden. Ze waren zeer gelovig en hebben ervoor gekozen hun leven in het teken hun geloof te leven. Er is ook een museum te vinden waar de leefomstandigheden nog beter kunnen worden waargenomen.

Ben je altijd al geïnteresseerd geweest in de Nederlandse geschiedenis? Dan is Breda de plek waar je hierover meer te weten kan komen. Het is meer dan alleen historische monumenten bezoeken, want er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om er een leuke en leerzame ervaring van te maken.