Wat te doen in Utrecht?

De provincie Utrecht kent verschillende bijzondere bezienswaardigheden die iedereen wel eens moet hebben gezien. Voornamelijk de hoofdstad van de provincie is waar men eens geweest moet zijn. Utrecht is een van de grootste steden van Nederland en is een zeer bruisende stad. Naast het shoppen en de markten afstruinen kan er nog veel meer beleefd worden. Er is een bruisend nachtleven voor geïnteresseerden en er valt ook overdag veel kunst en cultuur op te snuiven. Je kunt er ook een groepsactiviteit van maken door bedrijfsuitjes of vrijgezellenfeest hier te houden. Utrecht zorgt ongetwijfeld voor een onvergetelijke ervaring. Ook de omgeving buiten de stad is een bezoek waard, dus sluit de optie niet uit om een auto te huren en erop uit te gaan met gezellig reisgezelschap. Voor je dit gaat doen kan je een van deze bezienswaardigheden bezoeken.

Bij het museum Sonnenborgh komt het heelal wel heel dicht op je af. Er is de mogelijkheid om hier meer te leren over het heelal en de sterren, maar er kan ook geleerd worden om het weer te voorspellen. Al met al is dit een zeer leerzame ervaring.

Museum van het Kruideniersbedrijf Betje Boerhave laat zien hoe het vroeger eraan toe ging, voor grote supermarkten zich vestigden. Het leukste is dat het helemaal gratis is. Er kan zelfs nog inkopen gedaan worden om de ervaring compleet te maken.

Naast de authentieke winkels zijn er ook de modernere winkels die 7 dagen in de week zijn geopend. Je kunt hier fantastisch shoppen en de meest bijzondere winkels tegenkomen. Denk hierbij aan de Nijntje Art Parade Pop-up store, Chocolaterie Cacoa en Brouwerij de Leckere.

De Pyramide van Austerlitz stamt nog uit de tijd dat Nederland onder het bewind van de Fransen was. De Pyramide is te bewandelen via de trap in het midden en daarmee kan je helemaal naar de top.

Midden op het Domplein staat de prachtige gotische Domkerk. Deze is absoluut niet te missen en kan dagelijks bezocht worden. Het is ook mogelijk een rondleiding te nemen door de gigantische kerk om zo een beter zicht te krijgen ervan. Voor mensen die nog een kerkdienst willen bijwonen kan dit op zondag om 10:30. Er is zelfs een DomCafé waar je wat kunt drinken en een DomShop voor allerlei soorten artikelen.

Kortom Utrecht is het kloppend hart van het land waar veel gaande is en dat is al genoeg reden voor een bezoek.