Spanje: De beste stops van Málaga naar de oude binnenstad van Ronda

Of je nu op citytrip gaat of de wijde natuur in trekt, met een huurauto van Hertz heb jij je vakantie in eigen handen en haal je het meest uit je ervaring. Waar je ook gaat, wij willen je inspireren om te verkennen en te genieten.

Met dit in het achterhoofd, willen wij bij Hertz ervoor zorgen dat je reis even memorabel wordt als je bestemming. Zelf achter het stuur heb je de vrijheid om te stoppen waar je wilt en verborgen juweeltjes te vinden die je anders zou missen. En dit zorgt voor een diepere connectie met het land dat je bezoekt en garandeert fantastische verhalen om mee naar huis te nemen.

We hebben samengewerkt met de reisexperts van het lifestyle- en cultuurplatform Culture Trip om enkele van de best plekjes te vinden langs Europese wegen. Waarom hier niet even stoppen deze zomer, en nieuwe plekjes ontdekken om van je vakantie een waar avontuur maken.

Hieronder vind je enkele van onze favoriete plekken langs de route van Málaga het binnenland in richting de oude stad Ronda.

Koffie in het Picasso Museum

Het Picasso Museum is gesitueerd in het 16de-eeuwse Palacio de Buenavista in het hart van de oude stad. Een leuke stop op je reis. De inwoners van Málaga zijn erg trots op het feit dat Picasso hier geboren werd, en het was dan ook een belangrijke dag toen de koning en koningin van Spanje het Picasso Museum openden in 2003.

De mooie binnenplaats is een goede plek om even te stoppen voor een koffietje voor je de stad uit reist. Als je de tijd hebt, loop dan zeker even rond in dit prachtig onderhouden museum en zie er enkele van de beste werken van de meest bekende zoon van Málaga, die om de hoek geboren werd op Plaza de la Merced in 1881 (ook toegankelijk voor het publiek als museum). De vaste collectie omvat ruim 200 werken uit elke periode van de kunstenaar z’n productieve carrière. De fantastische plek is een echte aanrader om wat cultuur op te snuiven voor je weer de weg op gaat.

Museo Picasso, Palacio de Buenavista, Calle San Agustín, 8, 29015 Málaga, Spanje

Openingstijden: juli-augustus: open dagelijks 10:00-20:00, september-oktober: open dagelijks 10:00-19:00, november-februari: open dagelijks 10:00-18:00, maart-juni: open dagelijks 10:00-19:00

Kathedraal van Málaga

Na een koffiestop bij Picasso, en voor je weer in de auto kruipt, vind je op slechts 5 minuten stappen de grote kathedraal van Málaga, die lokaal bekend staat als ‘La Manquita’, of ‘De Eénarmige Vrouw’, door de onafgewerkte tweede toren. De kathedraal werd gebouwd tussen 1528 en 1782 dichtbij de site van de vroegere Almohad-moskee. De originele plannen van deze reusachtige kathedraal in renaissance en barokke stijl hadden twee torens, maar de tweede toren werd nooit gebouwd door gebrek aan middelen. De bouw sleepte al meer dan tweehonderd jaar aan voordat de burgemeester van Málaga de Aragonese architect José Martín de Aldehuela (1729-1802) de opdracht gaf om de bouw van de kathedraal te beëindigen in de late 18de eeuw. Voor architectuurliefhebbers is de kathedraal een prachtige mix van gotiek, renaissance en barok, die de lange periode van de bouw weerspiegelt. Binnen vind je het Museo Catedralicio (kathedraalmuseum), evenals erg gedetailleerde gesneden koorstallen, beeldhouwwerk van Pedro de Mena en een schilderij van Alonso Cano.

De kathedraal is al bijna een millennium een belangrijke plek en zeker een bezoek waard om een inzicht te krijgen in de geschiedenis van Malaga. Zorg dat deze stop zeker op je routeplanning staat!

Kathedraal van Málaga

Málaga Cathedral, Calle Molina Lario, 9, 29015 Málaga, Spanje

Openingstijden: maandag-vrijdag: 10:00-18:00, zaterdag: 10:00-17:00s, gesloten op zondag en feestdagen

Alcazaba Restaurant in Mijas Pueblo

Nadat je de grote kathedraal van Málaga hebt bezocht, is het tijd om te lunchen – de belangrijkste maaltijd van de dag in Spanje, en eentje die vaak twee tot drie uur duurt. Voor wat bij de beste uitzichten in de provincie hoort, rijd je zo’n 30km (30 minuten) buiten Málaga naar het restaurant Alcazaba restaurant in het witgekalkte dorpje  Mijas, waar ezels nog steeds als taxi's worden gebruikt. Alcazaba is vijf jaar geleden geopend door een groep jonge ondernemers, en biedt een hoogstaande pan-mediterrane keuken waarvan je kan genieten in een van de verschillende ruimtes met uitzicht over het platteland en de oceaan. Een absolute must voor een pauze en een maaltijd met een uitzicht!

Alcazaba, Plaza de la Constitución La Alcazaba, 305 MIJAS (pueblo) Málaga 29650

Openingstijden: dagelijks 10:30-23:00 (restaurant), 12:00-16:00 en 19:00 - 23:00 (keuken)

Oude binnenstad Ronda

Het zal moeilijk zijn om Alcazaba achter te laten, maar de weg leidt verder naar Ronda, gelegen op anderhalf uur rijden ten noorden van Mijas. Ronda is zeker een stop waard en een geweldige plek om te ontdekken. Omringd door rijke riviervalleien en gelegen boven een diepe kloof vind je deze prachtige kloofstad. Een leuke herinnering die op je wacht!

Ronda was onder islamitisch gezag van 712 tot 1485, en La Ciudad blijft over als het oorspronkelijke Moorse deel van de stad. Een typisch labyrintisch web van geplaveide lanen, gecentreerd rond de hoofddoorgang Calle Armiñan. Het wordt hier steeds drukker, dus de beste moment om deze oude barrio te verkennen is 's avonds of 's nachts, wanneer de meeste toeristen in hun restaurants of hotels aan de andere kant van de El Tajo kloof zijn.

Het is een prachtvoorbeeld van de kenmerkende witte steden van Andalusië, die worden gekenmerkt door hun elegante witte huizen. Een must om te bezoeken op elk moment van het jaar. Ronda is een stop die je niet snel zal vergeten!

Oude binnenstad Ronda

Ronda Puente Nuevo

Cruise door El Tajo naar Ronda's epische Puente Nuevo, of Nieuwe Brug, die El Mercadillo (De Kleine Markt) verbindt met het nieuwe deel van de stad. De Puente Nuevo is de grootste van de drie bruggen die de 120 meter diepe kloof met de rivier Guadalevín overslaan. Een geweldige plek om te langs te rijden. De brug werd voltooid in 1793 na meer dan 40 jaar werk en biedt onvergetelijke uitzichten over de El Tajo kloof. Het is waarschijnlijk het bekendste oriëntatiepunt van Ronda, en voor slechts 2,50 euro kan je het museum bezoeken in een kleine stenen grot in het midden van de brug, die gedurende de 19de eeuw als gevangenis werd gebruikt. Volgens ons zijn de 40 jaar lange bouwwerken de moeite waard geweest, en biedt de Puente Nuevo vandaag een indrukwekkende stop op je reis!

Ronda Puente Nuevo

Deze zomer, waar je ook gaat, #goviahertz.