Waarom Groningen meer dan alleen een studentenstad is

Groningen is een van de meest iconische steden in het land. Neem maar eens een kijkje bij de verbazingwekkende goed behouden architectuur en de levendige cultuur die voornamelijk is ontstaan door de jeugd van de stad. In onze vorige blogpost Er Gaat Niets Boven Groningen hebben we al een aantal bezienswaardigheden opgesomd, zoals de universiteit en het indrukwekkende nachtleven van de stad. In deze post zullen wij ons richten op de kunst en cultuur van de stad voor degenen die minder van de feesten zijn.

Er zijn prachtige historische locaties in en rond het centrum van de stad te vinden, zoals de Martinikerk, het Groninger Hoofdstation, het Prinsenhof, het Goudkantoor en nog veel meer. Naast enorme historische gebouwen zijn er ook een aantal schitterende kunstwerken op straat te vinden. Binnen de stadsgrenzen zijn er meer dan 400 beelden en andere kunstzinnige uitingen op de straten te vinden. Er staan oudere en nieuwere kunstwerken tussen. Het Peerd van Ome Loeks is één van de meest bekende beelden. Deze staat er sinds 1959 en verwijst naar een Gronings volkslied. Dit beeld is te vinden op het stationsplein bij het Centraal Station.

Voor degenen die meer geïnteresseerd zijn in het bewonderen van kunst op de traditionele wijze zijn er nogal wat galeries en musea in de stad. In het Museum Mohlmann kunt u genieten van de kunst maar ook van de prachtige tuin eromheen. Hier kan figuratieve en realistische kunst bewonderd worden. Het museum is ontstaan uit de passie van kunstenaar Rob Mohlman en er zijn daardoor ook veel van zijn kunstwerken terug te vinden.

Op ongeveer op 38 km afstand van de stad Groningen ligt het Lauwersmeer. U kunt een auto huren en naar de locatie toerijden. Het is zeker de moeite waard, want het meer bevindt zich in een prachtig Nationaal Park. Het mogelijk om hier te genieten van de natuur en voor vogelaars is het een waar paradijs. Daarnaast is het ook het leefgebied voor verschillende planten en dieren. U kunt hier wandelen en fietsen op de speciaal aangelegde paden. Wel zijn deze gesloten op de dagen dat er schietoefeningen plaatsvinden. Houd er dus wel rekening mee wanneer u het park gaat bezoeken.

Groningen is de perfecte vakantie plek en zelfs als je niet hele nachten wilt doorhalen. De stad beschikt over een groot aantal architectonische en artistieke bezienswaardigheden die er gewoon op wachten om ontdekt te worden en het omliggende omgeving biedt genoeg natuurschoon voor dagenlang plezier.