Voetjes van de vloer met Rockin Roots

Ga uit je dak op muziek vanuit de hele wereld: Rockin Roots komt ook deze zomer weer terug naar Amsterdam. De 19e editie van dit festival belooft dit jaar groter dan ooit te worden, met fantastische internationale artiesten die hun talent graag met jou willen delen. Het Kids-podium, Kinderplein, Roots Indoor en Roots Open Air: 30 juni tot 3 juli betekent een gezellige tijd voor het hele gezin.  Het zijn overigens niet alleen Nederlanders die hier elk jaar weer naar uitkijken, het bruisende festival trekt ieder jaar weer duizenden internationale bezoekers die zich ritmisch laten meevoeren op de onweerstaanbare klanken die vanaf drie podia te horen zijn.

 

Roots Indoor

 

In het Bimhuis speelt op 2 juli de legendarische Keniaanse band Orchestre Les Mangelepa. Voor het eerst treedt deze band buiten zijn regio op met hun spectaculaire rumba-sound. Wekelijks treden zij op in Nairobi, maar nu mag ook jij genieten van de Oost-Afrikaanse rumba. Wieg je liever je heupen los op de klanken van rock, salsa, reggae, ska en cumbia, dan mag je de Mexicaanse mestizo- en skaband Los de Abajo niet missen. De liveshows zijn zo vol energie, dat het voor jou ook moeilijk wordt om stil te blijven staan.

 

Roots Open Air

 

Roots Open Air wordt dit jaar gehouden in het Oosterpark en is geheel gratis. Bekijk het programma van de drie podia: Dance Court, Urban Stage en World Stage, en kies de artiesten uit die jij absoluut niet wilt missen. De warme stem van Flavia Coelho combineert Braziliaanse en Caribische stijlen voor haar eigen stijl: Bossa Muffin. Swingende melodieën en vurige hiphop, Flavia wil ook door jou ontdekt worden. DJ Funky Bompa gaat juist een gehele andere richting op. Funky Bompa draait hier zijn unieke selectie van muziek die geïnspireerd is op funk, soul, jazz, merengue en calypso.

 

Roots Bazaar en workshops

 

De beroemde Roots Bazaar is ondertussen een vast onderdeel geworden van Roots Open Air. Ieder jaar weer zet men kleurrijke kramen op met handgemaakte en originele producten uit de hele wereld. Om de bazaar zo bijzonder en gevarieerd mogelijk te houden, selecteert de organisatie zorgvuldig op de kwaliteit van het aangeboden product en de decoratieve waarde van het kraampje.

 

Op 3 juli kan men de hele middag workshops bijwonen die in het teken staan van dans en muziek. Ontdek je eigen muzikale ritme op de Afrikaanse drum of leer Braziliaanse pasjes met Juliana Braga. Kinderen kunnen op het Kinderplein zelf aan de slag met het maken van Afrikaans speelgoed of ze kunnen hun gezicht laten schminken.

 

Gemakkelijk te bereiken vanuit heel Nederland

 

Het festivalterrein voor Roots Open Air is in het Oosterpark, terwijl Roots Indoors zich op verschillende locaties bevindt. Amsterdam is gemakkeljjk te bereiken vanuit heel Nederland. Hier aangekomen huur je een auto om een parkeerplaats te vinden in de buurt van het festival. Zo hoef je dit gezellige en unieke festival niet te missen.