Rotterdam Unlimited: hét zomerfestival van Rotterdam

Het is bijna een weerspiegeling van de bruisende stad zelf: vijf dagen lang bezoeken duizenden mensen dit internationale zomerfestival om de enorme diversiteit op het gebied van muziek, dans, poëzie en theater te ontdekken. Toonaangevende artiesten laten zien hoe zij door verschillende culturen geïnspireerd raken en hierdoor nieuwe stijlen kunnen aannemen. De populaire straatparade die langs de duizenden toeschouwers gaat en cultuurtradities uit de hele wereld viert.

 

Het zomerfestival vindt dit jaar plaats van 26 t/m 30 juli. Rotterdam Unlimited is nog vrij jong: het is in 2013 ontstaan door de samenvoeging van het Dunya Festival en het Zomercarnaval. Beide voormalige evenementen hebben ruim 30 jaar ervaring worden nu gecombineerd tot Rotterdam Unlimited. Het eindproduct is een spectaculair festival met topartiesten uit binnen- en buitenland.

 

Hoogtepunten tijdens Rotterdam Unlimited

Natuurlijk kan je gewoon opdagen en langs de verschillende artiesten en acts op het festival struinen. Wil je wat meer voorbereid op pad gaan, dan hebben wij wat tips voor je. Zorg ervoor dat je de acts die je niet wilt missen, snel in je agenda zet.

 

Muziek

Op 27 juli treedt de talentvolle Saul Williams op, een Amerikaanse rapper, zanger, songwriter, schrijver en acteur. Samen met David Murray, fantastisch met een tenorsax en basklarinet, brengen ze een unieke ervaring van improvisatie en virtuoze compositie naar het festival. Op vrijdag 29 juli en zaterdag 30 juli kan je gratis acts bewonderen op de buitenpodia op het Hofplein en Schouwburgplein. Mis het sensationele Battle of Drums bijvoorbeeld niet. SLR, CEB en Dreamteam Brassband gaan hier de strijd met elkaar aan om de titel van Beste Brassband van 2016 te winnen. Ben je gek op enorm veel energie, muziek en plezier, dan ben je hier op de juiste plek.

 

Zomercarnaval Straatparade

Keek je er vorig jaar naar uit om de Straatparade te zien en was de teleurstelling groot toen het geannuleerd werd, zorg er dan voor dat je er dit jaar bij bent. De straten veranderen in een groot straatfeest vol kleur en energie met indrukwekkende praalwagens en dansers in prachtige kostuums. De stoet is ruim 2,5 kilometer lang, maar vervelen doe je je niet: energieke dansers en danseressen uit verschillende landen en culturen zorgen ervoor dat ook jij niet stil kunt blijven staan.

 

Festivalmarkt

Wil je even ontsnappen aan de drukte van de muziek, neem dan eens een kijkje op de Mercado. Hier kan je je laten verleiden door heerlijk eten uit alle hoeken van de wereld, maar ook kleding, zonnebrillen en sieraden vind je hier. Wil je zelf met een kraam op de markt staan, dan kan dat ook. Ruim 750.000 bezoekers struinen dan langs jouw kraam op zoek naar een souvenir.

 

Op weg naar Rotterdam Unlimited

Op de dagen dat het festival plaatsvindt, is het centrum van Rotterdam niet toegankelijk. Toch is het aan te raden om een auto te huren vanuit overal in Nederland, aangezien je in de garages van Weena, Bijenkorf en Koopgoot voordelig kunt parkeren. Meer informatie over parkeren op deze dagen, vind je hier.