Van historisch tot modern – Ervaar het in Flevoland

Wij kunnen gewoon niet genoeg krijgen van Flevoland en haar prachtige steden en daarom willen we meer over deze uniek provincie vertellen. In de vorige Almere blogpost kwamen een aantal bezienswaardigheden aan bod als museum Paviljoens waar er mooie kunst tentoongesteld wordt, de City Mall waar je eindeloos kunt rondstruinen of winkelen en het prachtige stadslandgoed de Kemphaan waar bezoekers kunnen genieten van de rust, natuur en frisse buitenlucht. Nu willen we de andere geweldige bezienswaardigheden aan het licht brengen die we vorige keer niet hebben benoemd.

Nederland is een land als geen ander; er zijn weinig plekken ter wereld waar je kunt genieten van prachtige historische panden en hypermoderne infrastructuur en wolkenkrabbers. In Flevoland komt dit contrast sterk naar voren. Het beste is om het Almere als startpunt te nemen. Het Muiderslot, een prachtig middeleeuws kasteel, op slechts 20 minuten afstand van de moderne stad. Het is een waterburcht met een ophaalbrug, vijf torens, schietgaten en kantelen. Er worden ook regelmatig verschillende tentoonstellingen aan de bezoekers aangeboden. Hooft op Hol zal van 29 sep tot aan 29 nov gaande zijn. Hier kunt u meer te weten komen over Pieter Corneliszoon Hooft. Zijn liefdesgedichten, werk als historicus en zijn relatie met het Muiderslot als kasteelheer komen hier, onder andere, aan bod.

Kom meer te weten over de 17e eeuw op de Batavia Werf. Hier is een reconstructie van het VOC schip de Batavia uit 1628 te vinden. Hier kun je over het traditionele dek heen wandelen en over de moderne stad uitkijken.

Eenmaal gedaan met de "oude" bezienswaardigheden move dan over naar de "nieuwe". De Batavia Stad Fashion Outlet is er net om de hoek. Dit is een van de beste plekken om te winkelen. Als je opzoek bent naar producten van hoge kwaliteit of een bepaald merk, ben je hier aan het juiste adres, omdat ze een standaard korting bieden van 30 tot maar liefst 70%.

Een klein half uurtje verderop is één van de beste pretparken van Nederland te vinden; Walibi. Hier zijn de wildste achtbanen, talloze attracties en de leukste festivals. De laatste jaren organiseert het park voor Halloween de Fright Nights. Dit evenement vindt een aantal weken voor en na Halloween plaats. Er lopen dan allemaal enge figuren rond in het park en er zullen verschillende soorten spookhuizen open worden gesteld aan het publiek. Van de reguliere attracties kan men dan nog steeds gebruik maken. Het wordt wel aangeraden om ruim van tevoren kaartjes te reserveren, want deze zijn over het algemeen snel uitverkocht.

Flevoland is eigenlijk een grote weerspiegeling van het land als geheel; opvallend modern, met prachtige steden als Almere en Flevoland en waar toch nog veel geschiedenis is terug te vinden.