Tilburg als kunststad

Tilburg is een van de grootste steden van de provincie Noord-Brabant en is een populaire stad om te bezoeken. Het jaarlijkse carnaval is hier mede voor verantwoordelijk, want deze wordt hier groots gevierd. Het is ook populair geworden door de veelzijdige kunst. Dit zijn zowel zeer bekende stukken van kunstenaars en de minder bekende stukken van amateurs. Beiden worden gewaardeerd en bezocht door bezoekers. Wij hebben nu vier must see kunstachtige bezienswaardigheden op een rij gezet. Reis door Tilburg en ontdek de geniet van de artistieke kant van de stad.

Textiel Museum

We beginnen bij het Textiel Museum, omdat hier op een prachtige en duidelijk manier wordt weergeven hoe de textiel industrie over de jaren is geëvolueerd. Er zijn verschillende tentoonstellingen die om de zoveel tijd weer veranderen, maar het Textiel lab is blijvend. Dit is een gespecialiseerd lab waar textiel bewerkt kan worden. Hier komen de prachtigste werken tot leven. Kies ervoor om rondgeleid te worden, zodat je niets mist. Er worden vier verschillende rondleidingen aangeboden door het museum en deze kan je van te voren op de site aanvragen.

De Pont

Voor beeldende kunst en prachtige schilderijen moet is dit de plek om te zijn. Ook hier wisselen ze constant de tentoonstellingen, maar elke keer komt er weer wat moois voor terug. Rondleidingen kunnen online aangevraagd worden, maar zelf het museum doorzoeken is ook een goede optie. Op deze manier bekijk je alles op je eigen tempo en in alle rust.

Contrast

Hier wordt kunst uitgeleend en tentoongesteld, maar af en toe zitten er ook stukken tussen die gekocht mogen worden. Het is een zeer belangrijke galerij in Tilburg en biedt ook nog meerdere opties aan wat betreft kunst. De collectie kan online ook bekeken worden, maar niet alle stukken staan daarop. Voor het gehele plaatje moet je naar binnen lopen.

Park (Platform for Visual Art)

Voor liefhebbers van hedendaagse kunst is dit een aanrader. Park is in 2013 door Rob Moonen en 6 andere kunstenaars tot stand gekomen. De bedoeling erachter is om kunstenaars een kans te geven hun werk te laten tonen. Laat je hier verassen door soms onbekende kunstenaars. Hun werk spreekt voor zich.

De huiselijke stad Tilburg heeft veel te bieden aan hun bezoekers, maar geniet er vooral van de geweldige kunst. Deze is er erg bijzonder en als je altijd al meer over de Nederlandse kunst wilde weten is dit de perfecte plek.