Duitsland: Stop. Voordat u er bent.

Waarom zou je vakantie vieren op één bestemming als je zo veel meer kunt zien met een huurauto van Hertz?

Onze producten en diensten geven jou de volledige controle, zodat jij kunt genieten van een zorgeloze trip en van tevoren alle bewonderenswaardige tussenstops kunt inplannen.

Deze zomer willen we je inspireren om te genieten van de reis, niet alleen van de bestemming. We hebben samengewerkt met de reisdeskundigen van Culture Trip, de website voor lifestyle en cultuur, om enkele van de beste tussenstops in kaart te brengen voor autoreizen in Europa.

Hieronder vind je enkele van onze beste tussenstops van Duitsland:

Alexandrowka - Russische Kolonie Potsdam, Duitsland

Als je onderweg bent van Berlijn naar Potsdam raden we je aan om te stoppen in de mooiste Russische kolonie van Duitsland. Deze lieflijke Russische wijk met prachtige houten huizen, veel groenzones, een kerk en een bijzonder museum over het Russische koloniale leven, dat pas in 2005 is geopend, mag je niet missen. Hier kunnen bezoekers zien onder welke omstandigheden de Russische zangers verkeerden die hier woonden in de 19e eeuw, evenals enkele belangrijke artefacten die de kolonie maakten tot wat het was en wat het nu is.

Frederick Willem III van Pruisen en de Russische Tsaar Alexander waren goede vrienden. Om zijn waardering voor deze vriendschap uit te spreken liet Frederick de Russische kolonie Alexandrowka bouwen in 1826. De groenzones zijn ontworpen door Peter Joseph Lenné en waren bedoeld om de Russische zangers een speciale atmosfeer te bieden voor muziek en vrije tijd. Nu staat de hele kolonie op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Geniet terwijl je in Duitsland bent van de authentieke Russische keuken in het restaurant Russische Teestube. Neem Russische voorgerechten zoals Sakuska Assorti of Bliny Zar, soepen zoals Bortsch, Tschi, Soljanka en Ucha en unieke geïmporteerde dranken zoals Kwas, evenals de beste Russische biersoorten.

Alexandrowka - Russische Kolonie Potsdam, Duitsland © Philip Lange/Shutterstock

Liquidrom – Berlijn, Duitsland

Deze futuristische Duitse spa heeft veel parkeergelegenheid en is de perfecte plek voor een tussenstop om te ontspannen, op slechts 15 minuten buiten het drukke centrum van Berlijn op de route naar Hanover. In deze spa kunnen bezoekers drijven in een bad met zout water terwijl ze naar onderwatertechno luisteren. Het complex is gebouwd in de vorm van een abstracte tentstructuur, een ontwerpkeuze die bedoeld was om recht te doen aan de vorige bestemming van de locatie als enorm treinstation in de periode rond de Tweede Wereldoorlog.

De bar van het Liquidrom serveert voedsel en drank, maar we raden je aan om je detox voort te zetten bij Samadhi, een stijlvol restaurant met een Zuidoost-Aziatisch, vegetarisch menu met hoofdzakelijk veganistische gerechten. Een andere optie is Stadtklause met enorme porties, authentiek Duits eten en veel verschillende biersoorten.

Liquidrom – Berlijn, Duitsland © canadastock/Shutterstock

Zollverein – Essen, Duitsland

In de loop der jaren waren er honderden koolmijnen die kool produceerden in het Ruhrgebied in Duitsland, maar slechts één ervan is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO sinds 2001, en die mijn bevindt zich op slechts 15 minuten rijden buiten Essen. De koolmijn Zollverein wordt wel een “meesterwerk van de industriële architectuur” genoemd en is ontworpen door Fritz Schupp en Martin Kremmer, wiens artistieke en symmetrische opstelling van de gebouwen nog steeds indruk maakt. Het is zeker de moeite waard om er te stoppen als je onderweg bent van Düsseldorf naar Dortmund.

De mijn was in werking tot 1986 en is nu een industrieel monument met museums voor industrieel erfgoed en ontwerp, evenals talloze activiteiten en evenementen. Dit is niet zomaar een koolmijn, deze toeristische attractie trekt jaarlijks 1,5 miljoen bezoekers van over de hele wereld die komen voor de industriële architectuur, meedoen aan rondleidingen, tentoonstellingen bezoeken, festivals vieren of gewoon ontspannen in Zollverein Park.

Zollverein – Essen, Duitsland © Tobias Arhelger/Shutterstock

Het Zwarte Woud – Baden-Baden, Duitsland

Het Zwarte Woud ligt langs de route tussen Stuttgart en Zürich, dus maak een tussenstop in dit sprookjesachtige woud dat zijn naam te danken heeft aan de donkere boomtoppen van de vele naaldbomen. Het is eenvoudig om te zien waar de inspiratie vandaan komt voor de koekoeksklok en de talloze sprookjes van de gebroeders Grimm. De adembenemende bergen, mooie vakwerkboerderijen, kasteelruïnes en verborgen stadjes die de culturele tradities weerspiegelen van alle omliggende landen (Duitsland, Frankrijk en Zwitserland) maken dit een van de ultieme tussenstops voor internationale autoreizen.

In de warmere maanden kun je de auto parkeren en buiten zwemmen in fenomenale landschappen, want de meeste stadjes hebben een openluchtzwembad, soms zelfs met glijbanen! Het is nóg beter om te zwemmen in de adembenemende meren zoals Silbersee Reinerzau, net ten zuiden van Freudenstadt – heel idyllisch!

Voor hoogwaardige lokale gerechten is Oberkirchs Weinstube een populaire keuze, in het hart van Freiburg. Nestel je in de wijnbar tussen de tegelkachel en de houten lambrisering, of geniet buiten van de kleuren van de lieflijke marktplaats op het terras aan het Münsterplein.

Het Zwarte Woud – Baden-Baden, Duitsland © LaMiaFotografia/Shutterstock

Waar je deze zomer ook naar toe rijdt, #goviahertz