SaveSave
(Nederlands) Wijzigen

Huur een

Elektrische auto

Huur een elektrische auto

Perfect voor schone, groene, fluisterstille reizen

Huur vandaag nog een elektrische auto bij Hertz en reserveer uit een van de grootste elektrische wagenparken ter wereld. Dankzij onze ruime keuze aan elektrische huurauto's kunt u kiezen voor een groenere manier van reizen, met modellen van onder andere DS3, Fiat, Smart en Volkswagen die u nu online kunt reserveren.

Wij breiden ons aanbod voortdurend uit, zodat u meer keuze heeft dan ooit tevoren bij het huren van een elektrische auto in heel Europa. Wij bieden zowel standaard als premium opties, naast een collectie van hybride auto's die u het beste van twee werelden bieden.

Onze krachtige elektrische modellen zijn net zo praktisch als onze huurauto's op benzine, met geavanceerde technologie aan boord die elke rit comfortabel en praktisch maakt. Omdat ze geen uitlaatgassen uitstoten, helpen onze volledig elektrische auto's om de lucht in onze steden schoner te maken, rit voor rit.

Bekijk ons wagenpark hieronder, ontdek hoe elektrische auto's werken en reserveer vandaag nog online.

Elektrische auto's

Tesla

Model 3

Een gestroomlijnde en compacte sedan, zonder uitstoot, die vol vertrouwen de meest geavanceerde..Meer details

 • Zitplaatsen 5 Passagiers
 • Actieradius Tot 300 km
 • Koppel 420 Nm
Zoeken

Tesla

Model Y

De Tesla Model Y mini-SUV, gebouwd met de techniek van Tesla als basis, staat hoog aangeschreven..Meer details

 • Zitplaatsen 5 Passagiers
 • Actieradius Tot 270 km
 • Koppel 510 Nm
Zoeken

Polestar

Polestar 2

Maak kennis met de Polestar 2, de eerste volledig elektrische vierdeurs hatch..Meer details

 • Zitplaatsen 5 Passagiers
 • Actieradius Tot 542 km
 • Koppel 330 - 660 Nm
Zoeken

Volkswagen

ID.3

Iedere ID.3 beschikt over een scala aan technologie, waaronder een Augmented Reality Head-up..Meer details

 • Zitplaatsen 5 Passagiers
 • Actieradius Tot 417 km
 • Koppel 395 Nm
Zoeken

Kia

e-Niro

De Kia e-Niro is misschien een kleine SUV, maar met een bereik van 454 kilometer met een volle accu..Meer details

 • Zitplaatsen 5 Passagiers
 • Actieradius Tot 455 km
 • Koppel 395 Nm
Zoeken

Nuttige info

Nuttige informatie over elektrische auto's

Van het intuïtieve ontwerp tot de geavanceerde technologie die hem aandrijft, uw volgende elektrische huurauto kan de manier waarop u reist veranderen. Dankzij de verbeterde accutechnologie kunnen elektrische voertuigen nu verder rijden op een enkele lading dan ooit tevoren, waardoor ze perfect zijn voor stadsverkeer en langere ritten.

Als u moet opladen, kunt u dat doen bij een van de 500.000 erkende Shell-oplaadstations in Europa.

Image courtesy of Tesla, Inc.

Zijn elektrische auto's beter voor het milieu?

Volgens officieel onderzoek zijn elektrische auto's beter voor het milieu dan voertuigen met verbrandingsmotoren, zoals auto's die op benzine en diesel rijden. Dat komt omdat ze tijdens het rijden geen CO²-uitlaatgassen en luchtverontreinigende stoffen uitstoten.

Als u in een elektrische auto rijdt, zijn er geen uitlaatgassen. Zo verkleint u de koolstofvoetafdruk van elke rit. Dit betekent ook dat u bent vrijgesteld van congestieheffingen als u door in lage-emissiezones in grote steden rijdt.

Verbruiken elektrische auto's olie?

Elektrische auto's hebben geen traditionele motor, dus hebben ze geen olie nodig. In plaats daarvan maken ze gebruik van elektromotoren die worden aangedreven door een accu die kan worden opgeladen bij een speciaal oplaadstation voor elektrische voertuigen.

Voor elektrische voertuigen hoeven niet alleen geen olie en oliefilters te worden ververst, maar er zijn ook geen nieuwe bougies of brandstoffilters nodig, wat ook gunstig is voor het milieu doordat de hoeveelheid afval vermindert.

Hebben elektrische auto's een versnellingsbak?

Elektrische voertuigen hebben een automatische versnellingsbak, maar niet in de traditionele zin, want het is een transmissie met één versnelling. In een elektrische auto neemt de transmissie de kracht van de motor over en brengt deze over op de wielen, waardoor deze worden aangedreven en draaien.

Dit vermogen, ook wel koppel genoemd, is onmiddellijk beschikbaar en zorgt ervoor dat de auto niet hoeft op te warmen of stationair hoeft te draaien. Dit vermindert de uitstoot aanzienlijk.

Lees voordat u een elektrische huurauto kiest, alles wat u moet weten over het rijden in een elektrische auto in onze gids.

Haal het meeste uit uw elektrische auto.

Touchscreen | Rij-informatie

Courtesy of Tesla, Inc.

Regeneratief remmen

Courtesy of Tesla, Inc.

Stekkeren

Courtesy of Tesla, Inc.