Spanje: Stop. Voordat u er bent.

Page author

door Hertz - 13 July 2017

Waarom zou je vakantie vieren op één bestemming als je zo veel meer kunt zien met een huurauto van Hertz?

Onze producten en diensten geven jou de volledige controle, zodat jij kunt genieten van een zorgeloze trip en van tevoren alle bewonderenswaardige tussenstops kunt inplannen.

Deze zomer willen we je inspireren om te genieten van de reis, niet alleen van de bestemming. We hebben samengewerkt met de reisdeskundigen van Culture Trip, de website voor lifestyle en cultuur, om enkele van de beste tussenstops in kaart te brengen voor autoreizen in Europa.

Hieronder vind je enkele van onze beste tussenstops van Spanje:

Templo de Debod – Madrid, Spanje

Een unieke stop in Madrid is de Templo de Debod een eeuwenoude Egyptische tempel in de buurt van Plaza de España in Madrid. Ja, dat klopt, een eeuwenoude Egyptische tempel... in Spanje! De tempel is gewijd aan de goden Amon en Isis en dateert uit de tweede eeuw voor Christus, maar is naar Madrid verhuisd in 1971.

In de jaren '60 deed UNESCO een beroep op verscheidene landen om te helpen om monumenten te redden die bedreigd werden door de bouw van de Aswan-dam. Als dankbetuiging voor de hulp van Spanje schonk de Egyptische regering deze tempel aan het Spaanse volk.

Templo de Debod is tegelijkertijd een museum over de geschiedenis van het gebouw, en ligt naast een groot zwembad in een park met een uitstekend uitzicht over de Almudena-kathedraal en de stad Madrid. Dit is ook een van de beste plekken in Madrid om te genieten van de zonsondergang. Om wat te eten en te drinken kun je lekker picknicken in het park of 10 minuten lopen naar het bijzondere El Jardin Secreto, wiens assortiment van speciale theesoorten tot de beste van het land behoort!

Templo de Debod – Madrid, Spanje © Noradoa/Shutterstock

Tavertet - Barcelona, Spanje

Op twee uur rijden ten noorden van Barcelona en dichtbij Girona parkeer de auto en ontdek Tavertet – een wandelaarsparadijs met dynamische kliffen, wilde watervallen en weelderige bossen. Tavertet is aan prachtig stadje dat beroemd is geworden door de Catalaanse filosoof Raimon Panikkar. Het stadje ligt in de streek die bekend staat als Collsacabra en ligt 900 meter boven de zeespiegel.

Klim naar een van de uitkijkposten over het grote reservoir onder de stad, of volg de wandelpaden naar de vele betoverende grotten en oude ruïnes van stenen huizen en muren.

Rijd voor regionale gerechten 20 minuten verder naar het noorden naar Ca l’Ignasi. Dit restaurant is een voorvechter van het idee van lokale ‘slow food’ en bereidt uitsluitend gerechten met lokale en seizoensgebonden ingrediënten: verschillende variëteiten van paddenstoelen in de lente, de zomer en de herfst, truffels in de winter, verse honing, lokale bosvruchten, kleine Collsacabra-bonen, kazen en biologische, zelfbereide vleeswaren – heerlijk!

Tavertet - Barcelona, Spanje © Gabor Kovacs Photography/Shutterstock

Alhambra – Andalusië, Spanje

Slechts 2 uur rijden van Malaga en Almería neem je de kustroute naar Alhambra en stop bij een van de mooiste en beroemdste Europese kasteeltuinen uit de late Middeleeuwen. Het kasteel staat op een versterkt plateau, aan de andere kant van de vallei als het paleis de Generalife, en wordt omringd door de bergen van de Sierra Nevada.

Het Alhambra, letterlijk “De Rode”, is een paleis en fortencomplex in Granada, Andalusië. Het werd oorspronkelijk gebouwd als een klein fort in 889 na Christus op de overblijfselen van Romeinse versterkingen en werd vervolgens grotendeels genegeerd, totdat de ruïnes halverwege de 13e eeuw werden gerenoveerd en verbouwd door de Moorse emir Mohammed ben Al-Ahmar van het koninkrijk Granada, die het huidige paleis en de muren bouwde.

Voor een maaltijd raden we Restaurante El Agua aan in de wijk Albayzín. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het Alhambra.

Alhambra – Andalusië, Spanje © S.Borisov/Shutterstock

Waar je deze zomer ook naar toe rijdt, #goviahertz