Culinaire rit naar de Baltische Zee:

Dag 1

door Milos Willing - 26 May 2017

Ik was zo gelukkig om in samenwerking met Hertz een road trip te maken, dat is zo’n uniek avontuur! Dit in het kader van hun “First with Hertz” campagne. Het doel van de rit was om naar de Duitse Baltische Zee te rijden en de eilanden Usedom en Rügen., en de Hanzestad Stralsund – perfect voor een autoreis. Het avontuur begon op de luchthaven van Dortmund bij één van Hertz’ 8500 verhuurlokaties.

Ik had gekozen voor een Ford Mustang cabrio; deze auto paste perfect bij mijn reis – een auto waar je je vrij in voelt maar ook sportief is en als geen ander van avontuur houdt. De komende vier dagen is deze prestigieuze roadrunner mijn vier-wielige vriend bij de Baltische Zee.

De bestemming en accommodatie voor de eerste nacht was in het vier-sterren Strandhotel Heringdorf, een hotel wat ik al vaker bezocht had in het verleden en indruk op mij had gemaakt door de eersteklas service en het perfecte eten. Naast de kamer met het mooie uitzicht op zee had ik ook nog het voordeel dat ik mijn Hertz huurauto voor de deur kon parkeren.

Na zo’n zeven uur rijden, kwam ik aan bij het Baltische eiland Usedome toen de zon net een beetje onderging. De sportieve Ford Mustang liet haar van haar beste kant zien op tijdens de reis, zoals Duitse snelwegen dat ook toelaten en de tijd vloog voorbij met een paar kleine stops om even de benen te strekken, koffie te halen en wat chocolade. Ik heb alles in één dag kunnen rijden.

De eerste stop op het eiland Usedom was Kiki’s Bootverleih, een botenverhuurder in Loddin, wat perfect is om van boot naar zonsondergang te kijken. Helaas had ik niet genoeg tijd om de hele zonsondergang te zien omdat er een heerlijk diner op me te wachten stond in het gezellige restaurant “Bauernstube Morgenitz! waar ik heerlijke Baltische witvis geserveerd kreeg, een regionale lekkernij.

Met de huisgemaakte vissoep als voorgerecht en de rode fruit jelly met vanilla-ijs als nagerecht was het heerlijk om hier in de Bauernstube Morgenitz te genieten van tradioneel, vers en lokaal eten. Ik raad het zeker aan maar reserveer wel een tafel van te voren.

Aan het einde van mijn eerste dag ben ik naar de safari bar gegaan in het Strandhotel Heringsdorf om mezelf te trakteren op een “Concorde” cocktail.

En hier is mijn geplande route:


Stop one: Dortmund - Hertz Dortmund Airport

Stop two: Usedom - Strandhotel Heringdorf

Stop three: Loddin - Kiki´s Bootsverleih

Stop four: Morgenitz - Bauernstube Morgenitz


Laatste artikelen