Ontdek de majestueuze bergen van de Grote Dolomieten Route

Page author

door Jayden - 06 February 2015

Eeuwenlang stonden de Dolomieten bekend als een mooi, maar enorm obstakel in Noord-Italië. Het ontbreken van een enkele weg door het gebied maakte het reizen langs de eeuwenoude handelsroute door de Alpen bijna onmogelijk. De bouw van de Grote Dolomieten Route begon in de 19e eeuw en heeft tientallen jaren geduurd. Vandaag de dag kunnen automobilisten de 110 kilometer lange reis van Bolzano naar Cortina d'Ampezzo in slechts een paar uur maken, maar u zult uzelf meer tijd gunnen om te genieten van de spectaculaire landschappen en adembenemende uitzichten.

Uw reis begint in Bolzano in Zuid Tirol, de hoofdstad van dit culturele kruispunt, en een populaire bestemming voor skiliefhebbers. Als u door de stad loopt, zult u de lokale bevolking zowel Italiaans als Duits horen spreken. De Grote Dolomieten Route loopt van west naar oost en begint op de SS241 en blijft de rest van de route op de SS48 Cortina d'Ampezzo.

Ga verder over de smalle wegen en langs de steile ravijnen van de Eggental Gorge naar de Karersee. De Karersee is een meer dat bekend staat om zijn vele tinten groen te wijten aan de helderheid van het water dat gevoed wordt door onderaardse bronnen. Het is al meer dan honderd jaar een populaire attractie voor vele bezoekers en was favoriet bij de Oostenrijkse keizerin Elisabeth.

Als u verder rijdt over de Karerpass kijk dan uit naar de Vajolet Towers, rotsachtige toppen die erg populair zijn bij bergbeklimmers van over de hele wereld. Vigo di Fassa is een charmant dorpje in de Val di Fassa in Trentino met uitzicht op de bergketen van Rosengarten. Hier gaat u over op de SS48 om de Grote Dolomieten Route te vervolgen.

Ongeveer halverwege tussen Bolzano en Cortina d'Ampezzo zal u het kleine stadje Canazei binnenrijden. Dit is een uitstekende plek om te overnachten en de perfecte locatie om een uitstapje naar Malga Ciapel te maken, alwaar u met een kabelbaan tot een hoogte van 3265 meter komen en kunt genieten van een majestueus uitzicht op de grote bergtoppen.

Van Canazei volgt u de steile en bochtige weg naar Passo Pordoi in Veneto met zijn uitgestrekte uitzichten op de bergketens van Mamolada, Rosengarten en Sasolungo. De weg naar Arabba, met meer dan 75 haarspeldbochten, is een must voor de autoliefhebber. Dan vervolgt u de weg door de bergpas naar de Passo di Falzarego, die bezoekers trekt vanwege de slagvelden in de Tweede Wereldoorlog en het museum.

De Grote Dolomieten Route kronkelt van Passo di Falzarego door een vallei bedekt met pijnbomen naar Cortina d'Ampezzo. Het uitzicht hier is voor honderden, zo niet duizenden, jaren ongewijzigd gebleven. Op de weg komt u nog twee keer door een "galleria" - Italiaans voor tunnel – voordat u Cortina bereikt. Genesteld in de schaduw van de Dolomieten, is het een geweldige plek om te ontspannen. U bent nu klaar voor een van de mooiste trips in heel Europa; alhoewel niets u kan voorbereiden op de schoonheid van de Grote Dolomieten.

Volg ons, beantwoord de vraag en maak kans om te winnen:

Ga naar Facebook of Twitter en maak kans om 400 punten te winnen. U dient wel lid te zijn van Gold Plus Rewards. Bent u nog geen lid? U kunt zich hier gratis inschrijven.

Facebook:

Beantwoord de vraag op ons Facebookbericht:

Welke landen grenzen aan Italië?


- Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Slovenië
- Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Kroatië
- Duitsland, Zwitserland, België en Slovenië
- Spanje, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk

Vergeet niet om onze reisgids te delen met uw vrienden!

Twitter:

Retweet om kans te maken op 400 bonuspunten.

De wedstrijd begint op 17 februari en duurt tot 3 maart 2015 en zal aangekondigd worden op social media. Zie onderstaande de volledige voorwaarden en condities.

Voorwaarden en condities

- De wedstrijd wordt gehouden in de volgende landen: Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje en Italië. We zullen uit elk land een winnaar selecteren

- U dient Hertz Gold Plus Rewards lid te zijn en in het profiel hebben aangegeven dat u Gold Plus Rewards punten wenst te ontvangen

- De loting vindt plaats op 3 maart. U wordt per e-mail geïnformeerd. De 400 bonuspunten zullen binnen 10 werkdagen na de e-mailnotificatie aan het saldo van de winnaar worden toegevoegd. De beslissing van de promotor is definitief en er kan niet over worden gecorrespondeerd

- De actie loopt van 17 februari tot 3 maart 2015

- De verloting is toegankelijk voor personen boven de leeftijd van 21

- Er wordt geen alternatief in contanten aangeboden en de prijs kan niet worden verkocht

- Om in aanmerking te komen voor de loting, moet online klanten Gold Plus Rewards leden zijn en #HertzDrives invoeren

- Met uw deelname aan de wedstrijd is toestemming verleend aan Hertz Europe om geüploade beelden op social media platforms enkel voor reclamedoeleinden te gebruiken

- De promotie is op geen enkele wijze gesponsord, ondersteund, geadministreerd of in samenwerking met Facebook en Twitter.

- Hertz behoudt zich het recht voor om de promotie op te schorten, te annuleren of te wijzigen en/of de voorwaarden te allen tijde te herzien zonder voorafgaande kennisgeving. Door te blijven deelnemen aan deze promotie gaat u akkoord met de nieuwe of gewijzigde voorwaarden.

- Promotor: Hertz Europe Limited, gestationeerd op Hertz House, 11 Vine Street, Uxbridge, Middlesex, UB8 1QE, Verenigd Koninkrijk. Deze promotie is onderworpen aan Engels Recht en aan de exclusieve bevoegdheid van de Engelse rechtbanken.