De Bloemenroute: de meest kleurrijke route door Nederland

Al is het slechts 40 kilometer van Haarlem naar Naaldwijk, de Bloemenroute is misschien wel een van de meest kleurrijke routes in heel Europa. De weg is recht en de grond is vlak, maar de bloemenvelden schitteren in al hun kleuren. Dahlia's, narcissen, irissen, gladiolen, hyacinten, lelies, narcissen en natuurlijk, tulpen - de koningin van het laagland. De bloemen worden geteeld op kleur en type, zodat er levendige velden ontstaan in alle denkbare tinten.

De reis begint in Haarlem, het meest noordelijke punt van de route de route en de hoofdstad van de provincie Noord-Holland. Haarlem werd gesticht in de 13e eeuw en werd vooral bekend als een bierproducent. Tot het jaar 1593, want toen de eerste tulp in de Nederlandse bodem geplant. Nu is Haarlem is het epicentrum van de tuinbouw van waaruit bloembollen worden uitgevoerd naar de tuinen over de gehele wereld. Net als Amsterdam, gelegen op slechts 19 kilometer naar het oosten, zijn ook de schilderachtige grachten en prachtige natuur van Haarlem gevangen in de doeken van Nederlandse meesters.

Verlaat Haarlem in zuidelijke richting via de snelweg N208 naar Lisse, de thuisbasis van de wereldberoemde Keukenhof. Ooit een kleine tuin van een 15e-eeuwse gravin, nu een 70 hectare groot bebost park dat meer dan 700.000 bezoekers per jaar trekt. Met 14 kilometer aan wandelpaden rond vijvers, kassen paviljoens en windmolens, kunt u genieten van de schoonheid die voortvloeit uit zeven miljoen bloembollen die van eind maart tot half mei een duizelingwekkende kleurenpalet vormen. Het seizoen eindigt in mei met een bloemenparade, de Bloemencorso Bollenstreek, door de straten van Lisse.

Ga vanaf de N208 naar de grotere snelweg A44 richting Leiden, een universiteitsstad aan de oevers van de Oude Rijn. Naast het feit dat Leiden de geboorteplaats van Rembrandtis, is het ook de thuisbasis van de Nederlands meest verheven instelling, de Universiteit van Leiden. Deze werd in 1575 opgericht en het is de plek waar René Descartes zijn opleiding genoot. De Botanische Tuinen in Leiden zijn ook een geweldige plek om meer te weten te komen over de wetenschap en de industrie van de bloemteelt.

De volgende bestemming op de Bloemenroute is Den Haag, ‘ De Koninklijke Stad aan Zee’. Gelegen in de provincie Zuid-Holland, is Den Haag de zetel van de Nederlandse Overheid en de thuisbasis van het Internationaal Gerechtshof en het Internationaal Strafhof. U vindt hier ook vele musea - het Louwman Automuseum met haar klassieke auto's, het Museum voor Communicatie en het Nationale posterijen museum. In het Mauritshuis hangen vele werken van Nederlandse meesters die, niet geheel verrassend, uitzonderlijk goed waren in het schilderen van bloemen.

Uw reis eindigt in Naaldwijk, wereldwijd bekend om zijn uitgestrekte bloemenvelden en kassen. Laat u rondleiden door van een van de vele veilinghuizen van Naaldwijk of neem zelf deel aan een veiling. Het geld groeit weliswaar niet aan de bomen, maar het komt in Naaldwijk wel uit de grond.

Het bloemenseizoen begint in januari en strekt zich uit over de lente, met een piek in april en mei, waarin de Bloemenroute op z’n mooist is. Het verkeer is aanzienlijk rustiger op weekdagen en de route is populair bij fietsers. Indien u graag wat bloemen mee naar huis wilt nemen, dan kunt u deze kopen bij tal van kraampjes langs de weg. De vele veilinghuizen, plantsoenen en particuliere musea in de pittoreske dorpjes worden ondersteund door deze miljardenindustrie. Dus ondanks de relatief korte afstand is de route kleurrijk en valt er genoeg te zien en te beleven.

VOLG en beantwoord de vraag om te winnen.

Om een gratis huurdag voucher te winnen, ga naar Face of Twitter.

Facebook:
Reageer op onze Facebook-post met een antwoord op de volgende vraag: Wat is de nationale kleur van Nederland?


Oranje
Geel
Rood
Blauw

Vergeet niet om onze gids te delen met je vrienden om te beginnen met het plannen van uw reis!

Twitter:

Retweet en maak kans een gratis huurdag voucher

De wedstrijd start op 22 april 2015 en eindigt op 13 mei 2015, en zal worden aangekondigd op social media. De algemene voorwaarden vindt u hieronder.

Algemene voorwaarden
- De actieis geldig in de volgende landen: Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje en Italië. Er zal er één winnaar zijn van een gratis voucher voor een verhuur dag in elk land
- De gratis voucher omvat de huurprijs, CDW, TP en onbeperkt aantal kilometers voor de huur van één dag. Uw huurkosten zullen worden aangepast op de verhuurlocatie op vertoon van deze bon
- Verloting vindt plaats op 13 mei 2015. Hertz zal alle redelijke pogingen doen om contact te maken met de winnaar. Indien de winnaar niet reageert binnen drie (3) dagen, of indien er onvoldoende contact informatie is geleverd om contact te kunnen op nemen met de winnaar, de prijs zal worden verbeurd
- De beslissing van de organisator is definitief hierover kan niet worden gecorrespondeerd
- De voucher geldt voor compacte auto groepen op zowel dag- als weektarief zonder vooruitbetaling. (Inclusive non prepaid retailrates) voor een huur van 2 dagen of meer. Reserveringen dienen minimaal 24 uur van tevoren worden gemaakt
- De voucher kan worden ingewisseld bij de deelnemende locaties in Europa, de Verenigde Staten en Canada en is mogelijk niet van toepassing op binnenlandse verhuur in bepaalde landen.
- De voucher kan niet worden gecombineerd met een CDP nummer en het betreffende PC-nummer moet worden vermeld bij de boeking (EU verhuur: 129710, US verhuur: 130572)
- De voucher dient vooraf of aan het einde van de huur te worden ingeleverd, Hertz zal het tarief aanpassen en één vrije dag in mindering brengen als deze voucher wordt ingewisseld zoals vereist.
- Op alle huren zijn de algemene voorwaarden van Hertz van toepassing
- De actie loopt van 22 april 2015 en eindigt op 13 mei 2015
- De actie is alleen geldig voor personen vanaf 21 jaar
- De prijs kan niet uitgekeerd worden in contant geld en kan niet worden verkocht
- Om in aanmerking te komen voor de loting, dienen online-klanten #HertzDrives in te voeren.
-
Door deel te nemen aan de loting, verleendt u toestemming aan Hertz Europe om foto’s te plaatsen op social media platforms voor uitsluitend promotionele doeleinden.
-
De actie is op geen enkele wijze gesponsord, onderschreven, beheerd of geassocieerd met Facebook en Twitter.
- Er kan geen postcode worden ingevuld bij enkele reis huurauto's
- Hertz behoudt zich het recht voor om de actie op te schorten, te annuleren of te wijzigen de promotie en / of te herzien deze voorwaarden op elk gewenst moment zonder voorafgaande kennisgeving en door te blijven om deel te nemen aan deze promotie na een dergelijke herziening van deze voorwaarden deelnemers worden geacht te hebben ingestemd met een van deze nieuwe of gewijzigde voorwaarden