Verken Almere en Flevoland

Page author

door Hertz - 05 December 2018

Het mag dan de jongste provincie van Nederland zijn, maar een bezoek aan Flevoland heeft toch veel moois te bieden, zoals moderne stedenbouw en architectuur. De provincie is ontstaan door de inpoldering van de Zuiderzee waarbij ook het grootste waterbouwkundige project ooit is opgezet: de Zuiderzeewerken. Volgend op een dijk naar Wieringen werd de Afsluitdijk gebouwd. Deze dijk zorgde voor een afscheiding tussen de Noordzee en de Zuiderzee die vanaf dat moment het IJsselmeer heette. Door het aanleggen van de verschillende dijken, kon steeds een stuk zee drooggelegd worden. Hierdoor was het mogelijk dat verschillende steden ontstonden zoals Lelystad en Almere. En dat is maar goed ook, want de steden in Flevoland zijn enorm leuk om eens als toerist te bezoeken.Geniet van het jonge Lelystad

Lelystad is een jonge stad die nog maar net 50 jaar bestaat. In deze moderne stad wandelt u heerlijk langs de haven om de boten voorbij te zien varen. Een van de meest populaire bezienswaardigheden is de Bataviawerf. Hier bewondert u een aantal VOC-schepen die op ambachtelijke wijze zijn nagebouwd. Ook kunt u hier de werkplaatsen bezoeken van de smederij, zeilmakerij en modelbouw. Wie gek is op luchtvaart, kan terecht bij de Aviodome. Dit is een schitterend lucht- en ruimtevaartmuseum waar u een uitgebreide collectie aan historische vliegtuigen ziet en alles leert over de geschiedenis van de luchtvaart. Voor wat frisse lucht gaat u naar het Natuurpark Lelystad. Dit bijzondere park ligt in de voormalige Zuiderzee en hier wandelen wilde dieren in de vrije natuur rond; van wisenten, elanden en edelherten tot wilde zwijnen en otters.

Bezoek het unieke Schokland

Schokland is een prehistorisch natuurgebied. Het voormalige veeneiland is in 1942 aan het vaste land gevoegd. De geschiedenis van dit stuk land ontdekt u in het Museum Schokland aan de Middelbuurt. Maar ook de ruïnes van de kerk van Ens kunt u hier bewonderen of breng een bezoek aan de Gesteentetuin. Schokland staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Heeft u van tevoren dus geen lijstje van wat u wilt bekijken, dan kunt u hier ook heerlijk rondrijden en stoppen bij de plekjes die u beter wilt bekijken.Almere, een jonge stad met een bijzondere geschiedenis

Almere is een gezellige stad waar u langs de 42 kilometerslange kustlijn over het strand kunt wandelen, de prachtige natuur en indrukwekkende architectuur kunt ontdekken. In Almere ligt een van de grootste winkelcentra van Nederland waar u heerlijk kunt winkelen. Bewondert u liever de natuur, dan kunt u terecht bij de dichtbijgelegen Oostvaardersplassen die met de huurauto gemakkelijk te bereiken zijn. Maar ook Almere zelf heeft genoeg stadsbossen met elk hun eigen sfeer, kunst en romantische plekjes. Voor kinderen is het stadslandgoed De Kemphaan enorm leuk: hier kunnen ze klimmen in het klimbos en naar dieren speuren in het speelbos. Bovendien, als u een auto huurt in Almere, dan staat u binnen 20 minuten al in de bruisende hoofdstad Amsterdam.

Met de komst van deze steden is Nederland een stuk rijker geworden. Het zijn misschien nog geen oude steden, maar de geschiedenis van het ontstaan van deze steden is enorm interessant. Plan een bezoek en ontdek zelf de cultuur en geschiedenis van deze leuke steden.