Stedentrips tijdens de herfst: top 10 in Europa

De herfst is een van de beste tijden van het jaar om op een stedentrip te gaan in Europa. Het is een stuk minder druk dan in de zomer en de laagstaande zon geeft alles een warme gloed. Laat de zomer net iets langer duren door naar het zuiden te gaan. Loop door het oude centrum van Stockholm en zie de blaadjes aan de bomen verkleuren in Parijs.

Edinburgh

De hoofdstad van Schotland kan met geen enkele andere stad worden vergeleken - de stad bestaat namelijk uit twee delen. Wanneer u door Old Town loopt, lijkt u terug te keren naar de middeleeuwen. Dwaal door de steegjes en loop over de Royal Mile langs verschillende bezienswaardigheden naar het kasteel dat hoog boven de stad uittorent. New Town is precies het tegenovergestelde - dit deel van de stad is gevuld met winkels, cafés en restaurants. Luister naar Keltische folklore en verhalen over de bloederige geschiedenis van Edinburgh. Ga op een Ghost Tour en kom meer te weten over de duistere figuren die ooit door deze stad dwaalden.

Meer informatieDublin

Dublin in Ierland is perfect om een paar dagen rond te brengen. Geniet overdag van prachtige bezienswaardigheden, zoals de Trinity College Library, en ga ‘s avonds lekker ergens zitten en luister naar traditionele muziek terwijl u van een lekkere maaltijd geniet. Tijdens de herfst worden er enorm veel evenementen georganiseerd in deze stad, van het muziekfestival Tradfest tot het griezelige Bram Stoker-festival, perfect voor Halloween. Als u de stad even achter u wilt laten, kunt u ook in de auto stappen en een van de vele natuurgebieden bezoeken, zoals de Wicklow Mountains.

Meer informatie

Londen

De herfst is de ideale tijd van het jaar om naar Londen te reizen. Wandel door Hyde Park terwijl de bladeren aan de bomen om u heen langzaam rood, bruin, oranje en geel worden en omlaag dwarrelen. Ga vervolgens lekker ergens binnen zitten en geniet van een echte Sunday roast of brunch, voordat u naar een van de vele theaters gaat om van een prachtige voorstelling te genieten.

Meer informatie

Toscane

Italië is altijd een populaire bestemming onder Nederlanders die van de zon, zee en heerlijk eten willen genieten. De regio Toscane is hele jaar door wel een bezoekje waard, maar in de herfst is het een stuk minder druk en zien de landschappen er prachtig uit. De inwoners zijn tijdens de herfst druk bezig met het oogsten van druiven en olijven. Het prachtige landschap en de aangename temperaturen zorgen ervoor dat u goed buiten kunt ronddwalen, bijvoorbeeld over de Toscaanse heuvels.

Meer informatieParijs

Wat is nou een betere tijd van het jaar om Parijs te bezoeken dan de herfst? Volle parken met rode, gele en oranje blaadjes waar u met een boek en een kopje koffie op een bankje kunt gaan zitten om van de laatste warme zonnestralen van het jaar te genieten. Loop over de kronkelende paadjes en langs de tombes van de beroemde begraafplaats Père Lachaise of bezoek de catacomben onder de stad.

Meer informatie

Antwerpen

Vanuit Nederland kunt u heel snel naar Antwerpen rijden, maar u krijgt er toch echt het gevoel dat u verder weg bent. U kunt hier dagenlang winkelen, lekker eten en leuke bezienswaardigheden bezoeken. Wandel door de prachtige parken, bezoek een kasteel uit 1789 en geniet van de verschillende musea in de stad. Griezel tijdens een spannende spookwandeling, voordat u in een van de vele restaurants gaat zitten voor een lekkere maaltijd. Breng ook een bezoekje aan de Franse en Engelse Tuinen. Bovendien wordt er elk jaar rond oktober en november een 2 kilometer lange avondtocht georganiseerd door stadspark Rivierenhof. Tijdens deze wandeling wordt er een magisch verhaal verteld door middel van lichteffecten, beeld, geluid en geur.

Meer informatieStockholm

In de Zweedse hoofdstad Stockholm kunt u over de middeleeuwse straten lopen, een eiland bezoeken waar u zich dagenlang kunt vermaken, dwalen door de tuinen van kasteel Rosendael en verschillende musea bezoeken, zoals het ABBA-museum en het openluchtmuseum Skansen. In dit laatste museum komt u meer te weten over de Zweedse geschiedenis. Het wordt in Zweden al veel eerder donker dan in Nederland, doordat de stad noordelijker ligt. En het heeft toch wel iets speciaals als alle straatlampen aangaan en u door de ramen van restaurants naar binnen kijkt.

Meer informatie

Lissabon

Bent u nog niet toe aan het einde van de zomer? Breng dan eens een bezoekje aan Lissabon. Deze stad is in de herfst nog steeds lekker warm, maar niet zo druk als in de zomer. En als u er dan toch in de buurt bent, kunt u heel goed met een huurauto naar het nabijgelegen Sintra rijden. Dit is een sprookjesachtig dorp met kastelen, paleizen en prachtige herfstkleuren.

Meer informatiePraag

Praag verandert tijdens de herfst in een stad die zo uit een sprookje zou kunnen komen. Vooral de stadsparken zijn tijdens dit seizoen echt een bezoekje waard. Struin over de iconische Karelbrug en geniet van gepofte kastanjes, een typisch Tsjechische snack. De grond is bezaaid met gekleurde bladeren die prachtig bij de oude gebouwen passen. Geniet van talloze musea, nostalgische stadspassages en gezellige cafés waar u heerlijk kunt gaan zitten voor een lekker drankje en hapje.

Meer informatie

Amsterdam

Blijft u liever dicht bij huis, dan kunt u natuurlijk ook kiezen voor een stedentrip naar de hoofdstad van Nederland. De grachten en paden verdwijnen onder herfstige bladeren en cafés zien er extra gezellig uit. Ontdek een andere kant van het Muiderslot tijdens een spannende rondleiding waarbij u meer te weten komt over alle duistere gebeurtenissen, of bezoek de Amsterdam Dungeon, die in oktober helemaal in het teken van Halloween staat.

Meer informatie

Boek vandaag nog een auto bij Hertz om een van deze steden in Europa te verkennen.