Zomerse activiteiten in Amsterdam

In Amsterdam zijn het hele jaar door leuke dingen te doen, maar vooral in de zomer loopt de stad vol met zowel lokale als internationale toeristen. Het kan erg druk zijn en een beetje overweldigend, maar als u weet waar u naartoe moet, kunt u zeker een geweldige tijd hebben in deze prachtige stad. En met deze leuke activiteiten zult u ook niets missen!

Door de grachten varen

Amsterdam staat bekend om zijn prachtige grachten die door de hele stad lopen. Een boottocht is een geweldige manier om de binnenstad te bezoeken zonder last te hebben van de drukte. U kunt zelf een boot huren en door de grachten varen, maar er zijn ook grotere boten waar u met een grote groep mensen een tour kunt volgen. Er zijn veel verschillende bedrijven die grachtentours aanbieden en u kunt ze gemakkelijk online vinden, maar ook als u in Amsterdam bent is er altijd wel een plekje vrij op een van de vele boten.

Meer informatie



Vondelpark

Er zijn veel parken te vinden in Amsterdam, de meest bekende daarvan is het Vondelpark. Dit park is al jarenlang een rijksmonument, wat betekent dat er heel goed voor wordt gezorgd. Op zonnige dagen kunt u hier heerlijk wandelen. Het is wel altijd druk, maar het kan toch fijn zijn om even omgeven te zijn door groen in zo’n drukke stad als Amsterdam. Er worden hier regelmatig concerten gegeven en evenementen georganiseerd, maar er is verder ook veel te doen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het rosarium, de prachtige rozentuin in het park.

Meer informatie

Bezoek het Rijksmuseum

Amsterdam heeft veel verschillende musea, maar het grootste en meest bekende is toch wel het Rijksmuseum. In dit museum kunt u een prachtige collectie van legendarische Hollandse meesters uit de Gouden Eeuw bewonderen. Er hangen ongeveer vierhonderd werken in het Rijksmuseum, van onder andere Rembrandt en Vermeer. Bovendien is er een collectie van Delfts Blauw, Aziatische kunst en overblijfselen van de Nederlandse zeevaart. U kunt hier dus zeker een paar uur lekker ronddwalen.

Meer informatie



Vlooienmarkt aan het Waterlooplein

Het Waterlooplein is de oudste vlooienmarkt van Nederland. De markt is zes dagen per week geopend en heeft zo’n driehonderd kraampjes met veel verschillende spulletjes, van retro fototoestellen tot tweedehands boeken, sieraden en kleding. Elke kraam is uniek en er worden hier regelmatig unieke artikelen gevonden, zoals een oude gitaar van John Lennon. Bovendien zijn er ook diverse foodtrucks te vinden waar u Italiaanse, Libanese of Griekse hapjes kunt uitproberen.

Meer informatie

A’DAM Toren

De A’DAM Toren is zeker een bezoekje waard als u een mooi uitzicht over de stad wilt hebben. De ervaring begint zodra u de lift instapt. Deze brengt u namelijk in slechts 20 seconden van de eerste naar de twintigste verdieping van de toren. De toren heeft een panoramisch observatiedek waar u 360 graden uitzicht heeft. Maar er is nog veel meer te doen. U kunt op Europa’s hoogste schommel schommelen of een ritje maken in de Amsterdam VR Ride, een virtuele achtbaan. Gebruik de interactieve verrekijkers om meer te weten te komen over de iconische gebouwen in de stad, of ga lekker bij een van de vele eetgelegenheden zitten voor een lunch.

Meer informatie



Anne Frank Huis

Iedereen ter wereld kent het verhaal van Anne Frank en dit is dus ook echt een plek die u niet mag overslaan als u in Amsterdam bent. Het museum is om het onderduikadres van de familie Frank in de Tweede Wereldoorlog heen gebouwd en het is de plek waar Anne haar wereldberoemde dagboek schreef. Een draaibare boekenkast op de overloop verbergt de geheime toegang tot het Achterhuis.

Meer informatie

ARTIS Amsterdam

Als u met het hele gezin in Amsterdam bent, is een dagje naar Artis zeker de moeite waard. Deze dierentuin werd opgericht in 1838 en is de oudste dierentuin van Nederland. U vindt hier een prachtig aquarium dat in de tweede helft van de 19e eeuw specifiek voor Artis werd ontworpen, een zoölogisch museum, verschillende tuinen en beelden en enorm veel verschillende diersoorten. Van olifanten tot kamelen, gorilla’s tot slingerapen en papegaaien, ze zijn er in alle soorten en maten. Het grootste deel van de dierenverblijven is gemoderniseerd om de dieren meer ruimte te geven, maar een klein deel van de verblijven bestaat nog uit de begintijden van de dierentuin.

Meer informatie

Hortus Botanicus

De Hortus werd in 1638 opgericht als een medicinale kruidentuin en bevindt zich achter het VU medisch centrum in Amsterdam. De collectie in de tuin bestaat uit verschillende bomen en planten, een rotstuin en een varentuin. In de succulentenkas vindt u de grootste collectie cactussen en vetplanten in Nederland. Bovendien staan de enige Penjing-collectie en Bonsai-bomen in Nederland ook in deze tuin.

Meer informatie



Bezoek de Noordermarkt

De Noordermarkt in de Jordaan is een gezellige markt die iedere zaterdag en maandag enorm veel mensen trekt. U kunt hier terecht voor antiek en curiosa, glas- en servies, textiel, kleding, boeken, schilderijen, sieraden en nog veel meer. Om de Noordermarkt heen zijn er ook veel gezellige cafés te vinden waar u lekker met een kopje koffie en gebak kunt gaan zitten om te zien wat er allemaal gebeurt op de markt. Wat ook heel bijzonder is: in 2023 bestaat de Noordermarkt vierhonderd jaar!

Meer informatie

Wondr Experience Museum

Om even helemaal uit uw eigen leven te stappen kunt u een bezoek brengen aan het Wondr Experience museum. Dit museum is ontworpen om al uw zintuigen op onverwachte manieren te prikkelen. Het is een soort speelzaal vol kleur. U kunt door een wonderbaarlijke jungle lopen, in een zwembad van roze schuimachtig suikerwerk duiken en onder een glinsterende hemel dansen. Het is voor zowel kinderen als volwassenen een geweldige ervaring die u niet snel zult vergeten.

Meer informatie

Huur vandaag nog een auto bij Hertz om deze prachtige stad te verkennen.