SaveSave

De lekkerste restaurants in Berlijn

Page author

door Hertz - 24 oktober 2019

Wie gek is op eten, is in Berlijn op de juiste plek: van toprestaurants met een eigenzinnige sfeer zoals Tim Raue tot de verfijnde traditionele gerechten van Horváth. Berlijn staat bekend staat om haar onrustige verleden, maar het heden van de stad vormt tegenwoordig een interessant contrast. Er zijn genoeg bezienswaardigheden om te bezoeken, en daar krijg je natuurlijk honger van. Daarom bespreken we de leukste, lekkerste en gezelligste restaurants van Berlijn.


Aziatisch eten bij Tim Raue

Het restaurant Tim Raue staat bekend als een van de 50 beste restaurants ter wereld. De charismatische kok werd verliefd op de Aziatische keuken en besloot deze mee te nemen naar Berlijn. In 2010 opende hij zijn restaurant met voorwerpen die hij tijdens zijn reis in Azië heeft meegenomen. Het charmante team serveert gerechten met invloeden uit de Japanse, Thaise en Chinese keuken. Onder de klassiekers vallen langoustine met wasabi, Kantonees-achtige snoekbaarzen met kamebishi soja en prei en de mango kipsaté. Omdat de chef vindt dat het lichaam energie moet krijgen van zijn eten ontvangt u hier geen rijst, brood of pasta bij uw maaltijd.



Oostenrijkse traditie bij Horváth

Horváth is een restaurant met twee Michelinsterren, maar desondanks is het een restaurant voor iedereen. Chef Sebastian Frank brengt Oostenrijkse traditie naar het bord met een unieke combinatie van aroma’s en contrasten. In de knusse eetgelegenheid met houten meubilair en prachtige verlichting hangt een ingetogen sfeer: ideaal om te genieten van zijn karakteristieke gerecht Young and Old Celeriac. Hierbij wordt de knolselderij ruim een jaar in een zouten korst gelegd zodat alle vocht wordt onttrokken en de smaak versterkt. Vervolgens raspt hij het over verse reepjes knolselderij in een dikke kipbouillon. Hoewel de keuken enorm deftig klinkt, is de sfeer in het restaurant absoluut niet zo.

Thais bij Kin Dee

Kin Dee is een licht en warm restaurant vol robuuste smaken en gewaagde Thaise aroma’s. De zelf opgeleide kok werkte in New York voordat ze besloot om een restaurant te openen in Berlijn. U geniet hier van moderne eigentijdse gerechten met hoogwaardige vis en vlees, en groenten die lokaal zijn ingekocht. De gerechten worden bereid met Thaise kruiden, specerijen en sauzen. In haar gerechten draait het allemaal om versheid. U kiest hier van een vast menu die u vervolgens met uw gezelschap deelt. Denk bijvoorbeeld aan wortelen en bieten in boshoning met een zelfgemaakte Thaise puree en vervolgens een verse florel in een kruidendressing.

Eet van de grill bij Grill Royal

Dit is hét restaurant waar u hoogstwaarschijnlijk een beroemdheid tegen het lijf loopt. Veel beroemdheden zijn al aan tafel geschoven op deze prachtige locatie in Mitte op de Schiffbauerdamm aan de oever van de Spree. Hoewel Grill Royal vrij prijzig is, is het hier altijd druk. Het restaurant heeft een super cool interieur met grote naakte modeprinten, neonlichten en pluche meubels. Het steakmenu is enorm uitgebreid met rundvlees uit Australië, Argentinië en Frankrijk. Begin uw maaltijd met een Hamachi, ofwel rauw gemarineerde koningsvis met Daikon radijs, chili, gember en sojasaus. Kies voor de Spaanse entrecôte als hoofdgerecht en sluit af met een heerlijke crème brûlée.


Betaalbaar dineren in Eins 44

Eins 44 is een restaurant met een industrieel interieur wat ideaal is voor een zakenlunch. Op de vloer ligt warm hout, de tegels aan de muren zijn groen en wit en boven de tafels hangen grote zwarte industriële lampen. Het restaurant heeft al vrij snel een naam opgebouwd, niet alleen vanwege het uitstekende eten dat hier geserveerd wordt, maar ook omdat de prijzen betaalbaar zijn vergeleken met andere restaurants in de Mitte of Charlottenburg. De maaltijden zijn geïnspireerd door de Duitse en Franse keuken en hebben een moderne twist gekregen.

Authentieke gerechten bij Nobelhart und Schmutzig

Tiengangen lang laten koks Billy Wagner en Mischa Schäfer u kennismaken met wat er in de natuur groeit en bloeit. Alleen producten die uit Berlijn en directe omstreken komen, staan hier op de menukaart. Vanwege dit beperkte aanbod, blijft de kok nieuwe manieren bedenken om vindingrijk met zijn gerechten te zijn. In plaats van het combineren van tal van verschillende gerechten om complexe smaken te creëren, houdt Nobelhart und Schmutzig het liever eenvoudig: door slechts twee of drie componenten te combineren beleeft u de intensiteit van de gerechten met hoogwaardige ingrediënten een stuk beter.

Of u nu op zoek bent naar fine-dining, een authentieke maaltijd of een snelle hap voor onderweg, Berlijn heeft een aantal van de beste eetgelegenheid ter beschikking. Stap daarom snel in uw huurauto en ontdek waarom deze restaurants tot de beste van de stad behoren.

Page author

Artikel door Hertz

52 Posts