Delicious Drives Frankrijk:

Chenonceau

door lovelivetravel.fr - 19 June 2017

Toe aan een weekend weg? Gaat u graag met de auto weg? Volg dan deze tips voor een delicious drive road trip naar Château de Chenonceau.

Chenonceau, rijden rond de kastelen langs de Loire vallei: deel 1

In een huurauto…

Uw toer begint bij het ophalen van uw huurauto bij Hertz. We waren deze keer verwend met een mooie Range Rover Evoque Cabrio. Dit soort 4x4 schreeuwt om een lekkere rit door het land.

U kunt zich vast ons voorstellen hoe blij we waren en speciaal voor Arno die zich als een jongetje gedroeg met zijn speelte en het moet gezegd wordne maar AnneSo ook, die wat zo blij om haar kleurtje bij te werken door het dak naar beneden te doen. Dat vinden vrouwen nou eenmaal prettig…

Dus waarheen? Naar de kasten langs de vallei van de Loire voor een weekend vol (culinaire) verrassingen. Echt? Het is waarschijnlijk het makkelijkst om te kortste route te nemen, via de snelweg, zodat u zoveel mogelijk tijd kunt doorbrengen in het gebied zelf. En als u geluk heeft, kunt u een mooie regenboog zien bij aankomst.

Aan tafel bij de chef

Voor uw eerste diner kunt u naar “La Maison d’à Côté”. Deze keuken is van topklasse (de chef is getrained met Paul Bocuse en Eric Reithler) en het restaurant heeft een Michelin ster, meteen al in het eerste jaar gekregen. De naam van de chef is trouwens Christophe Hay.

U kunt daar echt aan de tafel van de chef dineren, aan het einde van de balie waar de chefs de borden verzamenlen, koken en lekker bezig zijn. Dit is waar de magie plaats vindt. U kunt hieraan deelnemen en zien hoe uw eten wordt bereid met echt vakmanschap. U kunt ook praten met de chefs terwijl u aan het eten bent.

Als dat geen geweldige ervaring is? Uw gerechten worden bereid met lokale producten uit het seizoen (zelfs Sologne kaviaar staat op het menu). De waarheid is dat de chef zijn eigen tuin heeft waar hij zijn eigen groenten heeft. Maar wat het zo speciaal maakt is dat de chef uw bestelling opneemt en de maker elk gerecht komt uitleggen.

Wij raden u aan het menu te kiezen wat carte blanche geeft aan het keukenpersoneel: een diner van vijf of zeven gangen, allemaal geheel verrassend en dat is ook goed omdat we er zeker van zijn dat u een avonturier bent. Sommige recepten stammen uit de tijd van de koningen van Frankrijk in Château de Chambord en u hoeft zich niet te vervelen omdat er elke maand weer hele andere menu’s zijn.

Goed, tijd om terug te gaan in de auto omdat u anders in het kasteel blijft slapen. Dus neem de D951, rijd langs de oevers van de Loire en maar uw triomfantelijke binnenkomst in uw Range Rover cabrio.

Château du Logis

First things first, neem alle baggage uit uw ruime achterbak. Dat is een goed begin…

Nu bent u klaar voor een heerlijk nachtje slapen en u bent door de eigenaren warm verwelkomt: noblesse oblige. Vind u trouwens niet dat uw auto perfect bij deze mooie omgeveing past?

Misschien wilt u iets meer over het kasteel weten? Het kasteel heeft vijf slaapkamers, 3 verdiepingen, verwarmd buitenzewembad en drie hectare land, allemaal in het milieubewuste gelegen lagoon waar een systeem is voor waterzuivering wat in 1970 in Frankrijk werd gemaakt.

Dit zal de David Attenborough in u, zeker wakker maken.

Wij raden aan om de suite op de begane grond te reserveren met een grote slaapkamer, ruime badkamer en aparte kledingkamer met uitzicht over het zwembad en de tuinen. Een kans om te genieten van rust en stilte!

Geniet van een uitgebreid ontbijt die in de centrale salon wordt geserveerd in de ochtend. Wat fantastisch!

Bent u uitgerust? Dan is het tijd om op te gaan voor de volgende stap in uw reis naar het overweldigende Château de Chenonceau. Uw vertrouwde auto staaat al buiten te trappelen van ongeduld. Het is ongeveer 50 minuten rijden en zo heeft u plezier van de cabriio!

Château de Chenonceau

Even zodat u het weet, dit is het pièce de résistance van uw reis. De kers op de taart. Het twee na meest bezochte kasteel in Frankrijk, na Versailles is Château de Chenonceau. Er is heel veel te zien met alle gebouwen en tuinen en die is allemaal perfect onderhouden door de krachtige dames uit die tijd Diane de Poitiers.

Voordat u naar binnengaat raden wij u aan de tuinen te bezoeken die ontworpen zijn door Diane de Poitiers en Catherine de’ Medici. Er is iets voor iedere smaak en elke punt heeft weer een ander uitzicht Château de Chenonceau.

Zodra u heeft genoten van buiten het kasteel, is het tijd om naar binnen te gaan. Er zijn kamers met geweldige kunstwerken van Nicolas Poussin, Rubins en meer. Prachige bloemstukken en mooie inrichtingen. Er is ook een schitterende gallerei die over de rivier Cher heen gaat.

Terug in de openlucht, staan er nog meer verrassingen op u te wachten; een aantal boerderijen uit de 16e eeuw waar ook workshops bloemschikken worden gegeven voor Château de Chenonceau.

Dan is er nog een bloementuin waar alle verschillende soorten groeien.

En wanneer u door uw bezoek trek heeft gekregen, kunt u heerlijk lunchen in de Orangerie du Château, onder een pergola met geweldig uitzicht over het park. Het eten – allemaal seizoensgerechten- is perfect. Lekker daarbij is een Vouvray witte wijn. Echt een traktatie! 

Nu bent u klaar voor deel 2 van uw rondreis langs de kastelen aan de Loire valley. Zullen we gaan?

EN HIER IS MIJN GEPLANDE ROUTE:


Stop one: Montlivault - La Maison d’à Côté

Stop two: Chambord - Château de Chambord

Stop three: Saint-Bohaire - Château du Logis

Stop four: Chenonceaux - Château de Chenonceau


Laatste artikelen