Vijf betaalbare NFL-trips

Het NFL-seizoen is weer onderweg en dat belooft weer een periode vol spanning te worden. Tweeëndertig teams doen mee aan deze grootse professionele American Football competitie. De National Football League bestaat uit twee competities: de American Football Conference en de National Football Conference. In totaal spelen de 32 teams elk 16 wedstrijden. In zowel de AFC als de NFC plaatsen de vier beste teams en twee wildcards zich voor de play-offs. De wildcards spelen tegen de teams die op de derde en vierde plaats komen. De winnaars hiervan spelen tegen de teams op de eerste en tweede plaats. De winnaars van de AFC en NFC spelen tegen elkaar in een spectaculaire wedstrijd waar niet alleen de Amerikanen naar uit kijken: de hele wereld leeft mee tijdens de Super Bowl.

Kosten voor een ticket

Wil je graag een wedstrijd van de NFL bijwonen, dan kan je rekenen op een gemiddelde kost van rond de USD 60 en USD 70. Voor de grote finale mag je je portemonnee wat verder opentrekken, als je sowieso al een kaartje kunt bemachtigen. Heb je het geld er wel voor over, dan belooft het wel een speciale ervaring te worden: tijdens de Super Bowl 2016 traden Coldplay, Beyoncé en Bruno Mars op, terwijl voor 2017 Lady Gaga op het programma staat.

NFL-teams en hun stadions

Uit de 32 teams hebben we 5 teams geselecteerd die interessant zijn als je een wedstrijd wilt zien. Zoals we al hebben aangegeven, verschillen de prijzen per wedstrijd. De onderstaande prijzen zijn gebaseerd op de prijzen van 2015.

Jacksonville Jaguars ($57.65)

De Jacksonville Jaguars werden opgericht in 1993 in Jacksonville, Florida. Sinds 1995 spelen ze in de NFL, maar ze hebben dusver nog geen kampioenschap weten te winnen. Hun stadion EverBank Field heeft een capaciteit van 67.164. Het team speelt in de divisie AFC South en voor een kaartje betaal je ongeveer $ 57.65. Als onderdeel van de NFL International Series kan je ook een wedstrijd van hen bezoeken in Wembley in Londen. Jacksonville was in 2005 gastheer van de Super Bowl, maar ook andere nationale sporten zoals golf, tennis, basketbal en voetbal worden hier gehouden. Ben je toe aan wat afwisseling, weg van de sportactiviteiten? Dan kan je ontspannen aan het strand, winkelen of van de prachtige natuur genieten.

Tampa Bay Buccaneers ($63.59)

De Tampa Bay Buccaneers spelen sinds 1998 in het Raymond James Stadium dat een capaciteit heeft van 75.000. Ze maken onderdeel uit van de NFC South en het team heeft in 2002 zelfs de Super Bowl gewonnen. Voor een kaartje betaalde je vorig jaar rond de $ 63.59. Tampa ligt ook in Florida en dat betekent dat er in de omgeving ook genoeg te doen is. Het pretpark Busch Gardens, de dierentuin Lowry Park Zoo en het kindermuseum Glazer zorgen voor plezier voor het hele gezin.

Buffalo Bills ($64.01)

Leg $ 64.01 neer en je hebt al een kaartje voor de Buffalo Bills in het stadium New Era Field in Buffalo, New York. Het team maakt deel uit van AFC East en zij hebben vier AFC-kampioenschappen gewonnen. Een bezoek aan een wedstrijd van de Buffalo Bills is natuurlijk extra interessant omdat het in New York ligt. Zo kan je gemakkelijk je reis combineren met een bezoek aan de bruisende wereldstad.

Oakland Raiders ($64.80)

De Oakland Raiders spelen in het Oakland Alameda Coliseum waar je voor ongeveer $ 64.80 al een ticket kunt kopen. Het team is opgericht in 1960 en ze maken deel uit van het AFC West sinds 1970. Oakland Riders heeft al drie keer de Super Bowl gewonnen: in 1976, 1980 en 1983. De thuisstad is in Oakland, Californië, waar je een van de vele restaurants of bars kunt bezoeken. Verschillende musea, een dierentuin en het Paramount Theatre zorgen voor variatie tijdens je bezoek.

Miami Dolphins ($65.16)

De Miami Dolphins spelen in het Hard Rock Stadium in Miami Gardens. Dit footballteam is opgericht in 1965 en ze spelen sinds 1966 in AFL East. In 1972 en 1973 wonnen zij de Super Bowl. Voor $ 65.16 kan je al een kaartje kopen om het team tijdens een wedstrijd aan te moedigen. Dat het team is gevestigd in Miami is natuurlijk helemaal een pluspunt: het strand, Hollywood en de stad Miami zijn absoluut een bezoek waard. Een makkelijk manier om al deze bezienswaardigheden te combineren, is door een auto te huren. Zo haal je het meeste uit je bezoek aan Miami.

Vorig jaar was de 96e editie van de NFL. De Super Bowl ging tussen de Denver Broncos en Carolina Panthers in het Levi’s Stadium in Santa Clara, Californië. Uiteindelijk wonnen de Denver Broncos de 50e editie van de Super Bowl. Koop een ticket voor een van de bovenstaande teams en wie weet heb jij de volgende winnaars van de Super Bowl al live in actie gezien.