Nederland in de herfst - de beste plekken om te bezoeken

De herfst is een prachtige tijd van het jaar waarin er ontzettend veel gebeurt in de natuur. De blaadjes aan de bomen beginnen te verkleuren, paddenstoelen verschijnen en wilde dieren rennen rond om een wintervoorraad aan te leggen. Natuurlijk regent het ook veel, maar dat hoort er gewoon bij. Met deze lijst van activiteiten kunt u de hele herfst lang genieten van de veranderingen in de natuur die dit seizoen met zich meebrengt.Nationaal Park De Hoge Veluwe

De Hoge Veluwe heeft ruim 5.400 hectare aan grasvlakten, heidevelden, bossen en zandverstuivingen. Het is een van de mooiste en grootste natuurgebieden van het land en u kunt hier van alles doen. Parkeer uw huurauto bij het bezoekerscentrum en breng een bezoek aan een van de musea, wandel door de verschillende landschappen of breng een bezoekje aan een van de vijvers om ‘s ochtend rustig te vissen.

Meer informatieKasteel de Haar in Utrecht

Nederland heeft ongeveer zevenhonderd kastelen en landhuizen verspreid door het land en wat is er nou beter dan in de herfst een bezoek te brengen aan een kasteel en u even helemaal in die tijd te wanen. Kasteel de Haar in Utrecht is het grootste kasteel in Nederland. Het huidige kasteel werd in 1892 gebouwd, maar er zijn al vermeldingen van een kasteel op deze plek uit 1391.

Meer informatie

Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug bestaat uit bossen en heuvels en is na de Veluwe het grootste bosgebied van Nederland. Het is een echte oase van rust, net buiten de randstad. Wandel of fiets door de heuvelachtige bossen en langs indrukwekkende kastelen. Ontdek dassen, reeën, eekhoorntjes en vossen en bezoek unieke musea en leuke attracties voordat u lekker bij een van de gezellige restaurants gaat zitten om weer lekker op te warmen aan het eind van een koude herfstdag.

Meer informatie

Zandvoort

Wie zegt dat u alleen in de zomer naar het strand kunt? Zandvoort ligt op slechts een half uurtje afstand van Amsterdam en u kunt hier niet alleen lekker uitwaaien op het strand, maar ook van prachtige natuur genieten. U vindt hier bijvoorbeeld hoge duintoppen, bossen en enorm veel planten en wilde dieren, zoals konikpaarden en damherten. Als het wat kouder begint te worden, kunt u opwarmen in een van de gezellige cafés.

Meer informatieGroningen

In het noorden van Nederland veranderd Groningen tijdens de herfst in een sprookje. Op een zonnige herfstdag kunt u heerlijk door deze oude stad lopen. Breng een bezoekje aan de Zeldzaam Mooi Markt om unieke, handgemaakte producten te bewonderen. Warm daarna lekker op met een koffie of chai latte voordat u een prachtige wandeling langs de grachten van de stad maakt. Breng een bezoek aan een van de musea van de stad, beklim de Martinitoren om op een hoogte van 96,8 meter van een spectaculair uitzicht over de stad te genieten, of ontspan lekker in het Noorderplantsoen tijdens een van de laatste warme dagen van het jaar.

Meer informatie

Paleis het Loo

Op korte afstand van Apeldoorn ligt Paleis het Loo, een prachtig landgoed met veel bossen en wilde dieren. De familie van Oranje woonde hier driehonderd jaar lang en zowel het paleis als de spectaculaire tuinen zijn geweldige plekken om te bezoeken tijdens een dagje uit. In de tuinen vindt u onder andere Delfts aardewerk en sculpturen naar een ontwerp van architect Daniel Libeskind. Wandel door het paleis met een audiotour, waarbij u alles over de eerste bewoners van het paleis te weten komt en breng een bezoekje aan de oude paardenstallen en het Koetshuis, waar oude auto’s, koetsen en sledes staan.

Meer informatie

Efteling

De Efteling is altijd leuk om met het hele gezin te bezoeken, maar in de herfst verandert dit attractiepark in een betoverende wereld vol herfstige kleuren en geuren. De najaarszon straalt door de bomen van het Sprookjesbos en paddenstoelen schieten overal uit de grond. As het regent kunt u door de magische vertrekken van Symbolica dwalen, of een huiveringwekkende vlucht beleven in Vogel Rok. Sprookjes vormen de basis van de wereld van de Efteling en er is niets wat beter bij de herfst pas dan een goed verhaal!

Meer informatie

Kruisbergse bossen

In Doetinchem vindt u een prachtige, bosrijke omgeving. Loop door de uitgestrekte Kruisbergse bossen met rivierduinen en vennen ten noordwesten van deze stad. De bossen zijn uniek door de vele hoogteverschillen. U kunt in deze bossen veel wilde dieren waarnemen. Breng ook een bezoek aan Kasteel de Kelder, een boerderij uit de Middeleeuwen die later is herbouwd tot wat u er nu kunt zien. Het kasteel werd in 1934 in gebruik genomen als streekmuseum en is te huur voor diners, ontvangsten en feesten.

Meer informatieHet Rijk van Nijmegen

Als u van wandelen over slingerende bospaden en langs weidse uitzichten houdt, moet u zeker een bezoek brengen aan het Rijk van Nijmegen. Deze streek in het zuidoosten van Gelderland wordt gekenmerkt door de vele verschillende landschappen, van heuvels tot bossen. Kom meer te weten over de rijke geschiedenis van het gebied en bezoek steden zoals Nijmegen en Kleve, of kleinere dorpjes.

Meer informatie

Amsterdam

Tijdens de herfst is Amsterdam een prachtige stad om te bezoeken. De goudgele bladeren geven parken en straten een kleurrijke aanblik. Het wordt steeds vroeger donker en als de temperaturen beginnen te dalen, is er niks beter dan in een van de cafés langs de grachten te zitten en lekker van een warme kop koffie of chocolademelk te genieten terwijl u naar buiten kijkt. Bovendien zijn er tijdens dit seizoen veel verschillende evenementen die hier worden georganiseerd en zijn er speciale filmvertoningen in verschillende filmhuizen in de stad.

Meer informatie