Zes ‘groene rijtips’ om zowel onze planeet als uw portemonnee te beschermen

Van vliegen tot sociale media, het is een veilige manier om te zeggen dat onze wereld meer dan ooit verbonden is. Het is voor ons heel normaal geworden om met onze vrienden in het buitenland te communiceren en u kunt zelfs last minute in een paar klikken een reis naar de andere kant van de wereld boeken.

Maar met zoveel mensen die wereldwijd reizen, prangt de belangrijke vraag: hoe houden we het mooi?

En dat is één van de redenen waarom mensen wereldwijd samen zijn gekomen voor Earth Day op zaterdag 22 april a.s. Deze dag vieren we onze planeet en wordt er aandacht gegeven aan alle kleine stapjes die wij nemen om onze planeet mooi te houden terwijl we genieten van alles wat het te bieden heeft.

Er zijn veel activiteiten zoals het planten van bomen tot ergens buiten te wandelen. En als u van plan bent dit weekend er op uit te gaan, dachten wij dat het handig was 6 tips met u te delen die het milieu een beetje sparen. Het goede nieuws is ook dat zij ook sparen in uw portemonnee!

  • Schakel uit: Dit is niet direct gerelateerd aan uw reis maar toch een hele belangrijke. Voordat u weg gaat, schakel alle apparaten uit om uw elektriciteitsrekening te sparen – zodat u dit weer uit kunt geven als u op pad bent!
  • Rijd constant: Wanneer u een constant snelheid aanhoudt, bespaart u brandstof dus wees aardig tegen uw remmen en versnellingen. Onderzoek heeft uitgewezen in het Verenigd Koninkrijk dat wanneer er constant 80 km/uur gereden wordt, er 25% minder brandstof wordt verbruikt dan wanneer u meer dan 100 km/uur rijdt en steeds moet remmen. Ook moet u het snelle accelereren even achterwege laten voor dezelfde redenen.
  • Bereid u goed voor: Zorg ervoor dat uw auto goede onderhouden is voordat u weg gaat wat ook brandstof kan besparen. Controleer alle vloeistofniveaus en zorg er ook voor dat uw banden de juiste spanning hebben. Bij zachte banden verbruikt u namelijk meer brandstof. Dat zal een groot verschil uitmaken bij langere afstanden. U kunt ook een zeer zuinige auto bij ons reserveren uit onze Hertz Green Collection.
  • Haal het overbodige eruit: Gebruikt u uw auto als opslag? Zorg er dan voor dat u het overbodige uit de auto haalt om extra gewicht te voorkomen. Dat geldt ook voor ongebruikte dakkoffers of fietsrekken.
  • Check de systemen: Als het niet nodig is, schakel dan dingen uit zoals air conditioning en stoelverwarming. Dat bespaart brandstof en hiermee vermindert u meteen CO2 uitstoot.
  • Stippel het uit: We raken allemaal wel eens de weg kwijt. Maar als u uw route vast uitstippelt, kan dit helpen brandstof te besparen en CO2 uitstoot te verminderen, zelfs als het gaat om een klein percentage. Bekijk vast waar u heen gaat via de kaart of uw navigatiesysteem en programmeer dit van te voren zodat u niet verdwaald raakt.