Italië: De beste stops van Milaan naar de provincie Como

Of je nu op citytrip gaat of de wijde natuur in trekt, met een huurwagen van Hertz heb jij je vakantie in eigen handen en haal je het meest uit je ervaring. Waar je ook gaat, wij willen je inspireren om te verkennen en te genieten.

Met dit in het achterhoofd, willen wij bij Hertz ervoor zorgen dat je reis even memorabel wordt als je bestemming. Zelf achter het stuur heb je de vrijheid om te stoppen waar je wilt en verborgen juweeltjes te vinden die je anders zou missen. En dit zorgt voor een diepere connectie met het land dat je bezoekt en garandeert fantastische verhalen om mee naar huis te nemen.

We hebben samengewerkt met de reisexperts van het lifestyle- en cultuurplatform Culture Trip om enkele van de best plekjes te vinden langs Europese wegen. Waarom hier niet even stoppen deze zomer, en nieuwe plekjes ontdekken om van je vakantie een waar avontuur maken.

Hieronder vind je enkele van onze favoriete plekken op de route van Milaan richting de mooie provincie Como.

Milan Porta Nuova

Bij het wegrijden van Milaan in de richting van Como, raden we je aan om eerst even te stoppen in Porta Nuova en de buurt te verkennen. De buurt is vernoemd naar de goed bewaard gebleven Napoleontische stadspoort die in 1810 op deze site werd gebouwd, en het Porta Nuova-wijk heeft de laatste jaren een enorme vernieuwing ondergaan. Het staat vandaag bekend om zijn straten vol luxe winkels, spannende bars en restaurants, culturele centra, kunstinstallaties en opvallende moderne architectuur, waardoor er een echt energieke sfeer hangt.

Met de “Progetto Porta Nuova” (Porta Nuova Project), heeft de wijk samengewerkt met diverse internationaal gerenommeerde architectenbureaus om de buurt helemaal de 21ste eeuw binnen te loodsen na een lange periode van stedelijk verval. Het hart van de buurt is een groot verheven plein naast het treinstation van Garibaldi, omringd door drie glazen wolkenkrabbers, waar onder de Unicredit toren, vandaag het hoogste gebouw in Italië. Naar het zuiden leidt een wandelpad naar het stijlvolle Corso Como en Piazza XXV Aprile (hier vind je het Eataly-gebouw, een must-go voor heerlijke gerechten). Naar het noorden verbinden een voetgangersboulevard en een fietspad de buurt met de Isola-wijk, waar je kleine restaurants vindt, alsook locaties waar je kan luisteren naar een brede scala aan live muziek.

Stop hier en proef van de meest moderne kant Milaan, evenals het beste van de oude stad. Terwijl je in de buurt bent, stop zeker ook eens bij de familiezaak Trattoria del Nuovo Macello, waar ze sinds 1928 heerlijk Italiaanse gerechten serveren.

Trattoria del Nuovo Macello , via Cesare Lombroso, 20, 20137 Milano MI, Italië

Openingstijden: lunch: 12:00-14:15, diner: 20:00-22:00

Milan Porta Nuova

Navigli

Vervolgens neem je even de tijd om een stukje Venetië te proeven terwijl je nog in Milaan bent. Met zijn charmante geplaveide straten en een netwerk van navigatiekanalen, eigenzinnige bars en ontspannen sfeer, is dit deel van de stad erg leuk. Langs de oevers van de Naviglio Grande en Naviglio Pavese vind je uitstekende restaurants die sommige van de beste wijnen en aperitivo in Milaan bieden. Als het even lukt, vindt dan een plekje bij het water ’s avonds en geniet van de zonsondergang over de bruggen.

Als één van de meest bekende modecentra stelt de Navigli-wijk van Milaan zeker niet teleur met de vele winkels om de koffer van je wagen verder te vullen met prachtige designs. Op de laatste zondag van de maand vind je er ook honderden vintage-kraampjes, antiekhandelaars en kunstenaars die de straten vullen. Het is een genot om hier wat tijd door te brengen en langs de kraampjes te snuisteren.

Bekend voor zijn levendige kunst- en muziekscène, evenals fantastische eten en drinken, heeft deze buurt iets te bieden voor zowel voor studenten, jonge professionals, gezinnen en koppels.

Bar Vista Darsena

Bar Vista Darsena is dagelijks geopend van 8 uur ‘s morgens tot 2 uur ‘s nachts. Het is de plek om lekker te genieten, ongeacht op welk moment van de dag dat je aankomt. Het is ook een hub voor cultuur, met kunsttentoonstellingen en live muziek van lokale DJ’s. Wij raden deze plek aan voor het prachtige uitzicht direct op de kanaal, en om volop te genieten van de vriendelijke en levendige sfeer.

Vista Darsena, Viale Gabriele D'Annunzio, 20123 Milan, Italië

Openingstijden: dagelijks 08:00-02:00 uur

Bellagio

Nu dat je Como bereikt hebt, raden we aan om te stoppen in Bellagio, ook bekend als de "Parel van het Meer". Bellagio is een klein dorpje aan de punt van een heuvelachtig schiereiland tussen de twee zuidelijke delen van het Comomeer. Het wordt gekenmerkt door zijn oude gebouwen en charmante geplaveide trappen. Met de prachtige uitzichten, elegante boetieks en mooie tuinen om te bezoeken, is het de perfecte manier om de middag door te brengen tijdens een romantische vakantie of om aan je ontdekking van het Comomeer te beginnen. Van hieruit kan je alle kanten op, met een fantastische selectie aan restaurants en bars, evenals regelmatige battelli (veerboten) om de dorpen aan de overkant van het meer te bereiken. Al eeuwenlang gekend als één van de mooiste plekken van Italië, heeft het nog steeds zijn enorme schoonheid behouden en mag zeker niet worden gemist op een rit langs Como.

Bellagio

Villa Melzi Gardens

Verder richting het rustige Comomeer, kan je een pauze nemen bij de tuinen van Villa Melzi. De tuinen werden ontworpen in 1808 door Giocondo Albertolli en kijken uit over het Comomeer. Ze worden omgeven door een prachtig assortiment Japanse esdoorns, Amerikaanse sequoia’s, rododendrons en azalea's. De eigenaar was een vriend van Napoleon en in de tuin vind je een standbeeld van de godin Pacht dat hij meebracht van zijn Egyptische avonturen, evenals vele andere mooie beelden, een neoklassieke kapel en een fascinerend museum. De tuinen zijn dagelijks geopend en zijn een geweldige plek om te stoppen voor wat welverdiende rust en ontspanning.

Villa Melzi Gardens,Via Lungolario Manzoni, 22021 Bellagio CO, Italië

Openingstijden: 09:00-18:30 uur, maart tot oktober

Villa Melzi Gardens

Menaggio

Terwijl je verder langs het meer rijdt, vind je nog een mooie kleine stad met een promenade aan de waterkant waar je kan stoppen. Menaggio ligt aan de westelijke oever van het Comomeer, aan de monding van de rivier Senagra. Er hangt een uitgesproken middeleeuwse sfeer en biedt een aantal prachtige paden die je recht naar de bergen leiden.

Terwijl je de stad ontdekt kom je ook enkele mooie, kleine kerken tegen, zoals San Stefano, gebouwd in de 17e eeuw. Daarnaast kan je ook de ruïnes van een middeleeuws kasteel zien. Je vindt er trouwens ook de beroemde Menaggio-Cadenabbia Golf Club, dus waarom niet stoppen om een balletje te slaan tussen de spectaculaire bergen?

Je kan natuurlijk ook een tafeltje vinden en de sfeer opsnuiven op één van de mooie openbare pleinen, of bij de waterkant de kreeft proeven in Il Ristorante Di Paolo. Menaggio is een geweldige plek om even te stoppen voordat je je bestemming bereikt.

Il Ristorante Di Paolo Largo Cavour, 5, 22017 Menaggio CO, Italië

Openingstijden: 12:00-14:30 uur en 19:00-22:00 uur, gesloten op maandag en dinsdag.

Menaggio

Deze zomer, waar je ook gaat, #goviahertz.