Culinaire reis rond de Baltische Zee:

Dag 2

door Milos Willing - 26 May 2017

De tweede dag van mijn Delicous Drive met Hertz begon met een ontbijt in het Strandhotel Heringsdorf. Er was een ontbijtbuffet met heerlijke huisgemaakte jam, perfect om zo je nieuwe dag te beginnen bij de Baltische Zee.

Ik had de dag helemaal vol gepland. Om te beginnen met een bezoek aan Karls Erdbeerhof (Karl’s aardbeienboerderij) in Koserow. Helaas had het weer andere plannen dus ik kon niet het voordeel pakken van de Ford Mustang Cabrio. Maar het weer zou in de loop van de dag beter worden dus hopelijk kan ik later lekker open rijden…..goede keuze uit de Hertz Fun Collection.

Karls Erdbeerhof is a een mix van een boerderijwinkel, fabriek, restaurant en speeltuin waar alles draait om aardbeien. Het is ook de perfecte plaats om naar toe te gaan met de hele familie zo net buiten Koserow en de toegang is gratis. Ik heb lekker wat huisgemaakte aardbeienjam en aardbeiensnoepjes die werden gemaakt in de fabriek wat je achter glas kon zien.

Beladen met snoepjes, ging ik verder naar Alte Feuerwehr of “Oude Brandweerkazerne” – in een tuincafé in hartje Usedom tegenover de Kirche in Benz, een Evangelische kerk – een klein tentje wat heerlijk is om te relaxen in een knusse en warme sfeer. Mijn verbleef werd noch zoeter door een heerlijke kruisbessen meringue taaart wat vergezeld werd door een typische Duitse Schlager muziekant door de luidsprekers heen. De huisgemaakte zwarte bes/lavendel azijn/olie is een onmisbare souvenier.

Op weg naar Kurhaus Binz, het hotel op het eiland Rügen waar ik de nacht zou doorbrengen nam ik de iconische Ford Mustang mee in een kleine omweg naar de Susi Erler pottery studio waar in het midden van het kleine dorp Mellenthin, de Pomeriaanse keramiek met liefde gemaakt wordt. Of je nu wat zoekt voor de tuin, balkon of terras, het is DE plek om een speciaal cadeau mee te nemen uit het noorden. Ik heb een hele mooie handgemaakte Pomeriaanse lamp als souvenir meegenomen.

Toen deze volle dag tot het einde kwam en de zon plaats gemaakt had voor de avond in Rügen en de Ford Mustang cabrio zo lang als mogelijk haar eerste klas vaardigheden liet zien, was het echt geweldig om naar Kurhaus Binz te rijden. Ik heb een korte spontane stop gemaakt bij “Wasserschloss Mellenthin,” een kasteel gebouwd in 1575 wat in het midden van het Natuurpark Usedome staat.

Het was een heel indrukwekkend kasteel en ik wilde daar langer blijven maar helaas had ik niet genoeg tijd om het hele kasteel en de tuinen door te lopen. Ik ben alleen naar de brouwerij gegaan aan de rechterkant van het complex. Met een fles met de beroemde likeur van het kasteel ben ik verder gegaan naar het hotel.

Ik heb mijn Ford Mustang in de handige en veilige ondergrondse parkeergarage neer gezet. Bij het luxe hotel, wat tot de Travel Charme hotelgroep behoort, was mijn kamer dicht bij de pier – waar ik de rest van de avond heb doorgebracht.

Het culinaire hoogtepunt voor het diner is zeker één van de lokale eilandbewoners Strandhalle Binz, het eerst restaurant in Mecklenburg-Vorpommern die de prijs kreeg voor een perfecte regionale keuken “So schmeckt Mecklenburg-Vorpommern”. Het 3-gangen menu met vis als hoofdgerecht was een perfecte manier om de dag af te sluiten.

En hier is mijn geplande route:


Stop one: Koserow - Karls Erdbeerhof (Karl’s Strawberry Farm)

Stop two: Usedom - Alte Feuerwehr (Old Fire Station)

Stop three: Mellenthin - Susi Erler pottery studio

Stop four: Mellenthin - Wasserschloss Mellenthin

Stop five: Ostseebad Binz - Travel Charme Kurhaus Binz

Stop six: Ostseebad Binz - Strandhalle Binz


Laatste artikelen