Nederland: Stop. Voordat u er bent.

Waarom zou je vakantie vieren op één bestemming als je zo veel meer kunt zien met een huurauto van Hertz?

Onze producten en diensten geven jou de volledige controle, zodat jij kunt genieten van een zorgeloze trip en van tevoren alle bewonderenswaardige tussenstops kunt inplannen.

Deze zomer willen we je inspireren om te genieten van de reis, niet alleen van de bestemming. We hebben samengewerkt met de reisdeskundigen van Culture Trip, de website voor lifestyle en cultuur, om enkele van de beste tussenstops in kaart te brengen voor autoreizen in Europa.

Hieronder vind je enkele van onze beste tussenstops van Nederland:

Texel – Nederland

Beloon jezelf met een idyllische tussenstop in Den Helder wanneer je vanuit Amsterdam naar Texel rijdt. Neem vanaf daar de veerboot, die er slechts twintig minuten over doet om het charmante eiland te bereiken. Met 30 kilometer aan zandstranden is Texel een paradijs voor strandliefhebbers. Er zijn zeven prachtige dorpjes en het natuurschoon op het eiland is uniek.

Er staat een fotogenieke, felrode vuurtoren bij een van de breedste stranden in het noorden van Texel. Je kunt een rondleiding nemen door dit 150 jaar oude gebouw met een prachtig uitzicht over Texel en buureiland Vlieland.

Waaghalzen kunnen parachutespringen vanuit een vliegtuig, wat een hobby van de lokale eilanders is geworden, of iets minder beangstigende activiteiten ondernemen zoals een vliegtuigtour over het eiland of langs de kust zeilen in een catamaran. Je kunt ook paardrijden, windsurfen, kanovaren, of meedoen aan wandel- en vogelexcursies door de kwelders.

Voor culinaire uitjes raden we je aan om het Texelse speciaalbier Skuumkoppe te bestellen, of de lokale kruidenlikeur het Juttertje. Probeer Texelse kaas of geniet van Texels lamsvlees, wat een lichtzoute smaak heeft doordat de lammeren worden gefokt op het zoutige gras van het eiland. Ga naar restaurant 't Pakhuus, dat fantastisch gelegen is met uitzicht over de haven van Oudeschild en veel verschillende soorten verse vis en schaaldieren aanbiedt, met name soorten uit de Noordzee en de Waddenzee.

Texel – Nederland © Sara Winter/Shutterstock

De Keukenhof - Lisse, Nederland

De Keukenhof beslaat meer dan 32 hectaren, gevuld met meer dan zeven miljoen tulpen, narcissen en hyacinten met levendige kleuren en geuren, en is een van de mooiste lentetuinen ter wereld. Naast de vele hectaren met bloemen kun je genieten van spectaculaire bloemententoonstellingen, verrassende en inspirerende tuinen, unieke kunst en bijzondere evenementen. De Keukenhof staat bekend als de ‘Tuin van Europa’ en is een van de grootste bloementuinen ter wereld. Lisse ligt op slechts 40 minuten rijden ten zuiden van Amsterdam en is de ideale plek om te stoppen als je onderweg bent naar de hoofdstad.

Naast de tuinen ligt het eeuwenoude Kasteel Keukenhof in Lisse. Als je om het kasteel heen loopt, komt de 400 jaar oude geschiedenis van het kasteel tot leven en kun je de oud-bewoners leren kennen door een indrukwekkende collectie van geschilderde portretten.

Ga naar het vriendelijke A-muze om een hapje te eten in Lisse. Dit Grand Café is ideaal om elk moment van de dag te stoppen: je kunt er genieten van koffie en zelfgemaakt gebak, lunch, middagthee, een avondmaaltijd of drankjes.

De Keukenhof - Lisse, Nederland © Anton_Ivanov/Shutterstock

Urk - Flevoland, Nederland

Urk ligt in de provincie Flevoland en is een goede plek om te stoppen als je vanuit het oosten naar Amsterdam of Schiphol rijdt. De haven van Urk heeft een groot en gratis parkeerterrein, dus het is geen probleem om hier met de auto naar toe te gaan. Een handige tip: zondag is een rustdag voor de religieuze gemeenschappen van Urk, dus het is het beste om Urk doordeweeks of op zaterdag te bezoeken.

Dit prachtige vissersdorp is eeuwen oud en heeft een unieke geschiedenis en cultuur. Het Urkers, het unieke dialect van Urk, wordt hier nog steeds gesproken, en je kunt pittoreske wandelingen maken door de eeuwenoude steegjes (die bekend staan als ginkies) en straten. Een bezoek aan de vuurtoren, het museum, de monumenten en de vismarkt is ook zeer aanbevelenswaardig. Als je in de haven bent kun je genieten van gerookte paling uit het IJsselmeer of een vers gebakken vis van de vissers van Urk – dit is een heerlijke plek om te stoppen!

Urk -  Flevoland, Netherlands © Harry Beugelink/Shutterstock

Waar je deze zomer ook naar toe rijdt, #goviahertz