Delicious Drives Frankrijk:

Chinon

door lovelivetravel.fr - 19 June 2017

Dringend een weekend weg nodig? Wilt u met de auto? Volg dan deze tips voor een road trip naar Chinon.

Rijden langs de kastelen van de Loire Vallei, Deel 2: Chinon

Troglo Degusto (bezoek de oude tufa quarries, met eten en een wijnproeverij -voor degene die niet rijden.

Dus, wij hebben een leuke verrassing voor u, minder dan een uur rijden van Chinon in de Range Rover. Allereerst gaat u naar het kleine plaatsje Bourré, waar veel te zien is. Dan is er Stéf, de man die de leiding heeft, die uw gids zal zijn en u zult het zien het is een geweldige man met passie en oneindig veel kennis over de oude tufa quarries. “Tufa, wat is dat?” zult u zich afvragen. Nou dat is het soort steen wat gebruikt is voor de bouw van de kastelen, huizen en kerken in de gehele regio.

De quarrymannen hebben het steen voor steen gemaakt, deze mijlen onder de aarde vandaan gehaald in de 11e eeuw. Stel u voor hoe goed dat moet zijn voor de rug! En ze werkten in een constant temperatuur van 12°C (niet bepaald warm te noemen).

Stéf heeft minimal 20 kilometer aan tunnels ontdekt die tijdens de Duitse besetting werden gebruikt om mensen in niet bezette delen van Frankrijk te laten onderduiken en zijn nu een perfecte plek om paddestoelen te laten groeien.

De rondleiding met zaklamp duurt minimaal anderhalf uur en Stéf zorgt ervoor dat niemand achterblijft in de tunnels. Al luisterend naar zijn verhalen, leert u alles over de geschiedenis van de region en u zult zelfs een aantal namen zien in de tunnels tijdens de rondleiding.

Zoals alle geode dingen eindigen, zo ook de rondleiding met een proeverij van lokale drankjes die door de familie van zijn vrouw zijn gemaakt met kaas, rillettes, champignons gevuld met knoflook, chocolade en aardbeien. In één woord; Hemels!

Het is tijd om weer de weg op te gaan.

Village of Montrésor

Uw ontdekkingstocht rond het gebied van Chinon gaat verder, deze keer met een bezoek aan het plaatsje Montrésor. En wij zijn er van overtuigd, het is één van de mooiste plaatse in heel Frankrijk.

U kunt het Château de Montrésor niet missen, het historische centrum en de oevers van de Indrois.

We raden u aan rond te lopen in het stadje en te genieten van een mooie route naar de: terrasses de l'Indrois.

Hier heeft u een charmant uitzicht over het stadje, een romantische plek, dat is zeker.

En weet u wat? Na deze kleine excursie gaat u nog een nachtje in een kasteel slapen! Sommige mensen hebben ook altijd geluk….

Château de Rochecotte

Dus… diner en een heerlijke nachtrust in een 18e eeuws landhuis met kamers en suites in barok stijl. Dit was ooit de woning van de Gravin Dorothée de Dino en Prins Talleyrand. U voelt meteen dat er iets speciaals in de lucht hangt. Het Château de Rochecotte... een aristocratische woning wat in 1984 is omgebouwd tot 4-sterren hotel.

Neem als u kunt ook een duik in het zwembad en geniet van de rondom gelegen tuinen en terrassen.

Het interieur is ook heel charmant en smaakvol en het personeel is heel vriendelijk en gastvrij.

Probeer het restaurant uit tijdens het diner want de volgende ochtend gaat het avontuur verder. Niet eerder natuurlijk voordat u een heerlijk ontbijt heeft gehad om u op kracht te brengen om weer de weg op te gaan.

Montplaisir winery

Vandaag gaan we dichter naar Chinon...de kans voor uw reisgenoten om deze heerlijke lokale wijnen (Chinon, Ligré, Savigny en veron, etc.) te proeven en het wijngoed Monplaisir is hiervoor de perfecte plek. Hier zijn drie wijnboeren in de oude quarries die meer an 2.500m2 land hebben. En de kers op de taart? Het proeven is geheel gratis!

Meer dan 700 vaten wijn liggen hier opgeslagen om te rijpen. En het moet gezegd worden, het is ook de perfecte omgeving voor hun.

Wij voelden ons meteen thuis door Pascale, die zeker veel ervaring heeft. Ze kent de region op haar duimpje en spreekt vol liefde en enthousiasme over de wijnen. Een schitterend mens, we houden van haar!

U kunt hier zelfs een evenement organiseren of het geheel afhuren voor een privé feestje.

Wilt u verder? De volgende stop is Saumur en de omgeving.

EN HIER IS MIJN GEPLANDE ROUTE:


Stop one: Bourré - Troglo Degusto

Stop two: Montrésor - Château de Montrésor

Stop three: Coteaux sur Loire - Château de Rochecotte

Stop four: Chinon - Montplaisir winery


Laatste artikelen