Een spetterende vakantie voor de hele familie (aan de Costa Blanca)

Er zijn niet veel mensen die nee zouden zeggen tegen een combinatie van zon, witte zandstranden en blauwe zee. Daarom is de Spaanse Costa Blanca zo populair onder toeristen. Tijdens het toeristische hoogseizoen verdubbeld het inwonertal van de regio.De Costa Blanca is ook erg kindvriendelijk, waardoor veel families het gebied bezoeken. Maar wat is er dan allemaal te doen?

Het is een goed idee om te verblijven in Alicante. Het is een ontzettend mooie stad waar genoeg te doen is voor bezoekers van alle leeftijden. Door een auto te huren vanaf het vliegveld ben je in slechts twintig minutenomringd door terrasjes, muzikale optredens en mooie stranden. Bovendien ligt de stad erg centraal, waardoor het de ideale thuisbasis is voor een vakantie vol excursies.

Tijdens de zomermaanden kan het behoorlijk warm zijn aan de Costa Blanca, dus het is een aanrader om excursies te kiezen die verkoeling kunnen bieden. Een bezoek aan het strand is natuurlijk altijd een goede keuze, maar de regio heeft ook een groot aanbod aan waterparken. Het Aquapolis waterpark in Torrevieja is populair omdat er veel gras is en omdat het park erg veilig en schoon is. De attracties zijn gevarieerd waardoor het ideaal is voor families met kinderen van verschillende leeftijden. Tijdens het hoogseizoen kan het erg druk worden, dus we raden zeker de fast-passes aan die door het park worden aangeboden.

Op minder warme dagen kan het leuk zijn om een van de lokale safariparken te bezoeken. Het Terra Natura park in Benidorm is bereikbaar binnen veertig minuten vanuit Alicante en wordt door veel toeristen en inwoners aangeraden. Het park heeft ruime leefgebieden voor de dieren. De kinderboerderij is ook een flinke hit bij de kleintjes, dus die is zeker niet te missen. Een tip is om een kijkje te nemen wanneer de dieren gevoed worden, want dan zijn ze het best te zien.

Anderhalf uur rijden in zuidelijke richting vanaf Alicante is de badplaats Puerto de Mazarron. De stranden in deze regio werden ondanks uitgeroepen als de schoonste stranden van Spanje. Het dorp staat ook bekend om de vele lokale visgerechten. Vanuit de haven vertrekken dagelijks boottochten om walvissen en dolfijnen te spotten.

Anderhalf uur rijden in noordelijke richting van Alicante bevindt zich Valencia. Deze stad biedt voor iedereen wat. Er zijn parken, musea, speelplaatsen, stranden en restaurants.

De Costa Blanca is voor velen de ideale bestemming om even lekker uit te rusten en om te genieten van de zon, zee en strand. Maar zoals je gelezen hebt is er ook veel plezier te beleven en is het een vakantie die de kids nooit zullen vergeten.