Vijf dingen die u echt eens in Boston moet doen

Boston is een van de oudste en rijkste steden van de Verenigde Staten en deze mag echt niet op uw bucketlijst ontbreken. Het ligt aan de oostkust van het land en de gezellige stad staat vol met leuke bezienswaardigheden. Wat deze stad nou zo leuk maakt? Dat vertellen we u graag.Sla een balletje bij Fenway park

Als we aan Amerikaanse sporten denken, dan mag baseball hier natuurlijk niet aan ontbreken. Fenway Park is het oudste, maar tegelijkertijd ook een van de kleinste, honkbalvelden in de V.S. Het park heeft een capaciteit van 38.000 personen, waardoor het vrij moeilijk kan zijn om een kaartje voor een grotere wedstrijd van de Red Sox te bemachtigen. Een rondleiding door het park kunt u het hele jaar door boeken.

Snuif cultuur bij het Museum of Fine Arts

Het museum is opgericht in 1870 en heeft ondertussen een indrukwekkende collectie van 500.000 voorwerpen vergaard. De Amerikaanse kunstcollectie van het museum bevat schilderijen van John Singleton Copley en Paul Revere. Bij de Egyptische collectie vindt u opgravingen die zijn uitgevoerd in samenwerking met Harvard-universiteit. Verder staat hier de eerste en de mooiste collectie aan Japanse voorwerpen en bovendien kunt u hier de grootste collectie van het werk van Monet buiten Parijs bewonderen. Als u het museum na 16.00 uur bezoekt, dan is het betalen van de toegangsprijs op vrijwillige basis.

Proef de zeevruchten van BostonBoston staat bekend om de heerlijke zeevruchten die u in de stad kunt bestellen. Op de Freedom Trail ligt het Union Oyster House, het oudste restaurant (1826) van Amerika. Het restaurant is al een indrukwekkend aantal keren bekroond en mag zich ondertussen een nationaal historisch landpunt noemen. Stap voor een lekkere lunch uw huurauto in om te genieten van de oesters met knoflook, kreeft of garnalen van dit elegante en stijlvolle restaurant.

Wandel door Harvard-universiteit

John Hancock, JFK and Barack Obama zijn een aantal bekende namen die hier studeerde, terwijl Matt Damon, Bill Gates and Mark Zuckerberg bekende vroegtijdige universiteitsverlaters zijn. Altijd al willen weten hoe het voelt om rond te wandelen bij Harvard-universiteit? Volg dan de Harvard University Tour. Tijdens een wandeling langs de iconische rode bakstenen van de universiteit leert u over belangrijke personen in de Amerikaanse geschiedenis.

Bewonder de walvissen in de haven

In de haven van Boston kunt u de Whale Watching Tour doen: een leuke manier om heel dicht in de buurt van de grootste zoogdieren op aarde te komen. Terwijl u zelf uw ogen openhoudt voor de walvissen, zal de gids u er ook op wijzen als er een in de buurt is. De soorten die u hier kunt zien, zijn de bultruggen, (dwerg)vinvissen en witgestreepte dolfijnen. Een tour duurt drie uur lang en vertrekt tussen eind maart en eind oktober zowel ‘s ochtends als ‘s middags op weekdagen. Vergeet vooral uw camera niet.

Boston is een geweldig veelzijdige stad waar u geen moment hoeft stil te zitten. Het is een stad die u echt zelf moet ontdekken.