Duitsland: De beste stops van München naar de Walchensee

Of je nu van een citytrip houdt of liever het buitenleven opzoekt, met een huurauto van Hertz bepaal jij wat je met je vakantie doet en haal je er het meeste uit. Waar je ook naartoe gaat, wij willen een inspiratiebron zijn voor jouw ontdekkingstocht zodat jij optimaal van je reis kunt genieten.

Dus zijn we er bij Hertz op gericht om niet alleen je bestemming maar ook de rit ernaar toe gedenkwaardig te maken. Als je zelf achter het stuur zit, kun je stoppen waar en wanneer je wilt en op plekken komen waar je anders misschien gewoon aan voorbij zou zijn gegaan. Hierdoor krijg je echt een gevoel hoe een land in elkaar zit en kun je fantastische verhalen mee naar huis nemen.

Wij werken samen met de reisexperts van lifestyle- en cultuurorganisatie Culture Trip om er achter te komen wat de beste plaatsen in Europa zijn die je echt niet mag missen en gemakkelijk als tussenstop kunt bezoeken. Dus stap deze zomer ook eens onderweg uit de auto en ontdek nieuwe locaties die je vakantie in één klap een stuk avontuurlijker maken.

Hieronder vind je een aantal van de beste plaatsen op de route van München naar Walchensee in de richting van de Duitse Alpen.

Viktualienmarkt

Als je München in de richting van Kochel in zuid-Duitsland uitrijdt, stop dan even voor een bezoekje aan de beste voedselmarkt die de stad rijk is en die van maandag tot zaterdag wordt gehouden. De markt werd naar de huidige locatie in Viktualienmarkt verplaatst na een bevel door Koning Maximiliaan I in 1807, en werd hiermee de oudste boerenmarkt in München. Sinds die tijd is de markt aardig uitgegroeid en beslaat nu een indrukwekkende 22.000 vierkante meter.

Niet alleen voedsel is hier te koop, maar ook een enorme keus aan kunst, snijbloemen en een geweldige selectie thee. De plaatselijke bewoners zien deze markt als het centrum van culinair München en fans van lekkernijen kunnen hier zeker hun hart ophalen. De bruisende markt is het hele jaar geopend en is een instituut in München en zeker een bezoekje waard voordat je München verlaat.

Viktualienmarkt, Viktualienmarkt 3, München, Duitsland

Openingstijden: maandag tot vrijdag 10.00 - 18.00 uur, zaterdag 10.00 - 15.00 uur.

Viktualienmarkt

Bad Tolz

En route aan de zuidkant van München voorbij Holtzkirchen is het leuk om even in Bad Tölz te stoppen, dat al sinds het einde van de laatste Ijstijd een nederzetting was. Het heeft echter tot halverwege de 19e-eeuw geduurd voordat de fantastische natuurlijke bronnen werden ontdekt. Sindsdien komen toeristen in groten getale naar dit stadje toe om verkoeling in het heilzame water te zoeken en te genieten van het mooie uitzicht dat de Alpen hen biedt. Tegenwoordig kan het jodiumrijke water direct met een kopje uit de bron worden geschept, maar je kunt je natuurlijk ook laten verwennen met een luxe spa-behandelingen in een van de vele hotels in het gebied.

Vrijdagochtend is het beste voor een bezoek aan dit plaatsje, want dan wordt de boerenmarkt gehouden, die zich vanaf het Jungmayr-Fritzplatz naar de Rivier de Isar uitstrekt, maar ook op andere dagen kun je de plaatselijke bevolking bewonderen die nog steeds in de traditionele dirndls en lederhosen gekleed gaat. Elk jaar, op 6 november vindt in het stadje de Leonhardifahrt plaats. Deze schitterende paardenoptocht is één van de kleurrijkste evenementen in de Beierse Alpen, en eindigt bij de 18e-eeuwse kapel bij Kalvarienberg.

Blombergbahn is een fantastische attractie voor kinderen met een van de langste toboganbanen in Europa. De baan heeft een lengte van ongeveer 1.300 meter met 41 s-bochten en 17 steile bochten en loopt door een idyllisch berglandschap. Een ritje is zeker de moeite waard en zorgt voor een spannend en onvergetelijk avontuur.

Blombergbahn, Am Blomberg 2, 83646 Bad Tölz

Openingstijden: dagelijks: 09.00 – 18.00 uur

Bad Tolz

Wirtshaus zum Starnbräu

Voor een lekkere maaltijd onderweg kun je zeker in het gezellige en legendarische Wirtshaus zum Starnbräu terecht. Hoewel er al sinds 1591 een brouwerij op deze plek stond, werd de Starnbräu in de huidige vorm in 2009 geopend na een uitgebreide renovatie door de familie Reichert. Het Wirtshaus dat zich midden in het voetgangersgebied van Bad Tölz bevindt, is de ideale plek voor een lekker hapje en drankje op je tocht door de Alpen.

En hoewel je overal in Duitsland de beroemde 'wurst'-worst wel kunt kopen, is hij nergens zo lekker en authentiek als hier. Op de open beukenhouten grill op de binnenplaats van het Wirtshaus worden heerlijke huisgemaakte saucijsjes, tournedos, kalfskoteletjes en vis bereid en krijgt de bezoeker een kijkje in de “keuken” en een indruk van hoe het er in Beieren rond de barbecue aan toe gaat.

Kom hier vooral op donderdag, zaterdag of zondag, want dan is er live muziek in het Wirtshaus en kun je op de houten vloer van de schuur je beste “moves” laten zien!

Wirtshaus Zum Starnbräu, Marktstraße 4, 83646 Bad Tölz, Duitsland

Openingstijden: 10.30 – 23.00 uur, vrijdag en zaterdag 0.00 uur

Wirtshaus zum Starnbräu

Walchensee

Een rit van 75 km in zuidelijke richting vanuit München brengt je midden in de Beierse Alpen en bij de Walchensee. Dit is één van de grootste en diepste meren in Duitsland en zeker een bezoekje waard.

Het water van het meer is kristalhelder en als je van windsurfen of zeilen houdt, zorgt de thermiek van de oosten- en noordenwind door de vallei voor de ideale condities hiervoor.

Ook de Herzogstandbahn mag niet op je lijstje van attracties ontbreken. Parkeer je auto en ga met de kabelbaan naar boven, ondertussen genietend van het prachtige uitzicht op de Walchensee en omgeving, en ontspan even helemaal.  Eenmaal boven aangekomen, is het tijd voor "Kaffee und Kuchen" in het Herzogstandhaus, die je voldoende energie geven voor een wandeling van 30-45 minuten naar de top van de berg, waar je nog meer natuurschoon staat te wachten. Het is een ervaring om nooit te vergeten!

Herzogstandbahn, Am Tanneneck 6, 82432 Walchensee, Duitsland

Openingstijden: weekeinden 08.30 - 17.45 uur, maandag tot vrijdag 09.00 - 17.15 uur.

Walchensee Walchensee

Waar je deze zomer ook naartoe gaat, #goviahertz.